Bár már néhány éve berobbant a piacra a dropshipping módszer, mégis idehaza még nem annyira népszerű. Pedig mérföldekkel megkönnyíti egy webáruház működését, sőt, költséghatékonnyá teszi. A technológiai megoldások itt vannak előttünk, csak ki kell őket használni, illetve megszerezni azt az információt, hogy léteznek.

155. üzleti ötlet: Dropshipping webáruház
Kezdjük először is a leírással, mi is ez az új dolog. A “Miért érdemes webáruházat indítani?” kérdésre a választ ide kattintva éred el, majd az ötlet elolvasása után nézz vissza ide! Kétféle ötletet is olvashatsz, nézd végig a cikket! 
Mi a dropshipping?
Amikor egy webáruház (kiskereskedő) a nagykereskedő árukészletét tölti fel a webáruházába, de nem raktároz egy terméket sem. Amikor befut a rendelés, akkor azt elküldi a nagykereskedőnek, aki a rendelést, a csomagot kiküldi a vevőnek úgy, hogy a vevő a webáruház adatait látja, és semmilyen utalást nem lát a nagykereskedőre (se név, se semmi). A nagyker kiállítja a számlát a kiskereskedőnek. Egy ábra erről a modellről. A kép alatt folytatom!

Fotó: https://storecoach.com/

Részletezve a folyamatokat:
– a vevő rámegy a webáruházra, ahol a webáruház saját megszabott áraival látja a termékeket
– a kiskereskedő számlát állít ki a vevőnek
– a nagykereskedő számlát állít ki a kiskereskedőnek (webáruháznak)
– a vevő a kiskereskedővel áll kapcsolatban
– a terméket a nagykereskedő csomagolja és küldi ki a vevőnek (a webáruház, vagyis a kiskereskedő adataival)
– a kiskereskedő, vagyis a webáruház tulajdonos olyan árat határoz meg, amilyet ő akar, vagyis olyan árréssel dolgozik, amilyennel szeretne
– nem kell raktároznia a webáruháznak
– a vevő nem tudja, ki a nagykereskedő

Előnyök:
– nem kell raktározni
– vagy nagyobb árréssel lehet így dolgozni, vagy pont olcsóbban tudják adni a terméket
– marketing: valójában ebben az esetben a marketinggel kell foglalkozni a webáruház tulajdonosnak nagyrészt, így főleg olyanoknak ajánlott, akik értik az online marketinget.
– ez jobb is, mint a partner program, affiliate, mert itt ténylegesen a saját magunk által megszabott árakkal tudunk dolgozni.

Dropshipping Magyarországra szabva

Ha az elején gyorsabban be akarod indítani az egészet, akkor van egy jó ötletem. Nézz ki néhány terméket, főleg egyedi termékekre gondolok. Vedd fel a gyártóval, vagy adott webshoppal a kapcsolatot. És mondd azt, hogy jutalékért értékesíted a termékeket, amolyan affiliate rendszerben. Valaki rendel tőled egy terméket, akkor egy ún. api-n keresztül kapcsolódsz az adott webshopra, és a vásárló az adott webshopnak is elküldi a rendelést. Így ők fogják kiküldeni, csomagolni… Én például saját márkás dolgokat fogok így értékesíteni. De mondok egy érdekességet: a videóloggerek is hasonló megállapodásban vannak a saját logós termékeikkel, ha jól emlékszem akkor a Letmicro céggel. Természetesen több termék egyidejű vásárlásánál érdekes lehet a helyzet, de tudod ez egy ötlet, dolgozz meg érte, hogy ezt a kis problémát áthidald. -> Na jó, erre is van megoldásom, tippem, írd csak be a Google-ba, hogy: logisztika webshopokhoz ->>> Tádááám! Probléma megoldva.

Célpiac: online vásárlók
Konkurencia: még a dropshipping webáruházakból nincs sok itthon, így pont jókor tudsz beszállni. Természetesen a többi webshop ugyanúgy konkurenciád lesz, de árban jobb tudsz lenni.
Megvalósítás:
1. Keress egy jó webáruház bérlési lehetőséget (pl. Shoprenter, Unas…).
2. Keress akár több dropshipping céget is. A webáruházadba könnyedén tudod “importálni” az ő termékeiket.
3. Marketing: Valójában a legnagyobb feladatod az lesz, hogy a megfelelő marketinget rakd a webshopod mögé.
– Facebook-marketing
– hírlevél
– Google Adwords
– blogmarketing

Néhány ilyen nagykereskedő, vagyis “szolgáltató”:

Érdemes megnézned, ott is elég jó leírást találsz erről a témáról.

Nem tetszik az ötlet, vagy te máshogyan fognád meg a dropshiping technológiát?

Tehát ebben a piacban is érdemes gondolkodni. Akár mint

  • webáruházat üzemeltető, aki dropshippingezik (pl. Shopify alatt működő webáruházakkal könnyű ezt kivitelezni)
  • dropshipping szakértő – még nincs ilyen a piacon, és hamar országos szakértőként tudsz megjelenni a piacon, sőt, még jó kis üzleti modellt is rá tudsz húzni (pl. webshopot értékesítesz, beüzemelést…)
  • dropshipping beüzemelő – az előzőhöz hasonló, de beletartozik minden. Odamegy hozzád valaki, aki szeretne egy ilyen webshopot, majd te mindent adsz nek: webshop (havidíjas, pl. Shopify), kapcsolatok, IT, könyvelés…
    (Az igazat megvallva ez a modell egyszerű webshopoknál is működne, nem kell az, hogy dropshipping-modellben működjön).
  • IT megoldások, fejlesztések – a webshop keretrendszerekhez különféle dropshipping-megoldások fejlesztése

Ehhez kapcsolódó cikkek és ötletek:

 

Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
Óriási karácsonyi akció a MinnerAkadémián!
40-50% kedvezmény a tőzsde oktatásra, szabadúszó képzésre, videósmarketing oktatásra és a személyes márkaépítés tudásanyagra! Lepd meg magad karácsonyra! Kattints ide!