6 tipp, hogy megtaláld arra a kérdésre a választ, hogy: “Milyen vállalkozást indítsak?”

6 tipp, hogy megtaláld arra a kérdésre a választ, hogy: “Milyen vállalkozást indítsak?”

Olyan tippeket szedtem össze, ami nekem is segített abban, hogy több területre, szektorra rálássak. Keresed egy szektorban a piaci rést, lehetőséget? Miközben az alábbi tippek valamelyikét végrehajtod, rá fogsz jönni, milyen üzletbe is érdemes belevágni. Én ezek alapján dolgoztam ki, hogy milyen vállalkozási ötleteket írjak a Minnerre, sőt, én többet meg fogok valósítani a közeljövőben (nincs mind leírva az oldalon). Ha jól végig olvasod valójában arról szól az egész, hogy bizony tapasztalás, új ingerek, információk nélkül nehéz lesz forradalmi vállalkozást indítanod. Na lássuk!

Jöjjenek is a tippek!:

 1. Tőzsde – érdekes tipp
  Őszinte leszek, én a sok-sok üzleti modellt a tőzsde iránti imádatom miatt szedtem magamra. Amikor a részvényeket elemeztem (böngészem a leírásaikat, eredményeiket, jelentéseiket), és láttam, a cégek miként szerzik a vevőiket, alakítják az áraikat, termékeiket, szolgáltatásaikat, ekkor láttam rá még több szektorra. Elmélyülnél a tőzsdében? >>> Minner tőzsde rovata
 2. Dolgozz! Legyél alkalmazott!
  Nem véletlen, hogy egy gazdag csemete, miután megörökli (vagy már felkészítik) a szülei nagyvállalatát először végigmegy az összes poszton (szinte a takarítótól kezdi és minden pozíciót kipróbál), vagyis normál esetben ez van. Továbbá az is igaz, hogy a legtöbb vállalkozó alkalmazotti lét után indít vállalkozást. Ismerned kell egy picit a piacod, hogy érvényesülni tudj. Nem elég egy problémára megoldást találni.
 3. Dolgozz be cégeknek!
  Eszméletlen nagy piaci rálátásom lett a hazai fodrász bizniszre, mikor a Wella Professionals online kampányait készítettem külsősként. De például most egy ingatlanos cég miatt az ingatlan piacot kezdem úgy megismerni, hogy arra még vállalkozást is tudnék alapítani. De erre jó bármilyen más hasonló gyakorlat is.
 4. Járj konferenciákra, rendezvényekre.
  Szívd magadba a tudást! Beszélgess adott szektorban tevékenykedőkkel, kérdezd meg, mi a problémájuk….! Bizony, el fogják mondani, legalábbis a többség. Panaszkodni mindenki szeret (használd ki!). Ki kell mozdulni, nincs mese! Figyeld a Minnert, mert évente legalább 20 üzleti eseményen vehetsz részt (legtöbb ingyenes)!
 5. Olvass jelentéseket, kutatásokat.
  Én a 2016-os Webshopexperts webáruház kutatásának jelentéséből rengeteg piaci információt leszűrtem, amik aranyat, milliókat érnek, sőt a friss 2017-es adatok már maga a Kánaán.  Továbbá mindig lesem az egyes cégek kutatásait, amit sokszor azért készítenek, hogy bekerüljenek a médiába, én pedig abból merítek ötletet. Erre példa: a szabadúszók piacának statisztikái, kutatásai sokat jelentenek nekem, mert egy készülő projektemben még jobban megerősítettek, továbbá útmutatást adtak, merre induljak el árazás, marketing és üzleti modell kapcsán. (Friss információ: A cikk megjelenését követő 8. hónapra megvalósítottam  a szabadúszóknak szóló vállalkozás ötletem).
 6. Olvass fórumokat, lépj be szakmai csoportokba
  Akár online fórumokon, akár Facebook csoportokban néha aranybányára lel az ember. Olyan témákról beszélgetnek, olyan kérdéseket tesznek fel, ami később rávilágíthat egy problémára, vagy még jobban meg tudjuk ismerni az adott piaci igényeket. Ezért imádom a FB csoportokat, ott hevernek előttem a milliók, lehetőségek, miközben a kommenteket, posztokat olvasom, és néha még szórakozom is közben a hozzászólásokon.
 7. A +1 tipp: Inspirálódj a Minner vállalkozásötleteiből! Már több, mint 150 üzleti ötletet találsz az oldalon! Kattints ide! 

Remélem hasznosak lesznek számodra ezek a tippek. Természetesen az sem probléma, ha csak csinálod az üzletet, mivel közben jössz rá, merre is indulj tovább, merre érdemes továbbvinni az adott vállalkozást. Egy régebbi cikkben is leírtam, hogy több olyan vállalkozás is van, ami teljesen mással lesz sikeres, mint amivel elindult (A Minner is ilyen).

Kommentek