Érdemes névjegykártyát használni? Vagy felesleges? – 5 érv, ami meg fog győzni!

Érdemes névjegykártyát használni? Vagy felesleges? – 5 érv, ami meg fog győzni!

Sokan azt gondolhatják, hogy a névjegykártya ideje lejárt. Akár joggal is gondolhatnánk, mivel egy-egy tárgyalás esetén a kapcsolati adatokat emailben, telefonon is elküldjük egymásnak…., így feleslegesnek is tűnhet a névjegykártya. Viszont nem véletlen, hogy még mindig sokan használják, sőt, sikeres vállalkozók is. Miért, mi szól a névjegykártya mellett?

1. Sokkal személyesebb

Nem is kell magyaráznom, hogy amikor átadod a névjegyed, akkor valódi, személyes kapcsolat alakul ki a másik fél és közted, és nem csak egy adat leszel (az emailjében, telefonjában), hanem arcot is tud társítani az adatokhoz, főleg akkor, ha többet is beszélgettetek.

2. Ez a leghatékonyabb direkt marketing eszköz személyes márkád építésében

Az első ponthoz kapcsolódik ennek is a magyarázata, hogy a személyessége miatt az egyik legjobb direkt marketing eszköz. Sőt, tárgyalás közben is jó rá-rá pillantani a másik kártyájára, így garantáltan tudod a nevét is. Főleg új kapcsolat esetén megeshet, hogy beszélgetés közben elfelejted.

3. Az első benyomás is meglehet

A márkád vizuális elemei, színei szerepelnek a névjegykártyán, így már kezd beivódni a leendő partnerednek az agyába, emlékezetébe a márkádhoz tartozó, előbb említett vizuális elemek.

4. Emlékezetes, dizájnos névjegykártya

Ha valami extra elem szerepel rajta, vagy extrém, dizájnos kinézete van a névjegykártyának, garantált, hogy másnak is megmutatja a tárgyalópartnered. Ezzel új kapcsolatokat is szerezhetsz. Megéri tehát többet költeni a névjegykártyára.
Még emlékezetessé teheted a névjegykártyádat például az NFC technológia segítségével. Itt írtam róla: NFC névjegykártya – Jobb és hatásosabb, mint a QR kód. Megéri NFC névjegykártyát csináltatni? Mit tud? Miért jó? Mennyibe kerül?

5. Ha van névjegykártyád, mindig készen állsz gyorsan kapcsolatot cserélni, ismerkedni

Soha nem tudhatod, hogy hol találkozhatsz véletlenül olyan kapcsolattal, akiből később ügyfél lehet. Nem is tudod, mennyi ilyen sztorim van, hogy véletlen lett üzleti kapcsolatom valakivel. Ott a névjegy a pénztárcámban, táskámban, laptoptáskámban és természetesen a névjegykártya-tartómban.

Használd a névjegykártyád!!! Megéri!

Ehhez kapcsolódó cikkek:

A cikk megjelenését a Névjegykirály.hu támogatja. Készíttesd el náluk legújabb névjegykártyádat! Kattints ide!

nevjegykiraly_promo_02

 

Kommentek