Indíts vállalkozást: 4. ötlet – Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása

Indíts vállalkozást: 4. ötlet – Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása

Az Indíts vállalkozást cikksorozat negyedik ötletét olvashatod itt. Nem minden ötletet tudja mindenki megvalósítani, hiszen lehet egy extra tulajdonság, ismeret, készség vagy képesség kell hozzá. Az ötletmorzsát szeretnénk elültetni a kedves olvasóban, leendő vállalkozóban. Ezután már csak rajtad múlik, milyen eredményt tudsz elérni.

4. ötlet: Karriermenedzsment, fiatalok oktatása, fiatalok karrierjének elindítása, karriertréner
Sok szülő szeretné, ha gyermekük sikeres legyen, ezért ölnek bele több milliót a taníttatásukba. De, van amit az egyetem, főiskola se tanít meg. Az önmenedzselést. 16-18 éves korban már teljesen körvonalazódik a fiatalokban milyen területen indulnak el. Erre már lehet építeni. Az ötlet tehát az, hogy a szülők fizetnek neked azért, hogy a gyermekük minél tájékozottabb legyen, vagy pl. a LinkedIn profilját te elkészíted, menedzseled, sőt a karrier jobb beindítása miatt együtt szakmai anyagokat készítetek, blogot írtok. Ez sokat dob a későbbi karrierje szempontjából. A másik pedig, hogy önfejlesztő könyveket olvastok, illetve az adott szakterülethez kapcsolódó szakmai anyagok jobb feldolgozásában segítesz.
Ehhez az ötlethez mindenképpen neked is sokat kell olvasnod, és képezned magad. A másik pedig, hogy sok gyerek nem hallgat a szülőre (sokszor dacból is), így amire a szülők nem tudnak hatni, azt te el tudod érni a diáknál, és áttételesen el tudod juttatni a szülők várakozásait a gyerekük felé. Hidd el ez lesz az egyik nyomós érved.
Célpiac: A szülőket kell meggyőznöd, miért is jó a gyereküknek. Így jobban megtérül az a sok millió forint, amit egyetemre költenek…
“Szállítók”, partnerek:
Ez fogós kérdés, de például, ha könyveket használtok a tanulás közben, azt úgy is megveszi a nebuló, ebből havi 5-20 ezer forint már jöhet. Tehát a könyvesboltok adhatnak jutalékot. De például a Linkedinnél vannak magyar szakértők is, őket felkeresve lepasszolhatod a munkát (alvállalkozó), így tőlük kapsz jutalékot, és még minőségi munkát is adsz a diáknak.
Konkurencia: A hasonlóval foglalkozó trénerek ezt a piacot még nem fedezték fel
Megvalósítás, üzlet:
1. A szülőket kell megkeresned, ezt megteheted apróhirdetés portálokon is, de először érdemes ismerősi körben utánanézni. Ennél az ötletnél a későbbi ajánlás lesz mérvadó, ebből jönnek az új nebulók.
2. Úgy foglalkozol a “diákoddal”, mintha külön tanár lennél, tehát hetente 2-4 órát foglalkozol egy-egy fiatallal.
3. A diákoddal terveihez igazítva elkészíted az oktatási anyagot, a lehetséges könyveket, óravázlatot.
4. Lehet, hogy az elején a diákod előtt fogsz járni oktatási anyagban 2-3 leckével, ez nem is gond, hiszen lehet minden diákod más szakterületet igényel.
5. A te feladatot tehát az, hogy a Linkedin profilja jó legyen, elmenjen több előadásra, azt utána átbeszéljétek.
6. Megtanítod, hogyan kell kapcsolatot építeni, tárgyalni, állásinterjúra menni, embereket vezetni, irányítani, befolyásolni…
7. Ha szükséges létrehozzátok a diák saját szakmai, blogját, aminek menedzselésében is te segítesz.
8. Folyamatosan képezned kell magad!!!
9. Eredményt fel fogsz tudni mutatni, ha nem, akkor úgysem fizetnek neked a szülők a későbbiekben, de biztosan látni fogják, hogy fejlődik a csemetéjük.
Profit várokozás:
Mivel te tréner leszel, ezért az órabéred is lehet magas, tehát 5-10 ezer forintot lazán el is kérhetsz. A célcsoportod úgy is a gazdagabb szülők lesznek, de nekik is megéri. Heti egy 2 órás találkozóval számolva, 5000Ft/órával, így is 40 ezer forintjukba fogsz kerülni havonta (ennyit más tanárra elköltenek, pl angoltanár…) Ők is érezni fogják a megtérülést. Ebből havi szinten is közel 1 millió forint bevételre is szert tehetsz, költséged pedig alacsony.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te szolgáltatásod:
Hm, ez itt fogós kérdés, mivel itt aztán annyi extrát építesz rá, amennyit akarsz. Pl. segítesz úgy menedzselni a Facebook, vagy egyéb közösségi oldalát, ami jó benyomást fog kelteni a későbbi munkáltatóban.
További lehetőségek, bővülés
Az elkötelezett diák biztosan később is igényelni fogja a mentor szolgáltatásodat, így akár motivációs trénerként, vagy egyéb trénerként is segítheted a munkájában…
Ha olyan beállítottságúakat oktatsz, akik vállalkozó szelleműek, és vállalkozást alapítanak, akkor pedig nyert ügyed van, kapcsolatépítésben tökéletes partnerek lesznek.
Karrierváltás előtt állókat is oktathatsz, további bővülési lehetőség. 

Az induló költséged tehát alacsony, az ajánlások útján történő értékesítés további költség megtakarítást jelent számodra. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

 

Hallgasd meg az ötletet a Minner podcast sorozatában, így jobban bele tudod magad élni:

[sam id=”40″ codes=”true”]