1500 eurót kaphatna évente minden európai állampolgár? Te is!

1500 eurót kaphatna évente minden európai állampolgár? Te is!

Európában is elindult a pénzcunami, amit eddig az Amerikai Egyesült Államok és Japán jegybankja csinált. Az Európai Központi Bank (EKB) 720 milliárd euró értékben kötvényvásárlási programot hirdetett, erről ide kattintva olvashatsz.  Az előbb említett cikkben leírtuk, hogy főleg a részvénypiacra fog ez hatással lenni, és a hozamokat megnöveli. Az európai tőzsdék szépen is menetelnek felfelé.

Egy érdekes ötletet olvastam hazánk egyik kiemelkedő tőzsdegurujának blogján. Azért is osztom meg veletek, mert lehet nem hallottatok róla.  Zsiday Viktor szerint a EKB kötvényvásárlás helyett inkább minden egyes európai állampolgárnak adjon évente 1500 eurót a fent említett keretből. Így a pénz (hozamok) nem a spekulánsok és gazdagok ölébe hullik, hanem azt valószínűleg elköltik az emberek. A semmiből teremtenek így is pénzt. Ez a módszer arra is jó, hogy az inflációt növelje, és a élénkítse a fogyasztást.

Szerintem ez nagyon jó ötlet lenne, érdekes is, sőt merész. Sajnos persze ez nem következik be, marad a kötvényvásárlási program.

Kommentek