Indíts vállalkozást: 128. ötlet – podcast, hangoskönyv

Indíts vállalkozást: 128. ötlet – podcast, hangoskönyv

Ez az ötlettel vártam picit, mert kellett egy megerősítés, hogy itthon tényleg megéri e. Már féléve halogattam a MentorFM applikáció letöltését, a téli pihenő alatt viszont letöltöttem, és szinte minden podcastot meghallgattam. Az applikáción keresztül önfejlesztő műsorokat hallgathatsz miközben utazol, autózol, vagy éppen van egy kis szabadidőd. Jelenleg az applikációban főleg külföldi cikkeket dolgoznak fel, és “felolvassák” azokat magyarul. Nem fontos, hogy applikációval indulj!

128. vállalkozás ötlet: podcast, hangoskönyv
A MentorFM applikáció szuper, de nem kell egyből beleugrani a mélybe. Elég indítani egy blogot, és mondjuk SoundCloudra feltölteni. A lényeg úgy is az lesz, hogy letöltsék a műsort, az egyes témákat. Szerezz magad mellé szakembereket, ha nem tudod egyedül felvenni a műsort. A MentorFM jó kiindulópont is lehet, sőt akár kooperációt is el tudok képzelni. Innentől rajtad áll a dolog, tudod ez csak ötletmorzsa.

És honnan jön a bevétel? Az első néhány hónapban nehezebb dolgod lesz, mert még nem lesz akkora hallgatótáborod. Miután viszont 1000 letöltést el tudsz érni egy-egy adás esetén, utána könnyű lesz reklámozókat, PR-osokat meggyőzni, hogy nálad is reklámozzanak. Tudod amit kifizetnek, te abból fogod reklámozni a felvételeket.
Lehet fizetés részt is csinálni, például oktatást. Tudásanyagot megkapja hangban, majd ugyanezt jegyzetben is PDF-ben.

Célpiac: vállalkozók, MLM-esek,
Konkurencia: az ötletben is említett MentorFM
Megvalósítás, üzlet:
1. Kezd úgy, hogy elindítasz egy blogot, vagy weboldalt. Oda feltöltesz 5-10 anyagot. A MentorFM-hez hasonlóan keresel cikkeket, amiket feldolgozol.
2. Gyűjts követőket, fórumozz, kommentelj, szúrd be a hanganyagodat minden olyan témához, amihez illik….
3. Facebookon, LinkedInen, és Twitteren is legyél aktív.

Profit várokozás:
Miután átlépted az egyes adásoknál az 1000 letöltési számot, máris kereshetsz reklámozókat. Ezekért kérj el nyugodtan 30-40 ezer forintot/adás. Abból reklámozz el 20 000 Ft-ot Facebookon, majd a többit tartsd meg. Szervezz oktatásokat, abból még több bevételed lesz.

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

[sam id=”40″ codes=”true”]

Fotó: MentorFM