Ez a cikksorozat a 3millioforint.hu projektbe enged betekintést. Nem volt egyszerű hazai környezetbe átültetni a több mint 12 éves milliondollarhomepage ötletet. Vagyis eladni egy üres oldalt, és a weboldalnévből már sejted, 3 milliót akarok összegyűjteni.  Tudtad, hogy már egyszer megpróbáltam 2 évvel ezelőtt? Akkor is már el kelt egy-két hely (még fent vannak), de nem volt az igazi. Így kicsit félre tettem a projektet, foglalkoztam a Minner-rel. Na, de ne menjünk ennyire előre.

2015. Az első felvonás – részleges bukás

2015-ben elindítottam a 3millioforint.hu -t, akkor már voltak vállalkozás ötletek a Minner-en. Így azt találtam ki, hogy majd a vállalkozás ötletek alatt is meg fognak jelenni váltakozva a bannerek, amik a 3millio-s oldalra kikerülnek (egyszerre 5-10). Jelentkeztek is cégek, de nem volt meg a megfelelő durranás, így jegeltük a projektet a támogatókkal.

2017. Ütős terv, és a tettek mezejére léptem

Volt rá 2 évem, hogy felszedjek magamra még annyi tudást, hogy egy nagyon jól koreografált kampányt készítsek rá. Nagyon fontos volt, hogy amikor nyilvánosságra kerül az egész (újra), akkor már legyen annyi reklámozó az oldalon, hogy az bevonzza a többit is. Megváltoztattam a projektet is, hogy még vonzóbb legyen a cégeknek. Mert önmagában a milliondollarhomepage ötlet nem eladható itthon, hiába sok a Minner követő – és olvasószám, kell valamit még villantani. Ezért hozzá tettem azt, hogy minden cég kap egy blogbejegyzést is, illetve a befolyó pénz 5%-a jótékony célra lesz felajánlva (alul látod az infografikát is hozzá), illetve ki mondjam azt is, hogy közösségi finanszírozásról van szó.

A terv:

 • 1. szakasz: Mivel a Minner olvasó között nagy%-ban vannak vállalkozók, és lojálisak a Minner-hez, így egy elindítottam egy előkampányt, melynek a “Egy titkos Minner projekt, amihez 20 céget keresünk” címet adtam.
  Ezt a Minner FB-ján behirdettem a beállított vállalkozói remarketing adatbázisomra. 3 nap alatt érkezett 29 érdeklődő. Tetszett nekik a titokzatosság. Így indult a telefonos sales, és elmondtam a jelentkezőknek a 3millioforint.hu részleteit, hogyan tudnak részt venni… Ez a szakasz 2017. május 25. és június 12. között zajlott.
  És a 3 nap után néhányszor elindítottam még a reklámfelhívást (a Minneren egyébként eldugva volt), és mindig annyi lead jött, hogy le és újra indítgattam. A végére 55 cég jelentkezett, és abból fele vett is helyet, illetve az élő videó után még 3-5 első szakaszban már hívott cég vett. Összesen 30 órát telefonáltam ezen időszak alatt, előre összeállított scriptem volt, átlagban elég volt egyszer beszélnem a jelentkezőkkel.
 • Miért vettek helyet a titkos projekt résztvevői?
  – tetszett nekik a titokzatosság
  – értették az előkampányt, és hogy kellenek ők is a sikerhez
  – a Minner miatt a bizalmuk megvolt, többen is jelezték, hogy miattam is benne vannak a projektben
  – a BWT Hungária az előkampány felénél bejelentette, hogy főtámogató lesz, így már ezzel tudtam salelni a következő jelentkezőket, és az emailek is így mentek már ki, hogy a főtámogató megvan…
 • 2. szakasz: 2017. június 15. 18:00 – Élőben bejelentem a 3millioforint kampányt. Szerencsére arra már a helyek fele elkelt és 1,5 millió forint befolyt, sőt a főtámogatót is sikerült megszerezni. Eljutottam oda, hogy nap mint nap 50-100 000 forintnyi összegben vettek helyeket az új érdeklődők úgy, hogy már nem is kellett telefonálnom hozzá, hanem a Minner-en és a 3millioforint.hu-n leírtak alapján döntöttek.

A cikksorozat még folytatódni fog! Mert hozott izgalmakat a projekt. Itt pedig látod a projektről szóló infografikát.

Még van hely! Vegyél helyet a cégednek! Kattints ide! 

3millioforintinfografika

 

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!