A kép értékesítő  vállalkozás ötletnél sokkal jövedelmezőbb is van most a piacon. Még a legnagyobb sztároknál is felmerül egy-egy zenei jogsértés, több ilyen ügy volt már. Egyre több videós tartalmat állítanak elő a cégek is, illetve a videóbloggerek. Nekik szükségük van megfelelő háttér zenéhez, amit jogilag használhatnak is.  Az ingyenes zenék viszont nagyon korlátozott számban beszerezhetők. Nem is kertelek tovább jöjjön az ötlet, és utána a leírás.

40. ötlet: Zene szignálokat, részleteket kínáló portál, melyen a vevőket kötöd össze a “zeneszerzőkkel”, szignál szerzőkkel (stock photo helyett, stock music, stock sound)
Tehát a stock fotó oldalakhoz hasonló weboldalt készítesz, melyben a cégek, vállalkozások vásárolni tudnak a felhasználók (zeneszerzők) által feltöltött zenei szignálokból. A jogdíjat is így egyből kifizetik. Azért is hozhat sok profitot ez a weboldal, mert egyre több cégbemutató, reklám videó kerül fel az internetre, és ehhez nehéz keresni hozzá passzoló szignált, főleg olyat, amit üzleti célra is felhasználhatunk. A weboldal jó a felhasználóknak is, hiszen reklámozni sem kell magukat, megteszi a weboldalunk, és a zenéiket így könnyen el lehet érni, megvenni, ami miatt a szolgáltatás is felkapott lesz a vásárlók között. A megrendelők főleg videókészítő cégek, marketing vállalatok közül kerülnek ki.

Célpiac: Vállalkozók, cégek, oktató cégek, videókészítők
Konkurencia: Piaci előnnyel rendelkező cég nincs a piacon
Megvalósítás, üzlet:
1. Weboldal elkészítése, melyen lehetőség van egyrészt zenei szignál feltöltőként regisztrálni is, másrészt vásárlóként.
2. Kialakítani a jogi szabályokat: Mennyi időre kapja meg a szignált, mire használhatja… ez a csomagoknál fontos
3. Közösségi oldalakon profilt létrehozni, illetve videómegosztókon is (Youtube, Facebook)
4. Felvenni a kapcsolatot hangstúdiókkal, videóstúdiókkal, kiadókkal
5. A szokásos: blog írás

Profit várakozás:
Az ilyen weboldalak a díjakból tartanak meg jutalékot, 5-30% közötti összeget. Egy-egy reklámhoz a zeneszerzés díja kb. 10-30 ezer forint, így ezekkel az árakkal kalkulálj a weboldaladon is, ebből jön le a te jutalékod. Igaz így, olcsóbban is kell majd adniuk a zenéket. Amennyiben csomagajánlatokat is vásárolhatnak a weboldalon, akkor pedig további kalkulációt igényel. Én 10%-ot vennék le alapból, azzal könnyű számolni, és a zeneszerző is jól jár.

További bővülési lehetőség:
Merj nagyot álmodni, egyből induljon el angolul is. Legyenek ingyenesen használható zenék is a weblapon, akkor jönnek majd a látogatók.

Nem kell hozzá sok tőke, a weboldal is könnyedén felhúzható komolyabb programozói tudás nélkül. Vágj bele még ma! De, azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
Iratkozz fel a Minner hírlevélre! Feliratkozás! Minden hétfőn 5 üzleti, gazdasági hír összefoglalóját kapod meg emailben (nem csak a Minner a forrás, hanem Index, HVG, G7/24...). Kattints ide a feliratkozáshoz!