Tudtad, hogy még mindig sokan használják a Hirkereső.hu-t és a Kapu.hu-t? Mindkét oldalt naponta több százezren nézik, sőt, a legérdekesebb, hogy átlagban 28 percet töltenek a felhasználók az oldalon (statisztika innen). Ennyi eltöltött perc alatt bizony az oldalakon szereplő linkekre nagy mennyiségben kattintanak a felhasználók. Ebből profitál az oldal. Egy ennyire egyszerű üzleti modell, és mégis a tulajdonos, Holló Gábor már jó ideje több száz milliót keres évről évre.

Nemsokára közzéteszik a 2016-os árbevételt is, de nem sokkal maradhat el az eddigi évek tendenciájától, vagyis 400- 500 millió forint éves árbevételt ér el a cég, és ennek 60%-át ki is fizeti magának osztalékban. Egy olyan cégről beszélünk, ahol legutóbbi információk szerint 6 alkalmazott dolgozik. A Híreső Kft. áll a két fent említett oldal mögött, melynek tulajdonosa Holló Gábor.

A nagy portálok látogatottságának nagy része a Hírkereső-ről és a Kapu.hu-ról származik. Néhány példa:

  • Origo.hu látogatottságának 8%-a a két oldalról jön.
  • HVG.hu látogatottságának 16%-a a két oldalról jön.
  • 24.hu látogatottságának 8%-a a két oldalról jön.

Nem véletlen tehát, hogy ennyi bevétele van a cégnek, mivel több nagy portál is fizet azért, hogy linkjei megjelenjenek az oldalon. A 2000-es évek óta működő oldal természetesen először ingyen szemlézte a híreket, és helyezte el a linkeket, majd a portálok kezdtek el jelentkezni, hogy ők szeretnének feljebb kerülni, így egy-egy hírdobozért egyre többet fizettek. Az elmúlt 10 évben folyamatosan több száz millió forintot tudott profitálni Holló Gábor a két oldalból. Bár vannak versenytársai, de annyi bevételt egyik cég sem tud felmutatni, mint Holló Gábor híraggregátor oldalai. >>> Szóval hajrá! Gondold tovább az ötletét!

Nézz rá ezekre: