Vajon milyen múltra nyúlik vissza a passzív jövedelem? Milyen passzív jövedelem források léteznek? Kik voltak akik, először élveztek valami olyasmit, hogy letettek valamit az asztalra, és utána egy kis kontroll mellett stabil jövedelemre tettek szert, és alig kellett vele foglalkozniuk? Azért tettem idézőjelbe, mert valójában 100%-ban passzív jövedelmet nagyon kevesen tudnak felmutatni, elérni. Kik voltak az elsők, akik ilyet elértek? Kitalálod?

Létezik a passzív jövedelem?

A válasz az, hogy van olyan terület ahol igen, de valójában a legtöbbször kontrollált passzív jövedelemnek kellene hívnunk. Mert a legtöbb esetben igenis folyamatosan tennünk kell, hogy fennmaradjon a bevétel/profit áramlása. Na hol szoktad hallani a legtöbbször? Természetesen az MLM-eseknél. Ez náluk sláger. Aztán kiderül persze, hogy hamar borulna a kártyavár, ha nem foglalkozik az ember az alá felépített csapattal. Az MLM-esek közül nagyon-nagyon kevesen tudnak ténylegesen passzív jövedelemre szert tenni. Miért? Mert működő, normális MLM-nél valamilyen termékértékesítéshez kapcsolódik a profit. Amit viszont nehéz úgy, ha nem foglalkozol a vevőiddel, csapatoddal. Hamar eluralkodik a káosz, ha cseszel rá. Ahogy már említettem, kontrollált.

Klasszikus példák passzív jövedelem szerzésre – az elsők

  • Könyv: Igen! Jól gondolod, hogy először a könyvszerzők, írók voltak, akik ilyen módon pénzhez tudtak jutni. Természetesen ők is onnantól, hogy az igazi kapitalizmus beköszöntött. A könyvszerzők például nagyon jól be vannak védve (szerzői jog és hasonlók).
  • Zene: Aztán következtek a zenészek, bár mostanában már nem tekinthetőek teljesen passzív jövedelemnek, mert a zenészek legnagyobb profitja a fellépéseikből van, és sokat kell dolgozniuk a személyes márkájukon.
  • Lakáskiadás? Na igen, talán ez az egyik még mindig jól fennmaradt régi passzív jövedelem. Mondjuk egy baj van vele, kell hozzá tőke. Nem, az AirBnB aktív bevételi forrásnak számít, elég sokat kell melózni vele.
  • Szabadalom: Bár elsőre erre nem gondolnál, de vannak akik szabadalmakból szedték meg magukat. Persze ehhez kell valami jó know-how, találmány,  vagy ha az nincs, akkor tőke. Gondolnád, hogy Edison nagy szabadalom halmozó volt? Edison biztosan egy jó példakép? Vagyis ne azért legyen a példaképed, mint eddig!
  • Tőzsde, részvények birtoklása, osztalék és árfolyam hozam:  Talán ez a legpasszívabb jövedelem. Természetesen foglalkozni kell vele, de nem annyit, mint a többivel. Warren Buffett például ezt mesterien csinálja, de már a tőzsdeindexek is jó hozamot hoznak, csak ugye itt is a fránya tőke. A részvény tulajdonlásból szép bevételt lehet elérni. Lásd most lett Jef Bezos a leggazdagabb ember a világon az Amazon részvényeinek köszönhetően. De mindig meglepődnek az emberek, amikor azt mondom, a Microsoftos Bill Gates azért is lett ilyen gazdag, mert a részvénykibocsátás óta több tízezer százalékot emelkedett a Microsoft részvényárfolyama. Néhány információ ehhez:

Új passzív jövedelem források

Az internet beköszöntével előjöttek az új fajta passzív jövedelmek, de ahogy már említettem, ezek is inkább kontrolláltak, mivel sokszor kell egyengetni a “termékeink”, vagy alkotásunk útját, vagyis foglalkozni kell vele.

Ui.: Elnézést a sok linkért. De annyi a Minneren a tartalom, hogy kellenek az ilyen összesítő, gondolatébresztő cikkek, amiken keresztül te el tudod dönteni, merre olvass tovább. Hajrá! Sok sikert!

 

Akció! Egy mozijegy áráért a Vállalkozás indítás minikurzus! 5900 Ft helyett 1500 Ft
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
(x)Születésnapi akció! 5 éves a Minner! Egy mozijegy áráért megkapod most a minikurzusokat! 5900 Ft helyett 1500 Ft. Csak pár napig él az akció! Kattints ide!