Indíts vállalkozást: 53. ötlet – Időbarter, add bérbe az időd!

Indíts vállalkozást: 53. ötlet – Időbarter, add bérbe az időd!

Igaz, hogy én nem szeretem a barter megoldásokat, hiszen az gazdaságilag nem visz előre, mégis mikro szinten hasznosak lehetnek, és az emberek spórolhatnának vele. Mint tudjuk, az idő pénz. A következő ötletem tehát ebből indul ki.

53. ötlet: Időbarter weboldal, add bérbe az idődet, és te is kapsz érte időt, amit felhasználhatsz
Az ötlet tehát egyszerű, a weboldaladon az emberek közzé tehetnék, ők miben jók, mit vállalnának el, illetve mire van szükségük. Például én jó vagyok marketingben, de nem tudok jól festeni. Tehát keresek olyat, aki segítene kifesteni a lakásomat, ő ezért “idő-pontokat” kap. Picit furán hangzik legyen inkább “időpénz”. Ezt később felhasználhatja, vagyis ezzel “fizet”, pl neki meg később szüksége lesz weboldal tanácsadásra (kb 1-2 órára), és elkölti a nálam összegyűjtött “időpénzt”. Tehát így mindenki jól jár. Persze valamennyire beárazódik majd, hogy több órát kap az, aki nehezebb feladatot végez el… ez már a te feladatod lesz kitalálni, ez csak egy ötletmorzsa. Persze egy jó szakember munkáját nem fogja helyettesíteni az, ha valaki így barterben besegít. Így tehát már adott is, hogy pluszban ki fog nálad reklámozni, tehát szakemberek, meghatározott vállalatok….

Célpiac: Reklámozók közül szakemberek, szakember közvetítő portálok
Konkurencia: Kiemelkedő konkurenciáról én nem tudok, még senki sem épített erre nagy felhasználóbázist.
Megvalósítás, üzlet:
1. Készítsd el a weboldalad, itt viszont kell jó programozói tudás, hiszen kell valami jó elszámolási rendszer, ami méri, hogy ki hány órát dolgozott, és azért ő mit tud majd igénybe venni, mennyi “időpénzt” kap…
2. Akár értékelő rendszert is, vagy véleményező rendszert is bevezhetsz, mégis tudják a felhasználók, hogy adott illető tényleg érte ahhoz, amit kiírt.
3. Miután kialakult melyik területre keresnek többen is bartermunkát, úgy már körvonalazódni fog, ki is reklámozhat nálad.
4. Persze a sima egyszerű google adsense bevétel is az elején rásegít majd a dolgokra.
5. Ha ehhez még applikációt is készítesz, akkor pedig még inkább számíthatsz nagyobb google bevételre.

Profit várokozás:
Lehet, hogy félévig nem sok profitot fogsz látni, de később a kiemelt hirdetésekből, google hirdetésekből havi 200-500 ezer forintot is kereshetsz, ha nem többet. Ez pont olyan, amit külföldre is tovább tudsz vinni, igazi startup ötlet, illetve el is tudsz adni jó pár millióért (lehet még dollárban is).

Vicces, de itt pont az idő, ami sokba fog kerülni neked, szóval türelmesnek kell lenned, míg profitra fordul az ötlet. További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

[sam id=”40″ codes=”true”]

Fotó: sxc.hu