A Minneren már láthattad az Airbnb prezentációját is, amit a befektetők meggyőzésére használtak. Most a Youtube első pitch anyagát hoztam el nektek. Ekkor még nem vásárolta fel őket a Google, hanem saját maguk üzemeltették az oldalt, illetve korai befektetőikkel. Ez a prezentáció is akkor készült, amikor több befektetőt is megkerestek 2005-ben.

Jól sikerültek a 2005-ös pitchek

Az alábbi prezentációt több kockázati tőketársaságnak is előadták. Például a Sequoia Capitalnak, akik 2005 novemberében 3,5 millió dollárt fektettek a cégbe, majd 2006 márciusában még egyszer befektetett ez a cég és még egy összesen 8 millió dollárt, majd 2006 októberében 1,7 milliárd dollárért megvette őket a Google. Azt is mondhatom, hogy ez gyors volt, és képzeld csak el, mennyit nyertek a kockázati tőketársaságok. Tudtad, hogy ők is a Minneren is megtalálható pitch terv alapján készítették a prezentációjukat?

A Youtube 2005-ös pitch-e

(1-10 slide)

Hasonló pitchek:  

Alexander Jarvis/LinkedIn
Crunchbase

Kérdezz vagy beszélgess a cikk témájában!
Instant tartalmak Rövid posztok, hírek, tartalmak a Minner Instantban. Kattanj rá, kattints ide!
A menüből is eléred! Sőt a főoldalon is ott a Minner Instant. 2019-ben így már dupla tartalommal várlak a Minneren nap mint nap, sőt még hétvégén is! Kattints ide!