A Cápák között Primadonna projektet a Shoprenter szakértői is átnézték

Dátum

Megosztás

Egy korábbi cikkünkben már írtunk róla, hogy hol is tartanak a Cápák között 4. évadban bemutatkozó Primadonna Chocolate csapata. Kis gyorstalpaló ehhez: a műsor hatására a forgalmuk nőtt, a webshopjuk aktív, és van egy fizikai boltjuk Nagykanizsán. A Shoprenter bérelt webshop rendszert választották az online értékesítésükhöz. A cég szakemberei átnézték, hogy mostani fázisban a webshop hogyan működhetne jobban, mit kell fejleszteni. Vessük is bele magunkat! 

Itt tudsz rápillantani a weboldalukra: https://primadonnachocolate.com

A csapat az alábbi szakértői instrukciók alapján fejleszti most a webáruházat (a változás a következő hetekben látható).

Webshop megjelenés

A navigációt, menüpontokat rendbe kell hozni a fejlécben. Jelenleg csak a címlapról érhető el a teljes termék lista, nem kezelnek kategóriákat. Azok számára, akik termékoldalra érkeznek, nem egyértelmű, hol a többi termék. 

A javaslata a szakértőnek az, hogy foglalkozzanak többet a felhasználói útvonalakkal. Például érdemes lenne a menübe + Főoldal menüpontot beletenni. 

A termékeket jó lenne kategóriába rendezni. Kategóriákat hozzanak létre azért is, mert plusz szöveget tudnak a kategória oldalakra is tenni, ami segíti majd a keresőoptimalizálást is. Egy szintű, tervezett és szövegesen felépített kategória oldalakra van szükségük. Ne csak egy kategória legyen.

Amíg nincs értékelés (lásd lejjebb), addig a termékoldalról érdemes levenni a nincs értékelés részt. 

A keresőt én magam hiányoltam a webáruházból. 

A cél tehát az átláthatóság. 

Ebben a fázisban is már érdemes lenne a Hotjar nevű hőtérképes megoldás. Ezzel fel tudják térképezni azt, hogy a weboldalon meddig görgetnek le a felhasználók, mire kattintanak. Sőt olyat is tud, hogy felveszi a látogatók mozgását, és azt vissza lehet mozizni, hogy mit csinál. Látjuk azt, hogy mire kattintanak a felhasználók, merre viszik az egeret, vagy éppen hol akadnak el a vásárlás során.

A cikk végén láthatod a hőtérképes analitikát a Primadonna webshopjáról. 

Termékleírások

Ahogy mi is írtuk az előző cikkben, a termékleírások mennyisége minimális. Több képet kellene használniunk, az összetevőkről bővebben írni, és magáról a termékről. Továbbá érdemes lenne több piktogramot is használniuk a leírásoknál (vegán, laktózmentes…). 

Javaslata a szakértőnek, hogy mutassák meg a webshopot ismerősöknek is, hogy ők mit hiányolnak a webshopról, vagy mit kérdeznének a termékről. 

A másik kérdés még, itt ennél az egyedi csokoládéknál, hogy mekkora a mérete az adott terméknek, sőt kiegészítőnek (pl. kalapács a csokiszívnél). Továbbá egy listát, vagy képet arról, hogy akkor ténylegesen mi kerül a dobozba. 

A vélemények, értékelések még hiányoznak a weboldalról. A vevőkörük megvan, sőt helyi üzletként is tudnak kérni (akár személyesen). A megoldás erre az, hogy kérjenek, sokat, amikor csak lehet. Mi a Minnernél már korábban lemértük, hogy napi 1 vélemény / értékelés 20%-kal tudja növelni a forgalmunkat (már 15 nap után). A szakértő instrukciókat – amit néhány hete kaptak – , úgy látszik megfogadták, már több értékelés látható az oldalon. Egy kis cég ezzel tud igazán kiemelkedni a nagy konkurenciák, nagy üzletláncok árnyéka mögül.

Tehát a te egyik ütőkártyád is a vélemények

A cégeknek / esküvők szolgáltatásokat (menüpont, abból szolgáltatás oldal) tele kellene pakolniuk referenciákkal, akár a fejlécben mint lenyíló menü. Plusz mind a két aloldalon kevés a szöveg. Fel kellene tölteni a szolgáltatásokhoz tartozó gyakori kérdésekkel.

Fizetés, pénztár – Extra bevétel

Pénztár oldalon ki kellene szedni a kupon mezőt, hogyha nem használnak kupont. Ez megzavarhatja a felhasználót, sőt elkezd kuponkereső üzemmódba kapcsolni (persze lehet csak kis %-a, de ha nincs éppen kupon, kapcsoljuk ki ezt a modult)..

Extra bevétel: Kosár oldalon kiegészítő, kosárérték növelő termékeket kellene ajánlaniuk. Véletlenül sem alternatívát a kosárban lévő termékre. Valamilyen apró termék, amire kap egy visszautasíthatatlan ajánlatot. 

