Nyomosok(k) – WC papírra nyomtatott képregény biznisz

Nyomosok(k) – WC papírra nyomtatott képregény biznisz

A napokban futottam bele egy friss vállalkozásba, akik wc papírra nyomtatnak képregényeket, és egyéb dolgokat. A nevük is nagyon találó: Nyomós ok. Megtetszett az ötlet, főleg mikor a nyelvtanulós ötletüket láttam (szókártyák WC papíron, zseniális.)

Kreatív felhasználási területek (forrás: nyomosok.hu):

 • VAN EGY NYOMÓS OKOD?
  Kinek a fejével szeretnéd kitörölni? Küldd be a képét és mi rányomtatjuk a wc papírodra!
  Hülye a főnök, eleged van az anyósodból, apósodból? Eleged van egy emberből? Töröld ki vele!
 • REKLÁMOZZ A WC PAPÍRON!
  Szólíts meg több 100, akár több ezer embert percekre!
  Kávéházakban, éttermekben, konditermekben, szállodákban emberek ezrei fordulnak meg, akikre, ha rájön a szükség, a te reklámodat nézegetik.
 • Nyelvtanulós anyagok
 • Vicces képregények
 • Tabuk, amikről nem beszélnek
 • Rejvények, fejtörők
 • Mély idézetek…

Az én reklámommal törlik a seggüket?
A második pöttynél fenn láthattad a reklámozós felhívásukat. Nos ennél a cégeknek eszükbe juthat ez a negatív vélemény. Ami akár jogos is lehet. Bár pl. egy nyelvtanulós cégnél akár kreatív kampány is lehet. Az igaz, hogy felmerülhet bennünk, hogy negatív megítélése lehet a cégünknek, ha velünk törli a leendő vásárlónk a seggét, egy-két próbát biztosan megérne, mit veszítünk 100-200 főt egy nap a kávézóban/plázában? Én pl. el tudom képzelni, hogy cikk részleteket rányomtatnak, és utána ráirányítani a teljes cikkre az illetőt (mobilja úgy is kéznél…), ugyanez működhet céges blognál is. Viszont cég vagy termék reklám esetén lehet negatívan jönne ki. Kivéve, ha direkt rányomtatod a konkurens logóját 🙂

Mit csinálnék én a helyükben?
Megkeresni ajándéktárgyakat értékesítő cégeket, webáruházakat, boltokat, hogy a vicces repertoárjukat bővítsék humoros képregény wc papírokkal. Ez az első lépés. Aztán megkeresni nyelviskolákat, akik vevők erre, illetve olyan cégeket, akik reklámozásban gondolkodnak. Továbbá partnereket, plázákat, kávézókat.
Marketing felfuttatása: bloggereknek / videóbloggereknek küldeni bemutatkozó példányt, a fiatal célcsoport poénból is rendelhet ilyet. És a bekerülési költség max egy wc papír. A reklám pedig tuti üt, mert a vloggerek elég jól terjesztik.

Fotó: Nyomosok.hu /Facebook

Kommentek