Indíts vállalkozást 40. ötlet – Stock photo helyett stock music

Indíts vállalkozást 40. ötlet – Stock photo helyett stock music

A kép értékesítő  vállalkozás ötletnél sokkal jövedelmezőbb is van most a piacon. Még a legnagyobb sztároknál is felmerül egy-egy zenei jogsértés, több ilyen ügy volt már. Egyre több videós tartalmat állítanak elő a cégek is, illetve a videóbloggerek. Nekik szükségük van megfelelő háttér zenéhez, amit jogilag használhatnak is.  Az ingyenes zenék viszont nagyon korlátozott számban beszerezhetők. Nem is kertelek tovább jöjjön az ötlet, és utána a leírás.

40. ötlet: Zene szignálokat, részleteket kínáló portál, melyen a vevőket kötöd össze a “zeneszerzőkkel”, szignál szerzőkkel (stock photo helyett, stock music, stock sound)
Tehát a stock fotó oldalakhoz hasonló weboldalt készítesz, melyben a cégek, vállalkozások vásárolni tudnak a felhasználók (zeneszerzők) által feltöltött zenei szignálokból. A jogdíjat is így egyből kifizetik. Azért is hozhat sok profitot ez a weboldal, mert egyre több cégbemutató, reklám videó kerül fel az internetre, és ehhez nehéz keresni hozzá passzoló szignált, főleg olyat, amit üzleti célra is felhasználhatunk. A weboldal jó a felhasználóknak is, hiszen reklámozni sem kell magukat, megteszi a weboldalunk, és a zenéiket így könnyen el lehet érni, megvenni, ami miatt a szolgáltatás is felkapott lesz a vásárlók között. A megrendelők főleg videókészítő cégek, marketing vállalatok közül kerülnek ki.

Célpiac: Vállalkozók, cégek, oktató cégek, videókészítők
Konkurencia: Piaci előnnyel rendelkező cég nincs a piacon
Megvalósítás, üzlet:
1. Weboldal elkészítése, melyen lehetőség van egyrészt zenei szignál feltöltőként regisztrálni is, másrészt vásárlóként.
2. Kialakítani a jogi szabályokat: Mennyi időre kapja meg a szignált, mire használhatja… ez a csomagoknál fontos
3. Közösségi oldalakon profilt létrehozni, illetve videómegosztókon is (Youtube, Facebook)
4. Felvenni a kapcsolatot hangstúdiókkal, videóstúdiókkal, kiadókkal
5. A szokásos: blog írás
Profit várokozás:
Az ilyen weboldalak a díjakból tartanak meg jutalékot, 5-30% közötti összeget. Egy-egy reklámhoz a zeneszerzés díja kb. 10-30 ezer forint, így ezekkel az árakkal kalkulálj a weboldaladon is, ebből jön le a te jutalékod. Igaz így, olcsóbban is kell majd adniuk a zenéket. Amennyiben csomagajánlatokat is vásárolhatnak a weboldalon, akkor pedig további kalkulációt igényel. Én 10%-ot vennék le alapból, azzal könnyű számolni, és a zeneszerző is jól jár.

További bővülési lehetőség:
Merj nagyot álmodni, egyből induljon el angolul is. Legyenek ingyenesen használható zenék is a weblapon, akkor jönnek majd a látogatók.

Nem kell hozzá sok tőke, a weboldal is könnyedén felhúzható komolyabb programozói tudás nélkül. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[sam id=”40″ codes=”true”]