Sokan előszeretettel szidják a Facebookot, vagyis a legnagyobb közösségi hálót, pedig sok új munkahelyet, sőt, gazdasági növekedést is köszönhetünk neki. Anno egy 2014-es Deloitte elemzésből kiderült, hogy 2014-ben a Facebook gazdasági jelenléte és hatása jelentős. Számításuk szerint 227 milliárd dollár gazdasági bővülést köszönhetünk nekik, sőt, 4,5 millió új munkahelyet. Gondolj bele, 2014 óta 1,2 milliárdról közel duplájára, 2,07 milliárdra nőtt az aktív felhasználók száma (havi) a Facebooknál, tehát még nagyobb gazdasági hatást eredményezhetett azóta, és még több új munkahelyet teremtett. Na várjunk csak! Nem a Facebook-alkalmazottakról van szó!

A munkahelyeknél számításba vették, hogy sok új munkahely keletkezik marketing, applikációfejlesztés, programozás, adminisztráció… területén. Ezek a 2014-es adatok, azóta viszont felerősödtek további területek is. Ehhez készítettem egy listát, tovább a pontokon belül olyan cikkeket, vállalkozási ötleteket is belinkeltem, amik érdekelhetnek téged.

Kiemelt kép: Marco Paköeningrat/Flickr

Óriási karácsonyi akció a MinnerAkadémián!
40-50% kedvezmény a tőzsde oktatásra, szabadúszó képzésre, videósmarketing oktatásra és a személyes márkaépítés tudásanyagra! Lepd meg magad karácsonyra! Kattints ide!