Mikor felavatták az új bitcoin ATM-et élőben, nyerhetett valaki 10 000 forintnyi bitcoint.

Mikor felavatták az új bitcoin ATM-et élőben, nyerhetett valaki 10 000 forintnyi bitcoint.

Pénteken egy gerillamarketing akcióra lettem figyelmes, mikor egy új bitcoin ATM-et avatott a hazai BTC piac egyik meghatározó cége, a MrCoin. A VirPay új bankfiókjában Mosonmagyaróváron helyezték üzembe a második MrCoin BTC automatát. Hogy lehetett nyerni?

Mikor bemutatták egy Facebook élő videón keresztül azt, hogy miként lehet létrehozni egy új bitcoin tárcát az ATM segítségével, akkor a tárcához tartozó privát kulcsot is megmutatták. Így bárki meg tudta szerezni a rátöltött 10 000 forintot, aki látta az élő videót. A posztjuk alatti hozzászólásokból kiderült, hogy meg is lett a nyertes, vagyis aki meg tudta szerezni a 10 000 forintot. Bár ez egy nem tervezett “akció” volt, én azonnal arra gondoltam, hogy akár gerillamarketing kategóriába is beletartozhat. Azt már ki is pipálhatjuk, hogy a média beszámolt róla, elvégre itt olvasod a Minneren.

atmmrcoinA magyar-szlovák-osztrák határon álló városban már egy újabb verziójú ATM-et helyeztek ki, amit már forint mellett euróval is lehet használni. Természetesen nem csak 1 bitcoint lehet venni, hanem annak tört részét is, jelenleg 5 000 forint a vásárlási minimum.

Gerillamarketingről itt olvashatsz >>> Gerillamarketing tippek, trükkök, ötletek – így csináld

Fotó: VirPay/Facebook

Kommentek