Indíts vállalkozást: 23. ötlet – Tibi atya újratölt(ve)

Indíts vállalkozást: 23. ötlet – Tibi atya újratölt(ve)

Az eddigiektől eltérő felépítése lesz most a következő ötlet kibontásának, mivel most már meglévő ötletekből indulunk ki. Hallottál már a Tibi atyáról? De gondolom a #melozokfasziról még nem. Mind a kettő ötlet egy baráti társaság hirtelen ötlete, nem is biztos, hogy volt az elején mögöttük bármi elképzelés, csak saját maguk szórakoztatására indították. Olvasd el a leírásunkat, gondold tovább, így fogsz egy klassz üzletet kitalálni. 

Tibi atya kiötlői már előadást is tartottak arról, hogy mit, miért…csináltak, csinálnak. Lassan már meg is éri nekik csinálni, és profitjuk is származik belőle, 2012 decemberétől él hivatalosan a Tibi atya facebook oldal. Van egy külön brandelt, saját cimkés boruk is, amiből származik a bevételük nagy része. Ez egy olyan bor, ami olcsó, de finom. Az előadásukból és az interjúkból kiderül, hogy az üzleti modellt még tovább fogják gondolni, de gondolkoznak azon, hogy közösségi média menedzsment céget alapítanak. Ez kézen fekvő is számukra, hiszen ennyi tartalom előállításához kreatívnak kell lenni.

melozokfasziMost indult a #melozokfaszi oldal, ami hasonló elgondolásból született. Vagyis nem a pénz szerzés a fő cél, hanem a követők szórakoztatása. Mivel még friss oldal, ezért érdemes lesz figyelni a változásokat. Én személy szerint tartalommarketingben mindenképpen kihasználnám őket, sőt lehet én is fogok velük üzletelni, hiszen nagy tömegeket lehet kreatívan megmozgatni. Ha mindent jól csinálnak az oldal lájkolói szépen gyorsan fognak nőni. Nézzük meg, az ő esetükben milyen módon lehet tovább vinni, és üzleti alapokra helyezni ezt. Az ötletet tovább gondolva pedig saját oldalt készíthetsz. 
Célpiac: Vállalatok, marketing cégek, álláskereső portálok
Megvalósítás, üzlet:
1. A #melozokfaszi oldal kész, a brandet is jól fel lehet építeni
2. Első körben 20 ezerig felnyomnám a lájkolók számát, ez kb 2-4 hónap. (A téma jó)
3. Én nem szeretem a kötöttségeket (túl kiszolgáltatott a Facebooknak), szóval biztosan indítanék egy melozokfaszi weboldalt, amire további ötletes dolgokat tennék, és összekötném az instagrammot, facebookot, askfm-et, sőt youtube csatornát is indítanék.
4. Később erre a weboldalra tennék fel webshopot, amiben pólót, bögrét…egyéb tárgyakat lehet venni. Akár saját magunk által készített #melozokfaszi képpel.
5. Ha az álláskereső portálok nem érdeklődnek, akkor én keresném meg őket.
6. Mivel munkáról van szó, akár álláskereső tippeket is lehet adni a weboldalunk blogjában, illetve egyéb érdekes híreket.
Profit várokozás:
1-2 évig mindenképpen csak szinte hobbiból kéne csinálni, alig folyna be bevétel. De utána miután kiépült minden, akkor egy-egy marketing projekt hozhat 50-100 ezer forintot. Havi 2-3 céget pedig rá lehet venni. Persze okosan, hogy ne menjen a tartalom rovására. A másik bevétel pedig webshopból jönne.
Gondold tovább:
Lehet nem is ebből lesz bevételed. Gondolj bele, lesz egy csomó követőd, így felépíthetsz akár egy teljesen más üzletet. Akár melózokfaszi álláskereső portált….(Szárnyas Fejvadász konkurenciája lehetnél.) A Tibi atya kiötlőiből kiindulva máris megalapoztad egy jó közösségi háló menedzsmenttel foglalkozó cég alapjait. Hidd el, sok cég nem tudja kreatívan kezelni az közösségi oldalait.

Hallgasd meg az ötlet hanganyagát! Extra információkat hallhatsz benne.

Az ötlethez kapcsolódó további vállalkozás ötletek:
Indíts vállalkozást: 65. ötlet – Facebook oldal kezelő, közösségi oldal menedzser
Indíts vállalkozást: 141. ötlet – Instagram fiók kezelő + tananyag (2 db ebook)

Azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[sam id=”40″ codes=”true”]

fotó: Tibi atya és melozokfaszi FB oldal