10 legnépszerűbb vállalkozás ötlet a Minner.hu -n 2015 és 2018 között

Újra összeállítottam a top 10 legnépszerűbb üzleti ötletet. Tudtad, hogy már közel 200-at találsz az oldalon?  Szerencsére kiegyenlítődik az esély, hogy egy ötlet népszerű lesz, mert a látogatottság nő, így a legfrissebb cikkeket azonnal több ezren olvassátok, a régiek látogatottsága pedig azért nő, mert ugye volt idejük olvasókat bevonzani. Na, de miért is írom a listát? Elvégre, ami népszerű, abba miért is vágnál bele, nemde? A népszerűséget azért érdemes nézni, mert abból látszik, hogy abban az ötletben más is lát fantáziát. Egyébként is több olyan ötlet van, aminél nem baj, ha van konkurenciád. Továbbá tudod, mindenki máshogyan valósítja meg, mivel az ötleteket úgy írom meg, hogy bátran tovább tudd gondolni, magadra szabni. Na nézzük is a listát!

A teljes üzleti ötletet mindig az adott ötlet nevére, vagyis címére kattintva éred el. Jó olvasgatást!

1.  – 43. ötlet – Rendelj kínából

Számomra érdekes volt, hogy ez lett a No. 1. A legtöbb látogató viszont valamiért erre kattant rá, amit mi sem bizonyít jobban, hogy átlagosan 3:21 másodpercig olvasták a tartalmat, pedig annyira nem is hosszú. Azóta már lett hozzá kapcsolódó cikk is, amit érdemes elolvasnod, ezt a 4. helyen meg is találod (dropshipping ötlet)

2. –  129. ötlet – ebayezés, vaterázás, jófogásozás, akár egy jó webshop alapját is leteheted

Valószínűleg a könnyű elindulás miatt preferálják ezt az ötletet sokan. Továbbá azért is jó kiindulási alap, mert ugye a vásárlók többségét a fent említett oldalak adják (Vatera, Ebay…), tehát ezzel nem kell foglalkozni.

3. –  152. vállalkozás ötlet – Legyél szabadúszó

Természetesen mindenki szeretne szabadúszó lenni. Az ötletben olyan tippeket hozok, amikhez kevés plusz tanulás szükséges, vagy éppen nagyon könnyű elindulni vele.

4. –  155. ötlet – Dropshipping webáruház indítása – Kiszállítás, logisztika kiszervezve = hátradőlés

Nagyon hamar befutó lett ez az ötlet, valószínűleg azért is, mert népszerű téma, és sokan Googleban rákeresve a Minner cikket találták meg.  Mi a dropshipping?
Amikor egy webáruház (kiskereskedő) a nagykereskedő árukészletét tölti fel a webáruházába, de nem raktároz egy terméket sem. Amikor befut a rendelés, akkor azt elküldi a nagykereskedőnek, aki a rendelést, a csomagot kiküldi a vevőnek úgy, hogy a vevő a webáruház adatait látja, és semmilyen utalást nem lát a nagykereskedőre (se név, se semmi). A nagyker kiállítja a számlát a kiskereskedőnek.

 

5. – 76. ötlet – A sztárok is ezt választják, akkor te? – Franchise csatlakozás

A franchise cikkek egyébként is népszerűek az oldalon. A cikkekben többször is belinkeltem ezt az ötletet is, mivel érdemes már meglévő franchise-hoz csatlakozni, főleg akkor, ha nagyon jó know-how-t és marketinget adnak.

6. – 145. ötlet – Franchise szakértő

Apropó! Ilyen igazán nagy szakértő még nincs is az országban. Akire azt mondják, hogy na őt keresd. Legyél te az! És természetesen sokszor egymás után olvassák a hasonló tartalmakat az olvasók, így került a 6. helyre a Franchise szakértő.

7. – 149. vállalkozás ötlet – időseknek, nyugdíjasoknak szóló webshop

Egyik kedvenc ötletem. Még a 2018-as üzleti trendekbe is belevettem, hogy érdemes az idős generációra üzletet építeni.

8. – 107. ötlet – csak egy apróság, de garantált a siker – Kisebb csomagolású csokik, bonbonok gyártása (pl. Szívecske)

A legjobb ebben az ötletben, hogy a profit rátád nagy. Pl. Egy BonBox kb. 169 forint a boltokban, de csak egy bonbon van benne, meg egy kis doboz van hozzá. Szerinted mennyi az előállítási költsége? Az értéke persze több is, ha úgy nézzük. Tehát az ötlet az, hogy a Bonbox-hoz hasonló kis apró bonbonokat készíts, majd ezeket értékesítsd. Kreatív csomagolásra is gondolj!

9.  – 28. ötlet – Új generációs játékterem

Egyre népszerűbb ez az ötlet, mióta elültettem a bogarat a fületekben, hogy igenis érdemes a gamer piacra építeni. A 2018-as trendekbe is belevettem, illetve elég jó statisztikákat láthatsz a piacról a legújabb gamer cikkben is.

