352 mesterséges intelligenciát (AI-t) kutató megkérdezésével elkészítették annak az előrejelzést, hogy a robotok milyen területeken tudja kiváltani az embert, vagy részfeladatokat. 2050-re már a híreket a robotok írják? 2025-re egyszerűen meg tudnak írni egy szakdolgozatot, vagy legalább egy esszét? A kutatás szerint 2136-ra (nincs az ábrán), amit lehet automatizálni azt bizony a robotok ki fogják váltani, sőt a legtöbb munkahelyet is.

Nézd meg az ábrát (kép alatt folytatom)!

bi-graphicsmachines

Megállja a helyét az előrejelzés?
Nagy százalék az esély rá. A Facebook mesterséges intelligenciával csevegő robotjai például saját nyelvet fejlesztettek ki rövid idő alatt. A fejlesztők annyira megijedtek, hogy le is állították a chatrobotokat. Az önvezető autókat, kamionokat már tesztelik, így nem meglepő, hogy ezen a területet hamarabb el fogja érni a változás (lásd az ábrát).
Természetesen ezzel új munkahelyek is létre jönnek, és olyan hosszú távú előrejelzés, amiben minden bizonnyal hiba is fog csúszni, így nem kell annyira kétségbe esni. Illetve a kormányoknak is lesz egy-két beleszólása magába a robotosításba.

Kiemelt kép: obamawhitehouse.archives.gov
Forrás: Business Insider

Óriási karácsonyi akció a MinnerAkadémián!
40-50% kedvezmény a tőzsde oktatásra, szabadúszó képzésre, videósmarketing oktatásra és a személyes márkaépítés tudásanyagra! Lepd meg magad karácsonyra! Kattints ide!