Indíts vállalkozást: 35. ötlet – 4 fotó bróker ötlet

Indíts vállalkozást: 35. ötlet – 4 fotó bróker ötlet

Soha nem gondoltam volna, hogy fotósként rengeteg pénzt lehet keresni, pedig így van. Az interneten egyre több kép kell, főleg blogoknak, cégeknek… A képek felhasználhatóságát nagyon jól védik jogilag, így gombamód nőnek a stock photo oldalak. Vajon érdemes még indítani egyet? A véleményem az, hogy igen, persze bele kell vinni több extrát.

36. ötlet: Fotó bróker (A “B” és a “D” ötlet elég ütős)
Az “A”ötlet az, hogy egy weboldalt üzemeltetsz, ahová a fotósok fel tudják tölteni képeiket, azokat pedig meg tudják venni a cégek, bloggerek… Ebben az esetben érdemes vállalkozóktól havidíjat kérni, melyért meghatározott számú képet használhatnak fel.
A “B” ötlet az, hogy olyan weboldalt hozol létre, ahol egy képet, fotót, csak egyszer vehet meg valaki (Alapesetben a legtöbb ilyen weboldalnál többször is megvehető ugyanaz a kép). Ez, azért jó, mert így prémiumként is tekinthetnek rá a vásárlók. Nagyobb cégeknek is jó, hogy nem látják ugyanazt a képet másik cég reklámjában, weboldalán…
A “C” ötlet pedig az, hogy te vásárolod fel a képeket a fotósoktól, melyet eladsz az interneten. Ez akkor jó, ha van tőkéd, és előre fel tudod vásárolni a képeket.
A “D”  ötlet: Instagram képekből profitálhatnak a felhasználók. Ki ne szeretne olyat, hogy képeket tölt fel az Instagramjára, és azokat megveszik, melyből ő profitál. Legyél te az összekötő. Az emberek csatlakozhatnak a weboldaladhoz az Instagram fiókjukkal, a vevők (vállalkozók) keresnek a képek között, majd a vásárlásból kapnak jutalékot a felhasználók.

Célpiac: Vállalkozók, cégek
Konkurencia: Már sok konkurencia van, ezért plusz extrákkal kell kiemelkedni, pl. a “B” ötlet
Megvalósítás, üzlet:
1. A piacra nehéz betörni, szóval először én itthon próbálkoznék. Majd később növekednék.
2. Szövegírókat, bloggereket keresnék meg először, és nekik felajánlanék kedvező csomagokat.
3. Nem árt persze fotósokkal is felvenni a kapcsolatot, és feltölteni pár ezer képet! (Nézd meg melyik a top letöltött képek a stock photo oldalakon, azokhoz hasonlót érdemes feltenni.
4. Egy jó magyar oldallal itthon hamar felépíthetsz 100-200 havi előfizetőt. Ami már megalapozza a sikert.
5. A “D” ötlet a legjobb mind közül, véleményem szerint az a leggyorsabban megvalósítható!
Profit várokozás:
Nézz rá a Dreamstime áraira, csomagjaira. Láthatod, hogy csomagajánlatban kb. 100 forint egy kép ára, ennyit fizet a vállalkozó, ebből 30-50% a jutaléka a fotósnak. Ha a “B” ötletet valósítod meg, adhatod drágábban a képeket, én 1000-2000 Ft-ért adnám az olyan képeket, amit csak egyszer lehet felhasználni, megvenni.


Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[sam_ad id=”97″ codes=”true”]