10. – 121. ötlet – 5 dolog, amiért megéri lakáséttermet üzemeltetni

A lakáséttermes cikket pont a napokban frissítettem, új ötleteket írtam hozzá. Kevesebb engedélyt kell beszereznünk hozzá, mint egy nagyobb étteremhez. A lakásétterem működtetése is élelmiszeripari vállalkozásnak minősül, vezetőjének ismernie kell a jogszabályi előírásokat, a tevékenységre vonatkozó szakmai szabályokat – tájékoztat honlapján a NÉBIH. A vállalkozás elindításához a szervezőnek be kell jelentkeznie a helyi önkormányzatnál, és naponta egy alkalommal összesen legfeljebb 14 vendég szolgálható ki, továbbá nem kell szakmai végzettség hozzá. Tippek az ötletben!

Lista vége!

Tudtad, hogy nem csak számozott vállalkozás ötleteteket találsz, hanem például startup ötleteket is, vagy ott van a Hogyan indítanék be… cikksorozat is. Összegyűjtöttem egy helyre, hogy hol mit találsz:  200 vállalkozási ötletet találsz a Minner.hu -n – Itt egy áttekinthető lista, mit hol találsz az oldalon

Köszönöm, hogy olvasol! Sok sikert!

+ ráadás

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Természetesen nem a meteorológiai hőtérképre gondolunk, hanem arra, amit a weboldaladon használhatsz a látogatóid aktivitásának elemzésére. Kiderítheted, hogy meddig görgetnek le, hová kattintanak, mely paneleken töltenek el több időt. Így lényegében folyamatosan monitorozhatod őket, és ennek segítségével javíthatod a felhasználói élményt, hogy lehetőleg minél több konverziót tudj elérni.

Az adatvédelemtől egyik félnek sem kell tartania, teljesen anonim módon történik a képernyőfelvétel, és nem terjed ki más megnyitott ablakokra. Az eszköz neve hotjar, amit úgy tudsz használni, hogy a regisztráció után beágyazod a szoftver által generált egyedi kódot a weboldaladba.

Rendkívül izgalmas lesz látni a látogatók viselkedését, és arra fog sarkallni, hogy addig fejleszd a weboldalad, amíg nem kínálod a lehető legjobb élményt számukra, hiszen ez a bizniszedet is befolyásolja.

MinnerInstant

Biztosan jártál már úgy, hogy egy érdeklődő valamilyen módon (telefonon, email-ben, Facebook üzenetben) megkeresett, és feltett milliónyi kérdést a termékeddel, szolgáltatásoddal kapcsolatban. Ha ez viszonylag sokszor megesik, akkor valószínűleg nagyobb figyelmet kell szentelned a GY.I.K.-re, azaz a „Gyakran Ismételt Kérdések”-re (angolul F.A.Q.). Alapvetően a látogatók bizalmatlanok, ezért többféle módon is meg kell győzni őket arról, hogy téged válasszanak; de nem úgy, hogy rengeteg időt vesztegetsz el azzal, hogy mindenkinek egyesével válaszolsz. Tedd fel az összes olyan kérdést, amely felmerülhet a leendő vásárlód fejében! Mit, miért, mikor, mennyiért, hogyan…? Hozz létre egy ilyen oldalt a weboldaladon belül, és töltsd fel ide az összes kérdést, a válaszaiddal együtt. Ha ezután valaki újabb kérdéssel traktál, frissítsd a listát, így elkerülve azt, hogy állandóan felesleges kérdésekkel bombázzanak. Ha pedig a kérdések inkább a terméked / szolgáltatásod specifikációra irányulnak, bővítsd ki a termékleírásokat!

MinnerInstant

A linktr.ee nevű interaktív linkfáról már írtunk a Digitális Ninja hetek alkalmával, és ha akkor nem próbáltad ki, most itt az ideje! Röviden a lényeg: ha van Instagram fiókod, korlátozott karaktert tudsz a profilodon megjeleníteni. Egy linkcsokor lehetőséget ad, hogy a látogatót bármilyen felületre navigáld anélkül, hogy kettőnél többet kelljen kattintania. Így, ha bárhol – mondjuk egy rögzített közösségi média posztban – megosztod a linkcsokrod, onnan átirányíthatod a látogatót más platformokra, de akár közvetlenül a webshopodba is, ezáltal magasabb konverziót érhetsz el.

Az ingyenes verzió is tökéletesen ellátja a feladatát; az előfizetéssel több statisztikához férhetsz hozzá, eltüntetheted a linktr.ee logót, valamint feliratkozókat gyűjthetsz.

Nézd meg a Minner linkcsokrot ide kattintva!

Ebben a cikkben részletesebben olvashatsz erről az interaktív megoldásról: Linkből menü például Instagram-on. Interaktív online linkcsokor – linktr.ee

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek