Indíts válllakozást: 132. ötlet – videoblogger portál, vlogger média

Indíts válllakozást: 132. ötlet – videoblogger portál, vlogger média

A vlogger keltető ötletemet olvasva egy újabb ötletem támadt: Indíts vállalkozást: 120. ötlet – Vlogger, videóblogger keltető. Vagyis még egy weboldal hozta meg az ötletet. A TubeNews.hu oldalon barangolva azt láttam, hogy az alapötletük jó, de ennél sokkal több mindent bele lehetne vinni az egészbe. Képzeld el, hogy neked egy online RTL Klubod van, na? Te csinálod a műsört a weboldaladon keresztül. A videobloggerek adják a videókat is, nekik is jó, hogy új követőket szerezhetnek, és persze a reklámozók is kezdenek ráérezni erre a szegmensre.

A TubeNews.hu partnerei között megtalálod a Special Effects Media-t. Ők nagyrészt a videóblogger keltető ötletemhez hasonló vállalkozást üzemeltetnek, a leghíresebb vloggereket ők menedzselik… (Nem hiába partnerei az oldalnak.

131. vállalkozás ötlet:  videoblogger portál, vlogger média
Átlátod már az ötletet? Szóval egy olyan portál, amin videókat osztasz meg, interjúkat (ami lehetőleg videó formában legyen fenn), sztorikat, találkozókról írsz, új vloggereket mutatsz be, top listákat csinálsz… Sőt mondok jobbat. Több vloggert összehozol videókba, csinálod a műsort, kitalálsz mindenféle videósorozatot… Használd az eszed!
Mivel a vloggerek el kezdenek beszélni a te weboldaladról (főleg akkor, ha lesz közös projektetek), így a látogatókat is be fogod vonzani. 10-20 vlogger már kellő látogatottságot fog neked generálni. A videóik a Youtube-on lesznek, te csak az oldallal okosan (megosztod a videóikat…) bevonzod a látogatókat. És itt jön a lényeg! A reklámozók (nagy cégek is, mint az MTelekom, Vodafone, Coca-Cola…) már egyre többször keresik az ilyen marketing megoldásokat. Sokkal kreatívabb kampányokat tudnak vloggerekkel csinálni, és így akár több 100 000 emberhez is eljutnak nagyon rövid idő alatt.

Azt is felejtettem mondani, hogy az újságírók majd tőled fognak átvenni tartalmat, így még többször fog szerepelni az oldalad. Ez azt ötlet érdemes ötvözni a vlogger keltető ötlettel is.

A célod az is lehet, hogy egy nagyobb média megvegyen, és beolvassza a te weboldaladat a portfóliójába. Pl. Index.hu, Origo.hu, vagy 24.hu

Célpiac: vloggerek, ők adják a műsort (saját youtube csatornájukon), a reklámozók pedig hozzák a pénzt
Konkurencia: Tubenews.hu
Megvalósítás, üzlet:
1. WordPress weboldalmotor elég egy ilyen portál üzemeltetéséhez. Kommentelési lehetőséget is könnyen be tudod állítani.
2. Beszélgess a vloggerekkel, tervezz meg néhány műsorötletet. Pl. Több vloggerrel adott témát feldolgoztok, egyik kérdez a másiktól, csináljatok videósorozatokat….. legyél kreatív
3. Amikor már napi 1000 látogatód lesz máris tudsz foglalkozni a reklámozókkal. Vedd fel a kapcsolatot a nagy cégek PR-osaival, marketingeseivel. Hidd el a Youtube szóra egyből felfigyelnek. Próbálkozz!
4. Figyelj oda, hogy ne legyen teletömve az oldalad reklámokkal, és a vloggerek videóiban is elosztva, nem túl tolakodva legyenek benne.
5. Jah és fedezz fel új vlogger tehetségeket, abban még nagyobb pénz van.

Profit várokozás:
Egy-egy reklámozótól elkérhetsz egy videó szponzorálására 80-100 000 forintot, míg egy egész videósorozat szponzorálásra (több vlogger szerepel benne) akár 200-300 ezer forintot is!

[sam id=”40″ codes=”true”]

Fotó: TubeNews.hu