Nem nehéz kideríteni, hogy mennyi a bérleti díj az ország egyik legnagyobb plázájában, a West Endben. Elég lenne  az, ha csak felhívjuk őket. A Forbes viszont spórolt nekünk egy telefonhívást, mert a decemberi számukban (37. oldal) több információt is megosztottak a West Enddel kapcsolatban. Először nézzük a számokat:

Mennyibe kerül a bérleti díj a West Endben?: 50- 100 euró/hó/m2 (duplája, mint az Allee-ban)
Látogatószám: 21,2 millió ember évente:
Üzletek forgalma: 4000 euró/hó/m2
Az adatokat és további információkat a 2017. decemberi Forbes újságban megtalálod.

Mi szól egy üzlet nyitása mellett/ellen egy ilyen plázában?

A West End lehet rossz példa a maga nagy számai miatt is. Valljuk be, az évi 21 milliós látogatószámmal nehéz versenyeznie a többi hazai plázának. Ha abban töröd a fejed, hogy egy nagyobb forgalmú üzletközpontban nyitnál boltot, akkor mérlegeld, hogy biztosan a célközönséged jár-e arra, mert bizony reklám nélkül csak az adott pláza forgalmára hagyatkozol. A plázában való üzletnyitás mellett tehát az szól, hogy elvileg ők megoldják az emberek bevonzását, neked csak ki kell szolgálni őket. A gyakorlatban persze nem teljesen így van, mindenképpen kell reklámoznod, de az is előny eleve, hogy a plázában megtalál téged, főleg ilyen jól megközelíthetőben. Ellene a magas bérleti díj szól.

Tipp:
Ha üzletnyitáson gondolkozol, akkor ne légy rest kimenni az adott helyre, ahová szeretnéd az üzletedet! Tölts el különböző napokon 3-4 órát is a közelben, és számold azokat az embereket, akik a célcsoportodba beletartozhatnak!

Érdekes vállalkozási ötletek, melyeket be tudsz venni a plázákba is:

A Minner ötletei közül válogattam:

Fotó: Wikipédia
Forrás: Forbes 2017/12/37. oldal

Óriási karácsonyi akció a MinnerAkadémián!
40-50% kedvezmény a tőzsde oktatásra, szabadúszó képzésre, videósmarketing oktatásra és a személyes márkaépítés tudásanyagra! Lepd meg magad karácsonyra! Kattints ide!