Startup Stock Photos

Hallottál már a freelancer.com oldalról? Ezen az oldalon nagyon könnyű megbízásokat szerezni, mégis kevesen használják ki itthon. Főleg informatikusoknak, grafikusoknak, szövegíróknak lehet hasznos ez a portál (pl. Facebook oldal kezelőket is keresnek). De ebből te hogyan profitálhatsz?

133. ötlet – freelancer (szabadúszó) munkák közvetítője (De az ötlet célja ennél sokkal több!!!)
Több ilyen szabadúszóval találkoztam már, akik a freelancert-t használják. Sokat beszélgettem is velük. És már akkor eszembe jutott, hogy ebből akár profitálni is lehet. A legtöbb szereti azt, hogy így nem kell nagyon kapaszkodni a megbízóért, hiszen szinte ő talál rájuk. Viszont többször mondták, hogy ha több projektjük lenne kész, már rég többet keresnének, és az adminisztrációt sem szeretik, meg a megbízóval chatelni… És akkor még azokról nem is beszéltem, akik a nyelvi akadályok miatt nem tudnak az ilyenben részt venni.

Az ötlet tehát az, hogy te csinálsz egy freelancer regisztrációt, mintha te lennél a kivitelező, azaz freelancer. Te gyűjtöd majd a megbízásokat, és azokat kiosztod az “embereidnek”. Így rövid időn belül rengeteg projekt lesz a hátatok mögött, és nagyobb megbízásokat is elnyerhettek. Te a megbízási díjakból veszed le a saját részed, azért hogy kapcsolatot tartasz a Freelanceren keresztül a megbízókkal, és kezeled a profilotokat, esetleg külön FB kommunikációtokat, sőt akár blogotokat is.

De mi a cél?
Abból a pénzből, ami így befolyik, máris egy olyan céget tudtok csinálni, ami a Freelanceren kívül is tud fogadni megbízásokat. Persze nagyobb összegért.

Célpiac: vállalkozók
Konkurencia: kezdetben a többi freelancer, illetve néhányan már csinálnak ehhez hasonlót
Megvalósítás, üzlet:
1. Próbáld ki a freelancer platformot. Nézd át A-tól Z-ig!
2. Olvass fórumokon ötleteket, ki hogy lett sikeresebb….
3. Keress embereket a csapatodba (programozó, dizájner, grafikus, szövegíró…)
4. Ők is tudják majd az előnyét a dolognak,  így nem lesz nehéz a kommunikációd. Néhány embert csak találsz ebben az országban, nem?
5. Készítsetek blogot, Facebook oldalt, ezzel is tudjátok népszerűsíteni a szolgáltatást.
6. Miután elég tőke bejött, csináld nagyban és szerezzetek új ügyfeleket reklámok útján, így nagyobb pénzt fogtok szakítani.

Profit várokozás:
A projektek díjából 10-20%-ot meg tudsz tartani, a többit szétosztod az embereid között.

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

 

Fotó: Pexels.com

 

Iratkozz fel a Minner hírlevélre! Feliratkozás! Minden hétfőn 5 üzleti, gazdasági hír összefoglalóját kapod meg emailben (nem csak a Minner a forrás, hanem Index, HVG, G7/24...). Kattints ide a feliratkozáshoz!