Gondoltad már magadban azt, ami a címben van? És azt, hogy elmentél több kilométerrel arrébb megvenni valamit, pedig pár utcával arrébb is megtudtad venni, csak nem tudtál a boltról, nem találtad a googleban. Hát igen az a fránya google, és az a fránya adatbázisok. Miért nincs egy rendes adatbázis a boltokról (de ugyanez igaz éttermekre, vállalkozásokra is)? 

125. ötlet: Egy profibb online adatbázis boltok, üzletek számára.
Itt van a közösség ereje, ki kell használni. Okos ötlettel olyan adatbázis lehetne összehozni, ami folyamatosan frissülne. De nézzük először is, miért nincs egy rendes adatbázis sem a boltokról?

  • a cégek, akik az adatbázist gondozzák nem frissítik rendszeresen az információkat
  • miután nem jön elég bevételük lehúzzák a rolót, és ott maradnak a fals, nem frissített információk, senkinek nem jó ez
  • néha a cégek is annyira hülyék, hogy ha ingyen adod, hogy kikerüljenek, még akkor sem ugrik mindenki

Tehát az ötlet az, hogy egy olyan portált hozz létre, ami kiküszöböli ezeket a hibákat. A profit termelő képesség a legfontosabb, ha az megvan, akkor téged fognak használni.
A közösség ereje:
Gyorsan fel tudod húzni ezt az ötletet, ha viszel bele egy kis játékot. Szervezz nyereményjátékokat (már szponzorokkal), és a felhasználók úgy gyűjthetnek pontokat, ha feltöltenek egy-egy boltot bármerre is járnak. Aki a legtöbb pontot gyűjti az nyer valamit, illetve sorsolsz is azok között, akik mondjuk minimum 20 helyet beírtak (ugyanazt nem lehet). Tehát a cégek finanszírozzák a te sikered, a weboldalad felfuttatását.

Célpiac: vállalkozások
Konkurencia: több is van, de tudod marketingben mindig lehetsz jobb, sőt a konkurenciáid több hibát is ejtenek.
Megvalósítás, üzlet:
1. WordPress és egyéb cms motorok között találsz többet is, amivel ingyen meg tudod valósítani. Csak picit kell vele dolgozni.
2. Már az elején lesz profitod, mivel a nyereményjátékokat támogatni fogja néhány cég. Egy-egy tablet és laptopért simán ringbe szállnak az emberek. Kérj pénzt a cégektől, hogy részt vesznek a nyereményjátékban.
3. Facebook!!! Mindenképpen használd. A google a barátod lesz, és hamar előrekerülsz a találati listában, amint az adatbázisod hízik.

Profit várakozás:
A kiemelt hirdetésekből, webáruház hirdetésekből havi szinten is több 100 ezer forintod lesz, sőt milliód.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

 

Fotó: Cylex tudakozó

 

Iratkozz fel a Minner hírlevélre! Feliratkozás! Minden hétfőn 5 üzleti, gazdasági hír összefoglalóját kapod meg emailben (nem csak a Minner a forrás, hanem Index, HVG, G7/24...). Kattints ide a feliratkozáshoz!