“Mennyi ügyfél kell ahhoz, hogy napi 20 000 forint bevételed / profitod legyen?” – Minner Sztori

“Mennyi ügyfél kell ahhoz, hogy napi 20 000 forint bevételed / profitod legyen?” – Minner Sztori

Tegnap este chaten írt az egyik olvasóm, hogy tudok-e neki segíteni. Írtam neki, hogy természetesen. Bár annyira nem örültem, hogy a privát Facebook profilomon ír, és nem a Minner FB oldal chatjén keresztül, de elnéztem neki most, miután írta, hogyhát összeolvad a Minner a Mándó Milán névvel. Na, de elég az önfényezésből, folytatom!

A kérdése az volt, hogy egy tárhely szolgáltató céget hogyan lehet marketingelni. Bevallom este volt már (23:00-kor) így az agyam se fogott már annyira. Leírtam neki egy gyorsabb választ, hogy blog/FB/weboldal, ezek összekapcsolása… Aztán mint kiderült ő viszontealdóként fogja értékesíteni a tárhelyeket. Így már picit más a helyzet. Mivel azért ez már inkább lesz sales, mint sima egyszerű marketing (sok feladata van még mindent kiépíteni). Tehát a telefonos értékesítést is ide vettük már, és a személyes megkeresést. Aztán megkért, hogy gondolkozzak azért még a marketing ötleteken, abban is maradtunk, hogy másnap folytatjuk. Ahogy ő írta, ezek a klasszikus marketing eszközök, tudok-e valami mást is, adjak még tippet.

Öszintén bevallom ekkor picit furcsán néztem, oké-oké segítek én, de jóhogy nem egy egész tervet készítek, vagy még mit akar? (Valahogy meg is voltam lőve, milyen irány mutatást adjak még.) Elég nehéz ebben a szegmensben más csatornát mondani, főleg úgy, hogy a teljes képet nem is tudom. Aztán gondoltam azért picit kikérdezem, hogy mégis jobban tudjak gondolkodni. Itt már felpörögtek az események, sőt az agyam is jobban pörgött (összesen 1 órát chateltünk is).  Jött az a kérdés, amiből te is tanulhatsz.

minner_vallalkozo_keredes“Mennyi ügyfél kell ahhoz, hogy napi 20 000 forint bevételed legyen?”
Az összegben hasamra ütöttem csak, de ez azért jó, mert így látod mennyi embert kell meggyőznöd, és ahhoz már tudsz viszonyítani mennyi időt és költséget kell rászánnod. Itt megakadt az olvasóm, írta is, hogy “na ez egy fogós kérdés hogy mennyi ügyfél kell/nap a 20.000Ft-os bevételhez”.  Aztán megjött a válasz kb. 1-2 új ügyfél.
A képen láthatod, hogy már eleve felvetettem neki a kiegészítő termék, szolgáltatás ötletet. Itt a jobb szolgáltatást azért vetettem el, mert inkább adjon pénzért további szolgáltatást. Mint kiderült, ez volt azaz információ, ami igazán elindította, csak nem tudta, hogy kérdezze, hogy még mire lenne szüksége a megfelelő bevétel eléréséhez. Csak kitaláltuk az irányt…, mindenki örült.

Kiegészítő vagy kapcsolt termék, termékpiramis, Upsell…
Azt a tippet adtam a srácnak, hogy az alap tárhely mellé adjon további szolgáltatást/terméket, amiből lesz végül az igazán nagy profitja, és nem csak a napi 20 000 forint, illetve az is stabilabban fog jönni, ha jól tudom most munka mellett fog vállakozni. Most nem írom le, milyen tippet adtam, legyen ennyi előnye az olvasómnak, annyit elárulok WordPresshez kapcsolódó volt, és egyéb tárhellyel kapcsolatos szolgáltatás (erre a piacra is eléggé rálátok, sőt saját magam tapasztalom).
Tudod ez olyan, mint az, hogy azoknak az autókereskedők a legkiegyensúlyozottabb a bevételük, ahol szervizelés is hozzá tartozik a szolgáltatás palettához (pluszban természetesen.) De jó példa erre az általam már többször említett Harley Davidson, akik a sok saját márkás kütyüből, ruhából, brandelt termékből tudnak megfelelő profitot termelni.
A bekezdés címében felsoroltam több olyan lehetőséget, amire érdemes lesz rákeresned. Ha például a Minner vállalkozás ötleteit olvasod, mindig gondold tovább, milyen terméket tudnál még hozzá kapcsolni, akár az első vásárlás profitjának rovására. Tudod, hamár megvan a vevő nyert ügyed van, könnyebb eladni más terméket is neki.

Mindent nem írtam le, cégnév, teljes ötlet.., legyen ennyi előnye az olvasómnak. A rövid sztoriból viszont tanulhattál. Ehhez kapcsolódó ötletek:

Ehhez kapcsolódó cikk:

Fotó: Wikipédia

Kommentek