Már anno brókerként is megtapasztaltam, hogy bizony sok cégvezetőnek kialakul valamiféle hóbortja, vagy mániája. Ami egyébként néha elég érdekes is. Ezek a hóbortok náluk már-már inkább szokások is egyben. Még a Minner.hu indulásának első évében (2014.) volt egy igazán érdekes tárgyalásom. Az ügyfél jelezte, hogy ne az irodájában tárgyaljunk, hanem menjünk be a West Endbe. Ez még oké is volt, kérdeztem, hogy melyik kávézóba üljünk be, azt mondja majd közben eldöntjük.

Találkozónkat a vízeséshez szerveztük, a földszinti bejárathoz. Pontban meg is érkezett, és miután kezet fogtunk jött is a kérdése:

“Ugye, nem zavar, hogy úgy tárgyalunk, hogy közben sétálunk a plázában?” 

A válaszom természetesen az volt, hogy nem zavar. Sétáltunk így vagy 40 percet, majd beültünk végül egy ebédre is kávé helyett. Az üzlet sikeres lett, a Minneren vett több reklámcikket is. Akkor nem is érdekelt, hogy miért sétálgattunk a plázában, felfogtam annak, hogy ez valami hóbort. Tévedtem!

Így növeli a sétálás a tárgyalásaid, üzleti megbeszéléseid eredményét

Amikor idén az Üzleti kapcsolatépítés-oktatást állítottam össze, több könyvet is átolvastam. Ezt azért tettem, hogy a sok-sok gyakorlati tapasztalatomat alá tudjam támasztani, és így hiteles és hasznos oktatást tudjak összeállítani. Akkor egy információn megakadt a szemem, és azonnal eszembe jutott ez a sétálós tárgyalás.

Az információ (Minner tolmácsolásában): az üzleti tárgyalások kimenetelét, vagy szimplán a kapcsolatépítést megkönnyíti az, ha rövid idő alatt egy hullámhosszon vannak a beszélgető/tárgyaló partnerek. Erre több módszerrel is rá lehet segíteni, ilyen például a tükrözés. De másik megközelítés, hogyha az emberek egymás mellett sétálnak, hamar felveszik egymás ritmusát, és közben hamar kialakul az összhang.

Azonnal felhívtam, és rákérdeztem, hogy emiatt volt-e. És a válasz természetesen igen volt. Ő már ezt régen olvasta, és aktívan használta is. Ehhez hasonló sztorikat és gyakorlati tippeket is hallhatsz az oktatásomban. 

Szeretnél többet tanulni a kapcsolatépítésről?

A cikksorozatot azért indítottam, hogy felkeltsem a figyelmedet, és rövid sztorik miatt lásd értelmét a kapcsolatépítésnek. A tartalmakban annyi információt elhelyeztem, hogy azzal már el tudj indulni a kapcsolatépítés útján. Ha pedig neked ennél több kell, akkor ajánlom figyelmedbe a videós kapcsolatépítés-oktatásomat. 12 900 forintba kerül, de ez tényleg alacsony befektetési összeg a későbbi haszonhoz képest. Tudod! Nem erőszak a disznótor. Kattints ide, és bárhol, bármikor meg tudod nézni a videókat, utána pedig a tanítványok között meg is lelheted az első üzleti kapcsolatodat, lesz kin “gyakorolni” a tanultakat. (Hamarosan újabb anyagokkal bővül az oktatás, azt is el fogod érni később).

Ehhez kapcsolódó cikkek: