A vlogger keltető ötletemet olvasva egy újabb ötletem támadt: Indíts vállalkozást: 120. ötlet – Vlogger, videóblogger keltető. Vagyis még egy weboldal hozta meg az ötletet. A TubeNews.hu oldalon barangolva azt láttam, hogy az alapötletük jó, de ennél sokkal több mindent bele lehetne vinni az egészbe. Képzeld el, hogy neked egy online RTL Klubod van, na? Te csinálod a műsort a weboldaladon keresztül. A videobloggerek adják a videókat is, nekik is jó, hogy új követőket szerezhetnek, és persze a reklámozók is kezdenek ráérezni erre a szegmensre.

A TubeNews.hu partnerei között megtalálod a Special Effects Media-t. Ők nagyrészt a videóblogger keltető ötletemhez hasonló vállalkozást üzemeltetnek, a leghíresebb vloggereket ők menedzselik… (Nem hiába partnerei az oldalnak.)

131. vállalkozás ötlet:  videoblogger portál, vlogger média
Átlátod már az ötletet? Szóval egy olyan portál, amin videókat osztasz meg, interjúkat (ami lehetőleg videó formában legyen fenn), sztorikat, találkozókról írsz, új vloggereket mutatsz be, top listákat csinálsz… Sőt mondok jobbat. Több vloggert összehozol videókba, csinálod a műsort, kitalálsz mindenféle videósorozatot… Használd az eszed!
Mivel a vloggerek elkezdenek beszélni a te weboldaladról (főleg akkor, ha lesz közös projektetek), így a látogatókat is be fogod vonzani. 10-20 vlogger már kellő látogatottságot fog neked generálni. A videóik a Youtube-on lesznek, te csak az oldallal okosan (megosztod a videóikat…) bevonzod a látogatókat. És itt jön a lényeg! A reklámozók (nagy cégek is, mint az MTelekom, Vodafone, Coca-Cola…) már egyre többször keresik az ilyen marketing megoldásokat. Sokkal kreatívabb kampányokat tudnak vloggerekkel csinálni, és így akár több 100 000 emberhez is eljutnak nagyon rövid idő alatt.

Azt is elfelejtettem mondani, hogy az újságírók majd tőled fognak átvenni tartalmat, így még többször fog szerepelni az oldalad. Ezt az ötletet érdemes ötvözni a vlogger keltető ötlettel is.

A célod az is lehet, hogy egy nagyobb média megvegyen, és beolvassza a te weboldaladat a portfóliójába. Pl. Index.hu, Origo.hu, vagy 24.hu

Célpiac: vloggerek, ők adják a műsort (saját youtube csatornájukon), a reklámozók pedig hozzák a pénzt
Konkurencia: Tubenews.hu
Megvalósítás, üzlet:
1. WordPress weboldalmotor elég egy ilyen portál üzemeltetéséhez. Kommentelési lehetőséget is könnyen be tudod állítani.
2. Beszélgess a vloggerekkel, tervezz meg néhány műsorötletet. Pl. Több vloggerrel adott témát feldolgoztok, egyik kérdez a másiktól, csináljatok videósorozatokat….. legyél kreatív
3. Amikor már napi 1000 látogatód lesz, máris tudsz foglalkozni a reklámozókkal. Vedd fel a kapcsolatot a nagy cégek PR-osaival, marketingeseivel. Hidd el a Youtube szóra egyből felfigyelnek. Próbálkozz!
4. Figyelj oda, hogy ne legyen teletömve az oldalad reklámokkal, és a vloggerek videóiban is elosztva, nem túl tolakodva legyenek benne.
5. Jah és fedezz fel új vlogger tehetségeket, abban még nagyobb pénz van.

Profit várakozás:
Egy-egy reklámozótól elkérhetsz egy videó szponzorálására 80-100 000 forintot, míg egy egész videósorozat szponzorálásra (több vlogger szerepel benne) akár 200-300 ezer forintot is!

Legyen a Minner a mentorod! Indítsd be a vállalkozásod!
Vállalkozói képzés
, induló vagy már meglévő vállalkozóknak. Kattints ide és csatlakozz a Minner Dream Teambe!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket! Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu

 

Fotó: TubeNews.hu

 

Iratkozz fel a Minner hírlevélre! Feliratkozás! Minden hétfőn 5 üzleti, gazdasági hír összefoglalóját kapod meg emailben (nem csak a Minner a forrás, hanem Index, HVG, G7/24...). Kattints ide a feliratkozáshoz!