Bernard “Bernie” Madoffról biztosan hallottál. Ő minden idők eddigi legnagyobb piramisjáték csalója. Aki ponzi sémát követve több milliárd dollárt csalt ki több milliárdostól, sztártól, vagy például a rokonaitól.. A 2008-as gazdasági válság alatt omlott össze a csalása, amikor is többen szerették volna kikérni a befektetéseiket, és egy ilyen piramisjátéknak ez a halálát okozza. 150 évre ítélték 2009-ben. Most pedig kiderült, hogy a börtönben is üzletel.

A Ponzi Supernova című podcast sorozat éppen Madoffal foglalkozott, amikor kiderítették, hogy a börtönben felvásárolta a büfé összes forrócsoki készletét, vagyis monopolizálta azt. A Swiss Miss márkájú forrócsokit csak tőle tudják beszerezni a rabok az udvaron. És a legérdekesebb, hogy a raboknak nincs is ellenvetése, mert felnéznek Bernie Madoffra. Valamivel el kell ütnie az időt.

Itthon a Buda-Cash, Quaestor és a Kun-Mediátor (Bróker Marcsi) csinált hasonló ponzi sémához, piramisjátékhoz hasonló csalást.

Ehhez kapcsolódó tartalmak:

Fotó: Florian Seroussi/Flickr
Forrás: Quartz

 

Óriási karácsonyi akció a MinnerAkadémián!
40-50% kedvezmény a tőzsde oktatásra, szabadúszó képzésre, videósmarketing oktatásra és a személyes márkaépítés tudásanyagra! Lepd meg magad karácsonyra! Kattints ide!