Tudni szeretnéd, hogy mikor adnak-vesznek részvényeket a részvénytársaságok vezetői, tulajdonosai, vagy vezető pozícióban ülő munkatársai? A címben bennfentest írtam, mert sokkal jobban felfigyelsz rá, de valójában inkább az előző felsorolás, ami legjobban leírja. Tehát most meg fogom mutatni neked, hogy hol tudod lekérni a részvényekhez közel állók részvénytranzakcióit. Miért jó ez?

Miért érdemes figyelni a tulajdonosi tranzakciókat?

Mit tennél, ha kapnál egy fülest, hogy Csányi Sándor OTP vezér több tízezer OTP részvényt ad el, vagy éppen vásárol? Na ugye! Ezt a fülest viszont szerencsére hivatalosan is megkapjuk, mert aki vezető pozícióban van, vagy nagyobb tulajdoni hányadot birtokol egy részvénytársaságban, neki kötelező közzétennie a tranzakciókat. Jó lehet például akkor, amikor éppen részvényvásárlást fontolgatunk, és megnézzük, hogy adott részvénynél hogyan alakulnak a tulajdonosi részvénytranzakciók.

Hazai tőzsde – BÉT

A magyar tőzsdén forgó részvényekről az adatokat a Budapesti Értéktőzsde honlapjáról tudjuk beszerezni. Rá kell kattintani az adott részvényre, és ott a “közzétételek” menüpontban látod időrendben a tranzakciókat. Vagyis bele kell kattintani, és ott letölteni a tranzakció dokumentumát.

Képernyőfelvétel (312)

Külföldi részvények – USA, Európa

Több nagyobb tőzsdei portálon is elérhetők az adatok. Én a Finviz.com– ot preferálom a legjobban, mert nagyon jól lehet szűrni az ilyen tranzakciók között. Az “Insider” menüpontban látod a tranzakciókat.

Képernyőfelvétel (313)

A Minner tőzsde rovatát támogató HotForex brókercégnél kereskedni tudsz az európai és amerikai részvényekkel, alacsony költségek mellett. Ide kattintva be tudsz regisztrálni a céghez.

Gyere és nézd meg a Befektetőkereső show döntőjét! Nézőként is tudsz jönni! Ezt látnod kell élőben! Június 21. 14:30-19:30 között. 15 csapat, 10+ befektető, több 100 millió forint Kattints ide!