Bill Gates már 1994-ben megjósolta a Netflixet és a Facebookot?

Bill Gates már 1994-ben megjósolta a Netflixet és a Facebookot?

1994-ben interjút adott Bill Gates a Playboynak, amiben szinte megjósolta korunk két nagy techóriásának működését. Bár az interjú már nem található meg a Playboy honlapján (levették), mégis elérhető a webarchiv oldalnak hála. Furcsa is, hogy ennyire jól látta ezeket a folyamatokat, akkor miért nem vágott bele (bár az is igaz, hogy inkább más irányra koncentráltak: XBox, Windows…)?

Az interjúban említi, hogy a későbbiekben a mások által ajánlott filmeket ki tudjuk választani, és meg is nézni a számítógépen, sőt, utána mi is véleményezhetjük. Továbbá arról is beszélt, hogy az online adta lehetőségek miatt könnyebb lesz különböző közösségekbe kapcsolódni, és az információkat könnyebben elérjük. Mi ez, ha nem a Netflix és a Facebook?

De az interjúban van még érdekesség, a digitális pénzről is beszél, továbbá a mobilpénztárcáról, elektronikus jegyekről. Viszont az akkori PDA-kat nem szerette használni, mint kiderült, ezzel kapcsolatban elég szkeptikus volt, főleg a kézírás-felismeréssel kapcsolatban.

Az interjút teljes terjedelmében ide kattintva el tudod olvasni.

Ehhez kapcsolódó tartalom:

Forrás: Business Insider
F
otó: wikipédia

Kommentek