blank

101 kattintásból weboldal. Wix weboldal készítő, útmutató

Dátum

Megosztás

Manapság már a belvárosi bérház aljában üzemeltetett kisboltnak is van weboldala, így te sem engedheted meg, hogy ne rendelkezz saját oldallal. A Google találati listán való megjelenésed nagyban hozzájárulhat a céged sikeréhez, továbbá, ha nem is tud sok extrát a honlapod, professzionálisabbnak tűnsz majd. Pár napja bemutattuk a webáruház indítást megkönnyítő Shoprentert, most pedig a WIX.com online weboldalkészítőt teszteljük, mutatjuk be. Néhány kattintás és kész weboldalad lesz!

Összefogott a Minner és a Billingo, hogy a digitalizáció igazán kézzelfogható legyen egy magyar vállalkozás számára. Legyél Te is innovátor! Használd a digitális megoldásokat! Mutatjuk, hogyan kell.

Ez a cikk egy cég / digitális megoldás bemutatása, útmutató a működéséhez.
A tartalom nyomokban reklámot tartalmaz!

Kiknek ajánlott?

Leginkább azoknak, akik kódolás nélkül egy egyszerűbb, tájékoztató jellegű oldalt szeretnének pár olyan alapfunkcióval, mint a hírlevélre való feliratkozás, vagy online foglalás lehetősége. De akár landing page (promóciós oldal) készítésére is alkalmazható, erre a célra is külön fellelhetőek sablonok.

Wix weboldal készítés, szerkesztő

Az ingyenes regisztráció után rögtön feltesz a program pár kérdést: milyen jellegű weboldalt szeretnél készíteni, mivel foglalkozik a céged, milyen funkciókra van szükséged, majd ezek alapján ajánl számodra dizájnokat. De ha biztosra akarsz menni, ezt a részt kihagyhatod és végig görgetheted az összes lehetőséget, később is bármikor tudsz téma szerint tallózni.

blank
WIX – első lépések

Rengeteg szép, igényes sablont találsz az oldalon, nehéz lesz választani. A WIX egyik nagy előnye, hogy nagyjából teljesen személyre tudod szabni az oldaladat, a végén nem lehet megmondani, hogy weboldalkészítővel hoztad össze. Ráadásul a kategorizálás is sokat segít a döntésben:

blank
WIX – sablon kiválasztása

A helyi kávézó tulajdonosa, de egy zenekar vezetője is biztosan talál neki tetsző sablont, amelyet aztán az arculati elemekkel tehet igazán egyedivé. Ilyen típusú weblapoknál fontos a jó content: ha nincsenek professzionális képek / videók a vállalkozásról, akkor érdemes készíteni vagy készíttetni. Természetesen lehet alkalmazni a Canva.com képszerkesztőt vagy stock képeket, de javaslom grafikus bevonását akár a weboldal szerkesztésbe is, mert egy szakember tudja, milyen típusú képek, grafikák, az oldal mely részén mutatnak jól. Továbbá a szövegeket is érdemes tudatosan megírni, a közhelyekkel átitatott szövegekre már senki sem kíváncsi. Erről ebben a cikkben írtunk már, valamint nemrég jelent meg friss szövegírói képzésünk is.

A szerkesztőbe lépve először számomra kissé zsúfoltnak tűnik minden, de pár kattintás után értelmezhetővé válik a logikusan felépített kezelőfelület:

blank
WIX – szerkesztőfelület

A bal oldali sávban találsz minden beállítást, mint a menüsor, háttér, elemek beszúrása, témakezelő, alkalmazások. Felül, bal oldalon a menü oldalait szerkesztheted. Közvetlenül emellett pedig két ikont látsz: egy laptopot és egy mobilt. Ezekre kattintva látod, miként látható az oldalad ezen a két eszközön, tehát képes leszel adaptív oldalt készíteni, de a reszponzív dizájn jelen esetben elmarad. Ez azt jelenti, hogy számítógépen és mobilon tökéletesen megjelenik majd a webhely, azonban más méretezésnél – mondjuk tabletnél – már tördelésekkel kell számolnod.

A mobilnézet szerkesztőjénél látni, ahogy el is csúszott az Időpontfoglaló gomb, és egyes szövegek sem férnek ki megfelelően. Erre nagy figyelmet kell szentelned, hiszen a látogatók több, mint fele mobilról fog érkezni!

blank
WIX – mobilnézet szerkesztése

Jobb oldalt egy keskeny szerkesztőt látsz, itt tudsz mindenféle formázással kapcsolatos beállítást elérni: címsorok, betűtípus, betűméret, színek, méretezés, pozíció. Ha visszatérsz a számítógépes nézetbe, bővítmények is rendelkezésre állnak, úgy, mint intelligens popup-ok, analitika, időpontfoglalás és még sorolhatnám.

blank
WIX – alkalmazások, integrációk

Végül nézzük az árakat: e-commerce nélküli oldalak esetén a legolcsóbb megoldás 4,50 € / hó, a legdrágább VIP szolgáltatásért pedig 24,50 eurót kér havonta a WIX. Amennyiben szeretnél kereskedni is az oldalon, úgy 17-35 euróig terjed a skála.

