Indíts vállalkozást: 6. ötlet – Írj könyvet!

Indíts vállalkozást: 6. ötlet – Írj könyvet!

Már a hatodik ötletnél tartunk. Láthattad, hogy a legtöbbnél elég egy kis kreativitás, és nagyobb tőke nélkül is kivitelezhető. Nagyon fontos, hogy ezeket az ötletek mindenképpen turbózd fel, de járjon az agyad, mert valaki más megcsinálja. A következő ötletünk lehet furcsa lesz, és nem is biztos, hogy ebből a leggyorsabban fogsz pénzt szerezni.

6. ötlet: Könyvírás felturbózva
Tudtad, hogy angliában a lakosság több mint 40%-a szeretne könyvírásból megélni? Tudni kell, hogy ez is egy szakma, könyvet írni nem is olyan könnyű, az emberi lustaság közbe szól. Itt van viszont jó példaként Oravecz Nóra. Ő a sikereit annak köszönheti, hogy jól menedzseli magát. A blogját naponta több ezren olvassák. A sikerhez tehát sok extra kell.
Célpiac: Könyvvásárlók. Láttad milyen tömeg van a könyvesboltokban? Akkor ez pipa.
“Szállítók”, partnerek:
Könyvkiadók, lektorok, ők segítenek neked elvégezni a munkát. Nem kell hozzá az, hogy nyelvzseni legyél, nézd meg a Minner.hu-t, sokszor hibázunk nyelvtanilag, aztán mégis van bevételünk 🙂
Konkurencia: Minden író.
Megvalósítás, üzlet:
1. Válaszd ki milyen területen akarsz írni, ez az első lépés
2. Alakítsd ki, hogy ehhez milyen blogra van szükséged (vagy más egyéb eszközre), itt miről fogsz írni, ami jól bevezeti a későbbi könyvedet, ez lesz a felvezető.
3. Írjál sok tartalmat, szerezz követőket, beszélgess velük, fórumozz, facebookoz…
4. Akár a könyvedet is elkezdheted írni 1-2 fejezetig a blogodba, nézd meg mit szólnak hozzá, várnák e a folytatást…itt már el is dől, hogy csináld tovább, vagy nem
5. Találkozz az olvasóiddal, sőt ajánld fel nekik, hogy ők is beleszólhatnak a folytatásba.
Profit várokozás:
10 ezer eladott példánynál már nagyobb bevételed is lehet, kb. 3-10 millió forint. Tv-s szereplésekből is lehet szakítani, illetve a blogod forgalmából még inkább. Utóbbit másik öltetnél részletezni fogjuk, nézz vissza később is.
Szolgáltatások, amik vonzóvá tehetik a te üzleted:
Újságokban leközölsz egy-egy fejezetet, vagy részt, illetve írsz valamilyen szakmai részt…
További lehetőségek, bővülés
Hát az, hogy megfilmesítenék kevés az esély, de ki tudja. További bevételed lehet az egyedi szponzorokból… Az 5. pontban amikor azt írjuk, hogy ajánld fel a követőidnek, hogy beleszólhatnak a folytatásban az üthet a legnagyobbat, akár erre külön céget is érdemes lehet alapítani, több írót bevonva. A felhasználókat érdekelheti. 

Hallgasd meg az ötletet a Minner podcast sorozatában, így jobban bele tudod magad élni:

Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot. 

További ötletekért gyere vissza a Minnerre minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed.

[sam id=”40″ codes=”true”]