Úgysem hiszed el, hogy mennyi iPhone tulajdonos van Magyarországon!

Miért is érdekelne téged? A legtöbb ember alapból kíváncsi statisztikai adatokra, főleg ha az olyan cégekhez kapcsolódik, mint az Apple. Én általában arra vagyok kíváncsi, hogy mennyien használják aktívan. Erre jó támpontot ad a Facebook. Megnéztem azt, hogy az egyes iPhone típusokat mennyien használják jelenleg. Először nézzük meg a statisztikát, utána elárulom mire jó ez. Persze nem mindenki használja Facebookozásra a telefonját, de ez jó támpont (ennél csak több, de így is megdöbbentem)

iPhone 4 – 59 000 db
iPhone 4S – 110 000 db
iPhone 5 – 570 000 db
iPhone 5C – 27 000 db
iPhone 5S – 110 000 db
iPhone 6 – 86 000 db
iPhone 6 Plus – 13 000 db
====================
Összesen: 975 000 db, vagyis ennyien használják Magyarországon az iPhone valamelyik típusát Facebookozásra. Szóval mondhatjuk azt is, hogy minden 10. ember.

Miért jó ez?
A vállalkozók, cégek olyan hirdetéseket tudnak készíteni, amiben a célcsoport az iPhone felhasználok. Azért is érdekes ez, mert többször volt nálam is olyan, hogy szinte a célcsoportot teljesen lefedték, így elég volt rájuk hirdetni. Főleg olyan tartalmat, ami Apple-ről szól, vagy ahhoz kapcsolódik… Alapból érdemes tovább bontani hirdetésnél, de jó vásárlói kört fogunk kapni.

Ez csak egy tipp volt, ha vállalkozó vagy, illetve ha van vállalkozó ismerősöd, és azt látod, hogy a Facebook kommunikációja nem teljesen jó, hiányzik belőle valami, főleg a következő 5 dolog, akkor keress meg, vagy irányítsd át hozzám az illetőt:
5 dolog, amiért a legtöbb cég online marketingje sikertelen
És persze a hasonló ki tippekert is megéri.

Fotó: John Karakatsanis/Flickr

Facebook remarketing beállítása lépésről-lépésre. INGYENES tudásanyag

Az ingyenes tudásanyag első részében a remarketing beállítását mutatom meg. Ez a Minner vlog, ahová hamarosan újabb hasonló anyagok kerülnek. Megnézem és beállítom a remarketingemet!