Indíts vállalkozást: 21. ötlet – Legyél te az, aki összehozza az üzletet a startupperek és a befektetők között

Indíts vállalkozást: 21. ötlet – Legyél te az, aki összehozza az üzletet a startupperek és a befektetők között

Érdekes dologra találtam rá nem is olyan régen. Tudtad, hogy sokkal több startup születne hazánkban, ha a befektetők megismernék ezt a piacot? Egy-egy ilyen startup már 50-100 ezer dollárnak (13-27 millió forint átszámítva) is örül, azzal már elkezdhet működni. A befektetőknek, üzleti angyaloknak, vagy kockázati tőkéseknek nagy a megtérülési rátájuk. Már itthon is működnek úgynevezett inkubátorok, ahol a startupok fejlődhetnek, akár még befektetőkkel is összehozzák a kezdő vállalkozókat. Mégis a következő ötletünk ennek a piacnak a hiányosságából indul ki.

21. ötlet: Legyél te az, aki összehozza az üzletet a startupperek és a befektetők között
Abban biztos lehet, hogy sok olyan ember van itthon is, aki 2-10 millió forint közötti összeget (sőt még többet is), elkockáztat például tőzsdén. Mennyivel jobb lenne, ha ezt valamilyen startupba tenné, vagy akár többe is. Egyrészt munkahelyet teremtene, másrészt nagyobbat profitálhatna. Ebben tudsz segíteni nekik, hozamuk is nagyobb lesz. A startupperek is örülni fognak neked, hiszen a tőke elengedhetetlen a sikerhez (a Facebook is így lett sikeres). Rengeteg startupper várna egy kis tőkeinjekciót, nagyon sok jó ötletük van, ami piacképes. Persze van, amikor belefut az ember egy-egy rossz ötletbe, ezt kell megtanulni, vagyis kiszűrni a rossz ötleteket. Tehát a befektetők tőkéjét összegyűjtöd, és befektetitek a startupokba. Így az ő kockázatuk is csökken, mert nem egy cégbe fektetett.
Célpiac: Vállalkozók, pénzes emberek, illetve startupperek
Konkurencia: Már több inkubátor, sőt kockázati tőke társaság is működik itthon, kisebb nagyobb sikerrel. Szóval van piacod.
Megvalósítás, üzlet:
0. Hallgasd meg az ötlet hanganyagát, ezt lejjebb görgetve találod!
1. Ismerkedj meg minél több startupperrel, ez az első lépés.
2. Kezdd el felkutatni a befektetőket.
3. Ehhez nemárt egy weboldal.
4. Írj blogot arról, hogy milyen profitok rejlenek a startupokban……
5. Szakemberekkel sem árt körülvenni magad. A startupoknak sok tanács kell, szóval erre is gyúrj rá, máskülönben nem lesz megtérülése a befektetőknek.
Profit várakozás:
Egyrészt a befektetett tőkéből elkérhetsz azonnali 2%-ot, én így lőném be. Másrészt te is részesedsz a vállalkozásokban, startupokban. Egy év alatt 100 millió forintot össze tudsz erre gyűjteni, amiből már eleve jön 2 millió forint. A másik pedig, hogy minden startupnál belekalkulálsz egy megbízási díjat, amiért közben segíted, menedzseled őket. Pl. Havi 50-100 ezer forint/startup, ez már 10 cégnél elég szép összeg. A cégeknek is jó, mert nem bérben fizetik ki. Az is segíti majd őket, ha rágyúrsz több területre, akkor munkaerőn is spórolnak. A startupoknál érdemes ugyanazt a könyvelőt, adótanácsadót, szakértőt alkalmazni. Sőt, ha egy helyen működnek, dolgoznak, akkor iroda díjat is spórolsz.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Gondolkodj nagyban, legyen egy vállalatod, amihez több startup csatlakozik, legyen tehát egy kockázati tőke társaságod. 

Hallgasd meg az ötlet hanganyagát! Extra információkat hallhatsz benne.

Ehhez az ötlethez sokat kell tanulnod, főleg vállalkozásfejlesztés témában. Az ötletmorzsa megvan, már csak dolgoznod kell. Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

 

fotó: decorilla.com

Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerkademia.hu