Újra összeállítottam a top 10 legnépszerűbb üzleti ötletet. Tudtad, hogy már közel 200-at találsz az oldalon?  Szerencsére kiegyenlítődik az esély, hogy egy ötlet népszerű lesz, mert a látogatottság nő, így a legfrissebb cikkeket azonnal több ezren olvassátok, a régiek látogatottsága pedig azért nő, mert ugye volt idejük olvasókat bevonzani. Na, de miért is írom a listát? Elvégre, ami népszerű, abba miért is vágnál bele, nemde? A népszerűséget azért érdemes nézni, mert abból látszik, hogy abban az ötletben más is lát fantáziát. Egyébként is több olyan ötlet van, aminél nem baj, ha van konkurenciád. Továbbá tudod, mindenki máshogyan valósítja meg, mivel az ötleteket úgy írom meg, hogy bátran tovább tudd gondolni, magadra szabni. Na nézzük is a listát!

A teljes üzleti ötletet mindig az adott ötlet nevére, vagyis címére kattintva éred el. Jó olvasgatást!

1.  – 43. ötlet – Rendelj kínából

Számomra érdekes volt, hogy ez lett a No. 1. A legtöbb látogató viszont valamiért erre kattant rá, amit mi sem bizonyít jobban, hogy átlagosan 3:21 másodpercig olvasták a tartalmat, pedig annyira nem is hosszú. Azóta már lett hozzá kapcsolódó cikk is, amit érdemes elolvasnod, ezt a 4. helyen meg is találod (dropshipping ötlet)

2. –  129. ötlet – ebayezés, vaterázás, jófogásozás, akár egy jó webshop alapját is leteheted

Valószínűleg a könnyű elindulás miatt preferálják ezt az ötletet sokan. Továbbá azért is jó kiindulási alap, mert ugye a vásárlók többségét a fent említett oldalak adják (Vatera, Ebay…), tehát ezzel nem kell foglalkozni.

3. –  152. vállalkozás ötlet – Legyél szabadúszó

Természetesen mindenki szeretne szabadúszó lenni. Az ötletben olyan tippeket hozok, amikhez kevés plusz tanulás szükséges, vagy éppen nagyon könnyű elindulni vele.

4. –  155. ötlet – Dropshipping webáruház indítása – Kiszállítás, logisztika kiszervezve = hátradőlés

Nagyon hamar befutó lett ez az ötlet, valószínűleg azért is, mert népszerű téma, és sokan Googleban rákeresve a Minner cikket találták meg.  Mi a dropshipping?
Amikor egy webáruház (kiskereskedő) a nagykereskedő árukészletét tölti fel a webáruházába, de nem raktároz egy terméket sem. Amikor befut a rendelés, akkor azt elküldi a nagykereskedőnek, aki a rendelést, a csomagot kiküldi a vevőnek úgy, hogy a vevő a webáruház adatait látja, és semmilyen utalást nem lát a nagykereskedőre (se név, se semmi). A nagyker kiállítja a számlát a kiskereskedőnek.

 

5. – 76. ötlet – A sztárok is ezt választják, akkor te? – Franchise csatlakozás

A franchise cikkek egyébként is népszerűek az oldalon. A cikkekben többször is belinkeltem ezt az ötletet is, mivel érdemes már meglévő franchise-hoz csatlakozni, főleg akkor, ha nagyon jó know-how-t és marketinget adnak.

6. – 145. ötlet – Franchise szakértő

Apropó! Ilyen igazán nagy szakértő még nincs is az országban. Akire azt mondják, hogy na őt keresd. Legyél te az! És természetesen sokszor egymás után olvassák a hasonló tartalmakat az olvasók, így került a 6. helyre a Franchise szakértő.

7. – 149. vállalkozás ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop

Egyik kedvenc ötletem. Még a 2018-as üzleti trendekbe is belevettem, hogy érdemes az idős generációra üzletet építeni.

8. – 107. ötlet – csak egy apróság, de garantált a siker – Kisebb csomagolású csokik, bonbonok gyártása (pl. Szívecske)

A legjobb ebben az ötletben, hogy a profit rátád nagy. Pl. Egy BonBox kb. 169 forint a boltokban, de csak egy bonbon van benne, meg egy kis doboz van hozzá. Szerinted mennyi az előállítási költsége? Az értéke persze több is, ha úgy nézzük. Tehát az ötlet az, hogy a Bonbox-hoz hasonló kis apró bonbonokat készíts, majd ezeket értékesítsd. Kreatív csomagolásra is gondolj!

9.  – 28. ötlet – Új generációs játékterem

Egyre népszerűbb ez az ötlet, mióta elültettem a bogarat a fületekben, hogy igenis érdemes a gamer piacra építeni. A 2018-as trendekbe is belevettem, illetve elég jó statisztikákat láthatsz a piacról a legújabb gamer cikkben is.

10. – 121. ötlet – 5 dolog, amiért megéri lakáséttermet üzemeltetni

A lakáséttermes cikket pont a napokban frissítettem, új ötleteket írtam hozzá. Kevesebb engedélyt kell beszereznünk hozzá, mint egy nagyobb étteremhez. A lakásétterem működtetése is élelmiszeripari vállalkozásnak minősül, vezetőjének ismernie kell a jogszabályi előírásokat, a tevékenységre vonatkozó szakmai szabályokat – tájékoztat honlapján a NÉBIH. A vállalkozás elindításához a szervezőnek be kell jelentkeznie a helyi önkormányzatnál, és naponta egy alkalommal összesen legfeljebb 14 vendég szolgálható ki, továbbá nem kell szakmai végzettség hozzá. Tippek az ötletben!

Lista vége!

Tudtad, hogy nem csak számozott vállalkozás ötleteteket találsz, hanem például startup ötleteket is, vagy ott van a Hogyan indítanék be… cikksorozat is. Összegyűjtöttem egy helyre, hogy hol mit találsz:  200 vállalkozási ötletet találsz a Minner.hu -n – Itt egy áttekinthető lista, mit hol találsz az oldalon

Köszönöm, hogy olvasol! Sok sikert!

+ ráadás

Akció! Egy mozijegy áráért a Vállalkozás indítás minikurzus! 5900 Ft helyett 1500 Ft
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
(x)Születésnapi akció! 5 éves a Minner! Egy mozijegy áráért megkapod most a minikurzusokat! 5900 Ft helyett 1500 Ft. Csak pár napig él az akció! Kattints ide!