Esik a tőzsde? Hogyan tudsz rövid távon profitálni belőle? – 5. rész

Esik a tőzsde? Hogyan tudsz rövid távon profitálni belőle? – 5. rész

A cikksorozat előző részében említett részvény még semmit sem csinált, így közben egy új részvényt is kiszemeltem. Aki még most először cseppen bele ebbe cikksorozatba, neki tudnia kell, hogy olyan részvényeket választunk ki, akik teljesítenek néhány kritériumot, és ezeknek a részvényeknek az árfolyam esésére spekulálunk.  Az első 3 cikkben szereplő részvények szépen hoztak is a konyhára, először 33% hozam, aztán újra egy 25%-os (CBLI részvénnyel). A 4. cikkben szereplő részvény még gondolkodik az esésen, nem mozdult szinte semmit. Így jöjjön is mellé még egy részvény.

1. lépés Felmegyek a finviz.com aloldalára, ahol megkeresem azokat a részvényeket, amik éppen valamilyen határon mozognak, és jellegzetes technikai elemzés alakzatot láthatok rajta, ezt trendváltó csökkenő háromszögnek hívják.Éttermet vezetni nem könnyű dolog igaz? A mostani kiszemeltem 4 éttermet üzemeltető Famous Daves, főleg BBQ ételekre specializálódott.
Az alakzat tehát megvan, most nézzük meg mit is kell tudni a cégről, aminek a részvénye így beesett. Grafikon alatt folytatom.

Famous Daves részvény elemzés - finviz.com - minner.hu

Famous Daves részvény elemzés – finviz.com – minner.hu

2. lépés: Megnézem a cég pénzügyi hátterét, eredményét, mit kell tudni a cégről ….
A cég már franchise üzleteket is nyitott, de a 4 étterem megnyitása óta nem történt érdemi dolog, így a befektetők elpártoltak a részvénytől. Ez látszik is a grafikonon. Bár az eddigi esésből kimaradtunk, ez nem probléma.
2016 első negyedévében már veszteséges lett a cég, ez húzta a mélybe a részvényt eddig. Az alábbi ábrán látható is, hogy negyedévről negyedévre csökkent a bevétele, és lett veszteséges.

Famous Dave negyedéves jelentése - google finance - Minner.hu

Famous Daves negyedéves jelentése – google finance – Minner.hu

Tehát a részvény jó lesz arra, hogy beshortoljuk. És, most kis kockázattal meg is tudjuk tenni. Ha olyan hír jönne, hogy hirtelen nőtt a bevétele, vagy nagyobb profitja lesz, akkor úgy is be tudjuk zárni a pozíciót, annyi kockázatot megér. Igen az itt leírt stratégiákban, elemzésekben, pozíciókban kockáztatunk. 6 dollár felett nem érdemes tartani, ez így 10% kockázatot jelent, míg egy most elhelyezett shorttal (árfolyam esésre spekulálunk) egészen 4 dollárig várom a részvényt, ami 27%-os profitot jelent.

A cikksorozat további részei:
Esik a tőzsde? Hogyan tudsz rövid távon profitálni belőle? – stratégia leírása
Esik a tőzsde? Hogyan tudsz rövid távon profitálni belőle? – 2. rész: 33% profit 1 hónap alatt
Esik a tőzsde? Hogyan tudsz rövid távon profitálni belőle? – 3. rész
Esik a tőzsde? Hogyan tudsz rövid távon profitálni belőle? – 4. rész

Tanuld meg a tőzsdét! Regisztrálj a Minner Akadémia online tőzsde képzésére! Kattints ide!

Kommentek