Cikkünk alul frissül az új, fontos információkkal. 
2015 nem a brókerek éve lesz, a Buda-Cash botrány egy lavinát indított el. Másodszor a Hungária Értékpapír Zrt.-nél, majd a most a Quaestornál lettek problémák. Az MTI közleményéből kiderül, hogy kötvénykifizetési probéma merült fel a Quaestor Financial Hrurira Kft-nél, ami a Quaestor Csoport 100%-os tulajdonában áll. A befektetők a Buda-Cach botrány után tömegével akarták visszaváltani, értékesíteni kötvényeiket, melyet a cég nem tudott teljesíteni, így csődvédelmet kért.

A tőkéje olyan eszközökben van, amit nehéz értékesíteni, pl ingatlan. Csak a kötényekkel van probléma, azok kifizetését nem tudja teljesíteni. A Quaestornál vezetett értékpapírszámlákon lévő részvények, állampapírok, devizák rendelkezésre állnak, nincs velük probléma.

Friss hír 8:20: Az MNB más hiányosságokat is talált, így részlegesen felfüggesztette a QUAESTOR Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt tevékenységét, itt a közlemény. Fontos rész: “A befektetési vállalkozás új ügyfélmegbízásokat nem fogadhat el, de a felügyeleti biztos az ügyfelek érdekében zárhatja a nyitott pozíciókat. A biztosról való döntés esetén a felügyeleti biztos ma átveszi az intézmény irányítását annak igazgatóságától, és gondoskodik a megfelelő működésről. Az intézkedések hatálya alatt – a szabálytalanságok tisztázása érdekében – az ügyfelek értékpapírjai és pénzeszközei feletti rendelkezési jogosultság szünetel.” MNB

Friss hír 9:41:A Quaestor közleményt adott ki, melyben még a legfelső információt közli. Kattints ide, ha el akarod olvasni.

Friss hír 11:00: Az MNB szerint 150 milliárd fiktív kötvényt adott el a Quaestor csoport, ezt Windisch László MNB alelnök mondta ma reggel sajtótájékoztatóján. A cég 60 milliárd forint értékben valós, míg 150 milliárd forint értékben fiktív kötvényeket bocsátott ki az MNB tudta nélkül.

Megindulhat a befőttes üveg roham a boltokban, a befektetők oda fogják tenni a pénzüket. Kattints ide!

 

Forrás: MTI

Vállalkozók Hete a Minneren November 19-25. között. Növeld üzleti ismereteidet a külsős szakértők, cégek tartalmain keresztül! A héten közel 50 cikk vár rád! Kattints ide!