Indíts vállalkozást: 63. ötlet – “Zsákbamacska webshop”, meglepetés termék

Indíts vállalkozást: 63. ötlet – “Zsákbamacska webshop”, meglepetés termék

Ma találtam egy érdekes vállalkozás ötletet. Annyira megtetszett, hogy külön ötletbe le is írom, mivel ezt könnyedén meg lehet válósítani itthon. Igaz a kommunikáció miatt vigyázni kell, mivel akár szerencsejátéknak is minősülhetne. A Somethingstore.com-on 10 dollárért vásárolhatsz egy csomagot, és akkor derül ki, mi is van bent, amikor a kiszállított csomagot kibontod.

Sami Bayrakci a weboldal kiötlője amikor először elmondta barátainak, akkor a legtöbben azt mondták ne vágjon bele. Ő mégis 3000 dollárt befektetett az üzleti ötletébe. Vagyis a weboldalt elkészítette, vett néhány terméket és már el is kezdte reklámozni. Az első néhány hónapban már 1000 darab “valamit” adott el. A termékeket úgy vásárolja össze, hogy közöttük néha akad 1-2 dollár értékű, de ugyanígy 50-80, sőt 100 dollár feletti termék is. Így igazán meglepetés lehet, amikor otthon kibontod a 2800 forint (10 dollár) értékű csomagot, és bent van egy 20 ezer forintos pénztárca. Valószínűleg az ismerőseidnek is elmeséled. Az se csüggedhet, aki  1-2 dollár értékű terméket kapott, mert közben élményt is vett. Már több, mint 250 ezer terméket szállított ki, vagyis 2,5 millió dollár forgalmat generált 8 év alatt. Forintba átszámolva ez évente átlagosan 70 milliós forgalmat jelent. Ennél több is lehetne, ha picit aktívabb lenne marketingben. Többször szerepelt régebben a médiában is, ez is felhajthatta a forgalmát.

Érdekes, hogy a weboldala annyira nem aktív jelenleg. Sőt, először azt hittem, hogy nem is működik már. Aztán a rendelések között láttam a dátumokat, és az viszont 2015-öt jelez, legalábbis május 8-án volt az utolsó rendelés, ami tényleg péntekre esett ebben az évben. Számomra furcsa az is, hogy a közösségi hálókon nem aktív, pedig több youtube videót is találtam arról, amikor a vevők kibontják a 10 dolláros csomagot (videó a cikkben). Szóval eleve eladná magát a közösségi hálón az ötlet. Írtam emailt is az ötlet gazdának, de 1,5 után sem érkezett válasz. A videó alatt folytatódik a cikk.

Ez persze nem jelent semmit. A lényeg, hogy ezt itthon is meg lehet valósítani. Picit számolgatni kell, de akár már Vaterán is elindítható az üzlet.  Én biztosan a szülinapokhoz kötném az értékesítést, vagyis ajándékba rendelhetik az emberek az ismerőseiknek, párjuknak, gyereküknek. Ő pedig postán kapja meg. De, az alap ötlet is piacképes lenne. Az is jó megoldás, hogy a rendelések miután kiszállításra kerültek egy idő után felkerülnek a weboldalra. Ez csábító lehet a vásárlóknak.

63. ötlet: Zsákbamacska webshop”, meglepetés termék
Friss infó a cikk végén! Az ötlet megvalósítása jelenleg körülményes, és itthon lehetetlen. Részletek alul!

Célpiac: Az ünnepekre mindenképpen céloznék, de igazából elé széles spektrumú a célközönséged 
Konkurencia:
 Ne játékokat adj, tényleg rendes termékeket, így már nincs is konkurenciád. Én nem találtam hasonlót. Vagyis, ha  mégis van konkurenciád, akkor gyenge a marketingje, és a google se találja.
Megvalósítás, üzlet:
1. Értékesítsd először Vaterán, de párhuzamosan már legyen meg a webolalad.
2. Jogi oldalának nézz utána. Figyelem, azt senki nem bűnteti, ha egy terméket drágábban adsz el, de figyelj a kommunikációra, nehogy szerencsejátéknak minősüljön. Egy jogászt mindenképpen kérdezz meg.
3. A termékek között legyenek értékesebbek is, hogy motiválja őket. Kérd meg a vevőid, hogy videózzák le a kibontást, töltsék fel a videót youtube-ra. Ehhez nyereményjátékot is párosíthatsz, a videó feltöltők között kisorsolsz egy újabb meglepetés csomagot…

Profit várakozás:
Mivel kisebb termékek, ezért a szállítási költséged nem lesz nagy, beátlagolódik. Ennek, azért számolj utána. Átlagban 20%-os árrést tegyél rá. Lehet, hogy nem a fő vállalkozásod lesz, de indulásnak megfelelő.
További ötletekért gyere vissza a Minnere minden nap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

Friss infó!
Kattints ide, és olvashatod, hogy Magyarországon a zsákbamacska játék, amibe a fent ötlet is beletartozik, az a szerencsjáték felügyelet hatáskörébe tartozik, és itthon a Szerencsejáték Zrt. végezheti csak.

Így vállalkozz - Vállalkozás építés online training.
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és MOST elővásárlási akcióban még olcsóbban be tudod szerezni a videós képzést!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerkademia.hu

 

Forrás: CNNsomethingstore.com