Tudtad hogy a cégek fizetnek azért, hogy kezelje valaki a Facebook oldalukat, illetve egyéb közösségi oldalukat? Azért fizetnek (külsős cégnek), mert nehéz olyan embert találniuk az alkalmazottaik között, aki nem nyűgként éli meg a Facebook oldal kezelést. Általában hamar el is halnak azok a próbálkozások, amikor cégen belül oldják ezt meg. Azt is tudnod kell, hogy nem minden cégnek van szüksége Facebook oldalra, de nagyon sok használja már, mivel ott tud legolcsóbban reklámozni.

65. üzleti ötlet: Facebook oldal kezelő, közösségi oldal menedzser
A vállalkozásod szolgáltatása tehát az, hogy a cégek közösségi oldalait menedzseled. Ez nem olyan könnyű, mint elsőre látszik. A Minner.hu üzemeltetése mellett marketing szolgáltatást nyújtok cégeknek, és ezek között helyet kap a Facebook oldal kezelése is. Elég sok munka van egy-egy hét poszttervében, főleg megtalálni azt az egyensúlyt, hogy ne legyenek tolakodók a posztok, de közben eladjanak…
Az első kérdés, ami felvetődhet benned az, hogy mivel tudod meggyőzni majd a cégeket, hogy téged válasszanak. Érdemes keresni egy olyan ismerőst, akinek van céges oldala, és neki ingyen megcsinálod 1-2 hónapig. Fontos, az is, hogy szánjon rá napi 500-1000 Ft-ot minimum Facebook reklámra is, mert így lesz jól látható a lájkolók növekedése és az interakció. Naponta 2-4 posztot tegyél ki, vizsgáld meg a lájkolók összetételét, és próbálj meg minden rétegre egy-egy posztot kitenni, így az ingyenes elérés is nagyobb lesz.
A másik lehetőség, hogy például megkeresel engem, vagy más marketing szolgáltatással foglalkozó céget, és megkérsz minket, hogy tanítsunk meg jól Facebook oldalt kezelni. Majd az ajánlásunkkal már nem üres kézzel mész a cégekhez.

Célpiac: vállalkozók, vállalatok 
Konkurencia:
 már több van a piacon, de elég nagy lehetőség van még bent, főleg ha plusz egyedi szolgáltatást is tudsz nyújtani
Megvalósítás, üzlet:
1. Egy blogot, és egy weboldalt mindenképpen készíts a cégednek. Én például ide szoktam a Minnerre, illetve ezt használom szolgáltatásom reklámozására is.
2. Az ügyfél szerzést már leírtam, először vállalj ingyen munkát ismerőseid cégeinél.
3. Szépen lassan felépítheted azt is, hogy a reklámjait is te kezeled az adott cégnek. A Facebook reklámozásba is hamar belejössz. Sőt a saját szolgáltatásodat is ezzel tudod majd reklámozni.
4. Sokat kell tanulnod ahhoz, hogy jó legyél. Nagyon sok példa van előtted, nézd meg a legaktívabb oldalakat, gondold át, mit miért csinálnak…

Profit várakozás:
Egy-egy ilyen oldal kezeléséért elkérhetsz havi 30-50 ezer forintot, sőt kár többet is. De képzeld csak el, hogy 40 ezer forintot kérsz el havonta, 10 céget kell meggyőznöd, és havi 400 ezer forint folyik be, igaz ebből sok elmegy adóra…, de így is marad belőle, és még meg se kell szakadnod a munkába. Igaz, amikor majd több Facebook oldalt kezelsz, akkor majd meglátod mennyi meló van vele, tartalom keresés… Erre már építhetsz további szolgáltatásokat, és fontos, hogy az első éveidbe kérsz 40 ezret havonta, később emeld mindenképpen.

Szabadúszó vagy már? Vagy pedig szeretnél az lenni?

Jelentkezz a Minner képzésére most! Szabadúszó képzés + 1 évig ingyen reklámhely
Az oktatás során belemerülünk az online marketingbe is, sőt a blogírásba. Így olyan szolgáltatásokat is tudsz adni az ügyfeleknek, mint Facebook oldal kezelés, vagy blogírás, online marketing. Kattints ide és csatlakozz a tanítványokhoz!
További ötletekért gyere vissza a Minnerre mindennap. Biztosan találsz majd olyat, ami felkelti az érdeklődésed. Ezek az ötletek kisebb költségvetéssel is megvalósíthatók, de azt soha se felejtsd el, munka nélkül egy ötlet sem hoz profitot.

 

Vállalkozás indítási mini kurzus 3900 Ft-ért
Jelentkezés
- Online videós kurzus + egy extra, amiért biztosan be fogod szerezni! Lépj most!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
Vállalkozók Hete a Minneren November 19-25. között. Növeld üzleti ismereteidet a külsős szakértők, cégek tartalmain keresztül! A héten közel 50 cikk vár rád! Kattints ide!