Indíts vállalkozást: 38. ötlet – Hogyan csináljam weboldal

Indíts vállalkozást: 38. ötlet – Hogyan csináljam weboldal

A gyakori kérdéses ötlethez hasonló lesz a mostani is, de annál érdekesebb, sőt nagyobb piacod lehet ennél az ötletnél. Többször szoktam érdeklődni tárgyalásaim során az üzleti partnereimnél, hogy ők mit szeretnek csinálni, mi az érdeklődési körük… (piackutatás). A legtöbben említették azt, hogy sok tutoriál videót néznek, vagyis “hogyan csináljuk” videót, leírást néznek, olvasgatnak. Ez már elég az alapötlethez.

38. ötlet: “Hogyan csináljam” weboldal, tutorial weboldal (sajnos a hogyan.hu már be van jegyezve, így domain néven gondolkozni kell még)
Tudtad, hogy sokan úgy írnak be valamit a keresőbe, hogy pl. “hogyan készül a”, vagy “hogyan készítsek…”. Tehát ezekből fogsz kiindulni, olyan weboldal, amiben bármilyen szakterületről leírásokat, videókat tartalmaz (lehet youtube-on is találsz sok videót, amit be tudsz szúrni).
És miből jön a profit? A szakértő videókból, leírásokból. Pl. weboldalkészítés (főleg oktató cégek), barkácsolás, értékesítést oktató cégek (hogyan értékesítsek…), marketing cégek (hogyan reklámozzak), (hogyan reklámozzak facebookon….), nyelvoktató cégek (hogyan tanuljak angolul).

Célpiac: Vállalkozók, cégek, oktató cégek,
Konkurencia: Van már több tutoriál oldal, de olyan, ami több mindent összefog nincs kiemelkedő.
Megvalósítás, üzlet:
1. Weboldal alapmotorjának én a wikipedia-hoz hasonló cms motort ajánlok. Ide kattintva találsz párat.
2. Nézd meg mire szeretnek rákeresni az emberek (google.trends), ezekből gyűjts be több videót, youtuberól, vimeo-ról…
3. Kezdd el feltérképezni a cégeket, nekik is jó. Azért is, mert SEO, keresőoptimalizálás miatt hamar a google találati lista elejére fog kerülni weboldalad.
4. Facebook, Pinterest és Instagram regisztráció és profil kötelező ehhez az ötlethez.
Profit várokozás:
Egy-egy cégnek az ilyen megjelenést 10-50 ezer forintért adnék (pl. marketing cégnek, a hogyan készítsek marketingkampányt). Vagy több csomagot készítenék. Pl. egy-egy leírásnál kiemelt helyért fizet a cég meghatározott ideig (1, 3 vagy 6 hónap).

További lehetőségek:
Ehhez már könnyedén hozzá kapcsolható DIY, vagyis csináld magad weboldal blog. Erről a 25. ötletben olvashattál.


Nem kell hozzá sok tőke, a weboldal is könnyedén felhúzható komolyabb programozói tudás nélkül. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[sam id=”40″ codes=”true”]