Indíts vállalkozást: 163. ötlet – Havidíjas céges fotós

Indíts vállalkozást: 163. ötlet – Havidíjas céges fotós

Ezt az ötletet már rég le akartam írni. Ma az egyik olvasómmal találkoztam, és a fotózásról beszélgettünk. Azonnal eszembe jutott, hogy héé, erre nekem van egy jó ötletem, megkerestem azonnal a Trello-mban a jegyzetem. . Egy olyat találtam ki, amivel meg tudod teremteni magadnak a fix bevételeket, és később még bővítheted is a szolgáltatáspalettát. Nézzük is, miről van szó!

163. ötlet: Havi-, vagy fixdíjas céges fotós

Ez az ötlet főleg olyanokat foghat meg, akik már-már profi hobbi fotósok, és szeretnének fix havi bevételre szert tenni. A célcsoportod azok a cégek lesznek, akik szeretnék, ha kiadványaikon, közösségi oldalaikon (Facebook, Instagram), szórólapjaikon minőségi képeket tudnának használni, illetve megjelenne a képeken a saját brandjük, márkájuk, üzletük… Megfigyelhető, hogy azok a cégek, akik minőségibb képeket használnak a közösségi oldalaikon, sokkal több vásárlót bevonzanak, a vásárlók bizalmát könnyebben elnyerik. Továbbá a brandépítésben is segít a jó megjelenés. Akkor miért nincsenek fotóik az oldalon? Nincs ötletük, hogy mit fotózzanak, és nincs fotósuk, vagy nem értenek a fotózáshoz. A rövid videókról, snittekről nem is beszélve, amit jól fel lehetne használni pl. Instagramon, vagy Facebook videókban.

Az ötlet:
Ügyfeleknek olyan havidíjas szolgáltatás, melyért cserébe előre meghatározott darab kép elkészítését, retusálását vállalod. Számításaim és tapasztalataim szerint havi 20-25 ezer forintot a hazai cégek közül több is ki tud fizetni, hogy havi legalább 10-15 minőségi képpel ellásd őket. Természetesen itt neked is sokat kell dolgoznod azon, hogy megfelelő ötleteket kitalálj, és az passzoljon az ő termékükhöz, szolgáltatásukhoz. Egy hónap átlagosan 21 munkanapból áll, így láthatod, hogy körülbelül 25-35 cégnek tudsz így munkát vállalni. Viszont ezeket hosszútávon meg tudod tartani, a havidíjas megbízásod miatt.

További ötletek:

  • Legyen több csomagajánlatod is.
  • Érdemes kreditrendszerben gondolkodni, hogy nehogy túl sok “ingyen” kérésük lehessen a megbízóidnak, és ebből vita legyen. Például: Előre fizet 20 000 forintot, melyért vállalod 15 kép elkészítését, retusálását. Továbbá kap még mellé 10 kreditet, amit felhasználhat egyéb képek retusálásához, képek szerkesztéséhez…
  • Ezzel a módszerrel reklámügynökségeket is megkeresnék, hogy bedolgoznék nekik.
  • Hozzákapcsolnék Instagram oldal kezelő szolgáltatást is a későbbiekben. Ehhez információ: 141. ötlet – Instagram fiók kezelő + tananyag (2 db ebook)
  • Miután stabilizáltad a cégedet, brandedet, tovább tudsz bővülni, és fotósokat tudsz megbízni.

Célpiac: Vállalkozók, marketing-, reklámügynökségek
Konkurencia: Természetesen van, de nem is tudsz mindenkinek a fotósa lenni. Max 30-40 cégnek, ha egyedül csinálod.
Megvalósítás:
1. Találj ki egy jó brandnevet. Ne az legyen, hogy Gipsz Jakab Photography. Mert egy jó brand névvel tovább tudod vinni a bizniszt, bővíteni tudod a szolgáltatásokat…
2. Készíts egy egyszerű one pager weblapot az áraiddal, szolgáltatásaiddal. Tippek: Mi legyen a weboldalamon?
3. Keress olyan éttermeket, helyi üzleteket vagy márkákat, street food éttermeket…, akiknél látod, hogy nincs minőségi Facebook és Instagram tartalom, és ezt főleg a gyenge képek okozzák. Őket direktben szólítsd meg, akár telefonon, akár személyesen. Ebben segítségedre lesz ez a cikk: Hogyan szerezzem meg az első ügyfeleimet, vevőimet? Egyedi szolgáltatás, termék esetén.
4. Hosszabb távú, 3-4 hónapos fix szerződéseket köss, így könnyen tudod majd mendzselni, hogy mennyi új ügyfelet kell szerezned, ha hirtelen elmenne az ügyfeleid közül valaki.

Továbblépési lehetőségek:
Instagram, vagy Facebook oldal kezelés, marketing-, reklámügynökség.
Továbbá néhány ötlet, amit meg tudsz valósítani, miközben ezen dolgozol:

Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés + 1 évig ingyen reklámhely
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Továbbá megtanítom azt, hogyan legyen kiszámítható havi bevételed ebből.  Kattints ide és csatlakozz a tanítványokhoz!

[sam id=”40″ codes=”true”]