10 pontos csekklista a kínai importhoz hogy épségben ideérjen az áru

Dátum

Megosztás

Még mindig halogatod a Kínából importálást? Persze, Kína messze van, sok az ismeretlen tényező és a rengeteg lépés amíg ideér az áru – mindez könnyen elriaszthat. Összefogtunk Csépe Gábor kínai import szakértőnkkel, hogy egy rövid csekklistával lendületet adjunk a következő rendelésedhez. Nézzük, mire is lesz szükséged?

Figyelem, ez most nem a szokásos több ezer szavas Minner tartalom. Direkt röviden a lényeget szedtük össze időhiányban szenvedő vállalkozóknak. Ha jobban elmélyülnél a témában, irány az összes kínai import tartalom a Minneren, vagy kövesd a Gábor profi, letesztelt, tökéletesített útmutatóját a Kínai import képzésben!

Csekklista a sikeres importáláshoz Kínából

  1. Elegendő számú és megfelelő kereskedő, gyártó összegyűjtése, ellenőrzése
  2. Kapcsolatfelvétel a kínai kereskedőkkel, gyártókkal Alibabán keresztül. Ne feledd, sok megkeresést kapnak, ezért ne egy mondatos rendelést adj le! Angolul, egyszerű szerkezetekkel kommunikálj.
  3. Töltsd le a WeChat alkalmazást. Ez is kell majd, hogy biztosan szóba álljanak veled.
  4. Kérj mintaterméket, ellenőrizd a minőséget, hogy ne érjen meglepetés a rendelés kiszállításakor.
  5. Sales contract, sales contract, sales contract! Mindenképpen írjatok szerződést a kínai partnerrel.
  6. Fizetés, utalás intézése. Figyelj oda, hogy mindenképp a pontos összes érkezzen meg.
  7. Szállítás. Meg kell ismerned az összes szállítási módot és fuvarparitást, hogy biztosan tudd mi a jó ár, mikor, ki fizet kinek…
  8. Vonalkód igénylés, CE jelölés is érinthet a terméktípustól és üzleti modelltől függően.
  9. Vámügynök igénybevétele a gyors vámügyintézéshez.
  10. A környezetvédelmi termékdíjjal is foglalkoznod kell, hiszen ha Kínából importálsz, biztosan téged is érint a jogszabály!

Lehetséges, hogy néhány pont kínai volt számodra? A MinnerAkadémia képzéseket azért készítjük, hogy gyorsan, hatékonyan tudd képezni magad, gyakorlatias tudást szerezz és rögtön használni is tudd a tanultakat.

Kínai import képzés – Az ötlettől egészen addig, hogy a raktáradban van az áru

Az online kurzus végigvezet a teljes beszerzési folyamaton. Több mint 6 órányi anyag vár rád, amiben átfogó képet kapsz a kínai import teljes folyamatáról. Már több mint 180-an végezték el az online videós kurzust, és rengeteg a pozitív visszajelzés, ezt látod is a tananyag bemutató oldalán.

A tudásanyaggal rengeteg pénzt spórolsz! Ha egy a témában jártas tanácsadó vinne végig ezen a folyamaton, akkor a kurzus árának a sokszorosát tennéd le az asztalra.

Ráadásul időt és energiát spórolsz! Ha ezt olvasod, biztos érdekel a kínai import. Képzeld el, hogy belevágsz a kurzus információival, vagy anélkül. Ha az elsőt választod, nagyon máshol lehetsz 1-2 év múlva a témában, mintha most Neked kéne mindenre rájönnöd. Időközben persze kopna a lelkesedésed is… Csépe Gábor helyetted is kitaposta már az utat, tanulj tőle.

Kattints ide, nézd meg a bevezető videót a Kínai import, Alibaba kurzusnál!

Tovább olvasok az importálásról

Fotó: CHUTTERSNAP / Unsplash

Sólyom Eszter
Sólyom Eszter
A MinnerAkadémia színfalai mögött azon dolgozom, hogy a legfontosabb információk a lehető legjobb minőségben jussanak el hozzád. A Minneren előszeretettel írok cégkultúráról, társadalmi felelősségvállalásról, szervezetfejlesztésről.