Ha szemfüles vagy, akciókat is kifoghatsz, sokszor akár 50%-os kedvezményt is ad a szolgáltató.

Összességében egy rendkívül jó weboldal készítő szolgáltatásnak tartom a WIX-et, rengeteg hasznos funkcióval: a több ezer sablon mellett úgy pakolgathatod az elemeket, mintha egy képszerkesztőt használnál, segédvonalakkal folyamatosan segíti a munkádat. Akár egyedi betűtípust is fel tudsz tölteni, ha rendelkezel kész arculattal. A bővítmények széles tárházában pedig biztosan megtalálod azokat az elemeket és integrációkat, amelyekre szükséged lesz. Ha pedig egy kicsit is értesz a grafikához, a rétegelés nagy hasznodra lesz, továbbá a képszerkesztő programokban megszokott billentyűkombinációkat is tudod használni, így pikk-pakk összedobhatsz egy tetszetős WIX-weboldalt.

Irány a weboldal készítés, próbáld ki ingyen! Wix.com

Promóciós oldalak, landing page-ek

Promóciós oldal készítésre erősen ajánljuk, igazi konverzió bomba weboldalakat tudsz vele készíteni. Lényegében az aktuális ajánlatodnak, fő termékednek készítesz promóciós oldalt, azon az oldalon csak arról a termékről van szó, csak adott problémára, igényre koncentrálsz, jól körüljárod. Erről itt olvashatsz: Melyik jobb? Több terméket hirdetni vagy egyet? Mikor vásárolnak többen?

Weboldalkészítés érdekel? További tartalmak

A Billingoa Digitális Ninja rovat támogatásával is sokat segített, hogy kiaknázd a digitalizációban rejlő lehetőségeket. Ha már rákanyarodtál erre az útra, ne állj meg – nézz körül Billingodigitális megoldásai között, és kezdd el őket használni! Digitalizációra, innovációra fel! Kattints ide!

Borítókép: wix.com

Gyimesi Károly
Gyimesi Károly
Kommunikáció és médiatudomány szakon végeztem, jelenleg marketing mesterdiplomámat szerzem angol nyelven. A Minnernél hamar be lettem dobva a mélyvízbe: számos üzleti konzultáción segítettem Milánnak, több százezer forint értékben indítottam el marketingkampányokat, ezekhez sok segítséget nyújtottak a MinnerAkadémia képzései is. Jelenleg a tartalomkészítés a fő feladatom. Részt veszek a Minner víziójában, azaz munkámmal segítem, hogy a vállalkozók, cégek még sikeresebbek legyenek.

6 eszköz, amikkel jobb hirdetéseket készíthetsz. Készülj fel a Q4-re!

Nyakunkon a Q4 és ez azt jelenti, hogy hamarosan sokkal nehezebb lesz kitűnni a hirdetési zajból mint most nyáron. Szerencsére azonban a vásárlóerő is...

QR kódos étlap létrehozása QRiosum magyar fejlesztésű megoldással. Útmutató, első lépések

Alig egy éve készítettük el a saját QR kódos étlap megoldásunkat, hogy bemutassuk, akár fejlesztői tudás nélkül is tudunk digitális megoldásokat létrehozni. Bár mi...

Védett: Berobbanó növekedési stratégiák cégeknek: e-mail ajánlói rendszer, hírlevél sorozat, rövid videók

Ez egy több részes sorozat lesz! Nézz vissza többször is a Minnerre! Növekedési stratégia = marketing? Nem minden esetben, van olyan megoldás, aminél nem...

Milyen hirdetései vannak a konkurenciának? Nézzünk utána! Google és Facebook

Minden hirdetést azért nem fogunk látni, ám izgalmas eszközöket mutatok be arra, hogy miként lehet megnézni, hogy egy másik vállalkozás, konkurencia, leendő vetélytárs éppen...

Online rendelési űrlap létrehozása FormDealer rendszerrel. Útmutató

Szeretnél online értékesíteni valamit, de azt nem tudod ráhúzni egy webshopra? Illetve te lehet csak egy szolgáltatást hirdetnél, eseményt, vagy egy-két terméket, és erre...

Saját felhőt, szervert állítottam be, abszolút laikusként, üzleti felhasználásra.

Már több mint tíz évvel ezelőtt a gyakorlati helyemen is találkoztam azzal, hogy egy cégnek saját szerveren voltak a fájljai, szerződései, dokumentumok (az az...
00:34:17

Pontosabb Facebook célzás, remarketing, organikus elérés – Minner meeting

Te is tapasztaltad már, hogy a Facebook hirdetések nem teljesítenek olyan jól? Nos húzzunk le talán egy utolsó bőrt a Fb hirdetésekről, vagy legalább...

Így törik fel a kétfaktoros azonosítást a hackerek. Facebook oldal, Youtube fiók feltörés

Elmúlt egy évben több olyan ügyfelünk is jelezte, hogy feltörték a közösségi média profilját, akiknél egyébként be volt kapcsolva a kétfaktoros azonosítás. Már akkor...