Utóbbi valóban jó ajánlat, mi a MinnerAkadémián is használjuk ezt, és 20% forgalmat tudtunk növelni csak ezzel.

Marketing

Ahogy fogyalmaztak a vállalkozók: A termék jó, a csokoládé finom, a termékek ötletesek. De valami félrecsúszik, nem jön annyi eredménye, amire számítanak. És úgy érzik, hogy valami rajtuk, tudásukon kívül nem jó, akadályozza őket. 

Úgy érezték, hogy a Facebook marketingjük nem működik, le is állították a hirdetéseket. A Shoprenter szakértői jelezték (amit látni is kívülről is), hogy a Facebook marketing pixel nincs az oldalban. Ez is az oka, hogy nem érzik megtérülőnek a közösségi médiát, pedig közben a termékük abszolút social media kompatibilis. Be kell ezt is állítani tehát és tudatosabb Facebook jelenlétet tervezni, akár kampányokkal. Főleg ezen a piacon, ahol sok szezon van. Az Instagramot hiányolták a szakértők, sőt a weboldalra is érdemes lenne beágyazni egy Instakép galériát is.

A vállalkozók nem ismerik napi szinten a weboldalon a látogatók számát, csak a nagyságrendeket, de napi szinten nincsenek tisztában. Ezen mindenképpen javítani kell, hiszen aki online vállalkozást épít, annak napi szinten tisztában kell lennie ezzel a számokkal. 

A vélemények gyűjtéséről feljebb már írtunk, ez is hozzákapcsolódik a marketinghez.

A pontos célcsoport meghatározáson is még kell dolgozniuk, azért is, hogy magában a kommunikációban könnyebb legyen a dolguk (weboldal, Facebook, hirdetések), vagyis márkaépítéssel is foglalkozniuk kell.

A Primadonna csapata sok feladatok kapott a Shoprenter szakértőitől. Én is kíváncsi leszek, hogy mennyivel növelik majd meg a vásárlók számát, a konverziót. 

Merre tovább? 

A Hotjar hőtérképe a webshop főoldaláról

Arról nincs információnk, hogy mennyi látogatásból származnak az adatok. Minél forróbb a szín, annál többen jártak a weboldal azon részén. Piros 100% – szürke 0%. Az alábbi képen az látszik, hogy a látogatók alig 50%-a jut el az ajánlatukhoz, termékeikhez a főoldalon. Sőt az összes terméket alig 30% látja.


Van egy cikkünk ezzel kapcsolatban, ahol erről több információt is kapsz: Hőtérkép a weboldaladról. Tudd meg, mit csinálnak a látogatóid. Hotjar használata

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Értékesítőből cégtulajdonos. Bálint útja az alkalmazotti léttől a milliárdos forgalmú saját cégig

Csereklyei Bálint ma már egy több millárd forint forgalmú céget vezet, ő is a tulajdonos. De a sztorija ott kezdődött, hogy ennek a cégnek...

„Nem merek külföldön értékesíteni, még nem tartok ott” – De miért is nem?

Egy ideje téma már a Minneren, hogy az export nem egy megugorhatatlan dolog egy kisebb cégnek sem. Nem akarunk köntörfalazni, az Everigo szponzori partner...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Értékesíts ajándékkártyát! 20-30%-kal növelheti a forgalmad! + üzleti ötlet

Igazi magas labda, amit le kell tudnod csapni! Az ajándékkártya bevezetése egy vállalkozásba igencsak gyorsan megtörténhet, és ünnepi időszak (de ezen kívüli is) alatt...

Őrült black friday marketing ötletek azoknak a cégeknek is, akik ki akarnak ebből maradni.

A fogyasztók is várják ezt az időszakot, talán a kereskedők is, akik ilyenkor óriási is nyerhetnek, sőt akár piacot is szerezhetnek. Aztán ott vannak,...

QR kód kell a boromra – Hogy csináljam? Mire figyeljek?

Decembertől megváltoznak a címkézési szabályok a boroknál. Talán már foglalkoztál vele, talán már régóta van QR kód az üvegeiden, de talán még csak most...

Nyissunk magánklinikát egészségügyi tudás nélkül! Mozgásklinika franchise bemutató

Ki ne szeretne profitálni az egészségügyből, sőt magánklinikát nyitni. Erre most lehetőségünk van a Mozgásklinika Franchise rendszeréhez csatlakozva. Czeglédi Tamással készítettem interjút, amelyben bemutatjuk...

Pofonegyszerű megoldás, az e-kereskedők többsége mégsem használja… Ne legyél a pénzed ellensége!

Te is tapasztaltad már, hogy a nagy e-kereskedő piaci szereplők szinte uralják a PPC piacot? Természetesen így is lehet forgalmat generálni Google vagy Facebook...

Minden harmadik magyar Black Friday akcióban szerzi be a karácsonyi ajándékot

A magyarok fele azt gondolja, hogy az akciós időszakokban mindenki vásárol olyan terméket is, amire nincs szüksége, ezzel szemben csupán a válaszadók hetede nyilatkozott...