Indíts vállalkozást: 19. ötlet – Szállás portál üzletembereknek, üzleti utazást közvetítő weboldal

Indíts vállalkozást: 19. ötlet – Szállás portál üzletembereknek, üzleti utazást közvetítő weboldal

Még az interneten is sok olyan lehetőség van, amit nem aknáztak ki idehaza. Amikor a csaladiudules.hu tartalommarketingjét, és egyes marketing anyagait terveztem, akkor jött ez az öltet, ami most a 19. lesz már a sorban. Igazából, azért is íróm le, mert nem lenne időm megcsinálni, így bárki meg tudja valósítani, ne vesszek kárba az ötlet. A családiüdülés.hu családbarát szállásokat közvetít, tehát elég jól behatárolj a célpiacot. Ez jó neki is és a foglalóknak is, ebből indultam ki. Na, de jöjjön is az ötlet.

19. ötlet: Szállás portál üzletembereknek, üzleti utazást közvetítő weboldal, belföldi és külföldi ajánlatokkal egyaránt
A családiüdülés.hu-hoz hasonló weboldalt kell készíteni. De itt a célpiac az üzletemberek. Az is jó ebben, hogy a célpiac eleve tehetős réteg, tehát a vásárlási szándék nagyobb lesz. Már csak azt kell majd elérni, hogy sok látogató jöjjön a weboldalra. És persze további termékeket is árulhatunk majd a weboldalon. Mindjárt írom is, hogy mit. Lehet, hogy a nyaralást is rajtad keresztül fogják lefoglalni az üzletemberek, nem csak az üzleti útjaikat.
Célpiac: Cégvezetők, felsőbb pozícióban ülő alkalmazottak, menedzserek, politikusok, polgármesterek. Külföldiekre is támaszkodhatsz, nekik magyar ajánlatokat mutatsz (ha több nyelven is megcsinálod az oldalt még több bevételed lehet),
“Szállítók”, partnerek: Egyrészt a hotelek, tőlük kapsz jutalékot, másrészt például üzleti ruhaboltok, luxusüzletek, (illetve pénzügyi cégek)
Konkurencia: Nincsen, kifejezetten erre nem specializálódott még senki
Megvalósítás, üzlet:
1. Kell egy weboldal, ezt 50-100 ezer forintból megvan, ha kell tudok kontaktot :), akik ilyen weboldalakat készítenek (szóval foglalási rendszert tesznek rá…) És persze domain is kell, de könnyű találni jót.
2. Szerződj le először több hotellel, főleg üzleti hotelekkel a nagyobb városokban. Ezután érdemes a booking.com-al is leszerződni a külföldi ajánlatok miatt.
3. Írj blogot a weboldalon belül. Főleg üzleti témában (tárgyalás, marketing, jog, írj a gazdagokról…), biztosan szívesen olvassák majd, és mellette megjelennek az utazási ajánlatok.
4. Lehet, hogy a nyaralást is rajtad keresztül fogják lefoglalni, így legyen olyan menüpontod is.
Profit várokozás:
10-20%-ot ki tudsz alkudni jutalékként. Illetve ha az oldal hozza az elvárt számokat, kiemelt ajánlatokra még a hotelek fognak fizetni neked, 100-200 ezer forintot/hó. (Nekik az a lényeg, hogy minél előrébb lássák az ő ajánlatukat a te látogatóid.)
A weboldalon továbbá öltözködéshez kapcsolódó cégeket érdemes megkeresni, illetve pénzügyi cégeket.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Szervezz összejöveteleket, üzleti reggeliket, és ott is tudod értékesíteni is szolgáltatásod, illetve ők is további kapcsolatokra tesznek szert. Ebben a hotelek is partnerek lesznek.
További lehetőségek, bővülés
Erre az ötletre már tudsz építeni: konferenciák szervezése, lebonyolítása. Ez azért is jó, mert a célpiac eleve nálad foglal, szóval könnyű őket meggyőzni.

Hallgasd meg az ötlet hanganyagát! Extra információkat hallhatsz benne. 

Az induló költséged itt alacsony, szóval hajrá. Aztán, ha marketingtanács kell keress meg feltétlen. Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[sam id=”40″ codes=”true”]