A kisvállalkozók digitális robotja. UI.Vision – betanítod és megcsinálja. NO-CODE RPA

Dátum

Megosztás

Az RPA robotokról, vagyis a robotizált folyamatautomatizációról már a 2021-es üzleti ötletekben is olvashattál, aztán vittük tovább az üzleti trendekbe és 2022-esbe is bekerült. A nagy bankok, mint az OTP vagy a K&H bank itthon már több éve használ RPA robotokat arra, hogy az irodai munkát digitalizálják, hogy adatokat mozgassanak, feladatokat vagy folyamatokat robotizáljanak. Lényegében rengeteg IT fejlesztési költséget spóroltak meg ezzel, továbbá irodai munkaerőt is (vagy fordítva, nem kellett annyi munkavállalót felvenni). Mit fogunk csinálni? Ugyanazt, mint a bankok, csak picit egyszerűbb rendszert használva. Mi ahelyett, hogy programoznánk a robotot, betanítjuk neki a képernyőn, hogy mit kell csinálnia és azt ő megcsinálja. Majd látod vizuálisan, és egyből megérted miről beszélek. Lássuk!

Aki ezt kitanulja, az vagy az űrbe lövi a vállalkozását, vagy erre saját vállalkozást alapító (RPA vállalkozást).

A programról néhány hete még nem is tudtam, hogy létezik. Az irodaházban, ahol a Minner is található van egy RPA fejlesztő csapat (IT-sok), akik UiPath nevű rendszert használnak főleg ügyfeleiknél. Egy ponton, miközben a kávéspoharamat mosogattam elkaptam egy beszélgetést, amiben azt mondták, hogy sufni megoldásként még ott lehet a UI.Vision is, kis cégnek tökéletes. Mire hátrafordultam eltűntek a fejlesztők, mentem be az irodába és már a Google előtt is voltam, rákerestem. És bámm, már telepítettem is a böngészőre épülő megoldást (Chrome-ra épül). Annyira intuitív, hogy mindössze néhány perc kellett, hogy sikert érjek el vele, amit be is mutattam már a napi 1%-os challengembe.

UI.Vision az RPA piacon – Használati bemutató

Egy korábbi összefoglaló az RPA robotokról:A robot lemásolja azt, amit csinálsz a gépen. Taníthatod, amire akarod! Mi az az…

Egy szoftveren keresztül betanítod egy adott folyamat (pl. számla letöltése) lépéseit a robotnak. Hová, mire kattintson, mit töltsön le, mit másoljon, mikor mit tegyen… Majd miután ez megvan, elindítod a robotot, ami a számítógépeden (vagy amilyen készüléken elindítod) ezt a folyamatot megcsinálja, akkor amikor te akarod, amikor elindítod, vagy amit beállítottál időpontot.

Akár a nap 24 órájában is képes dolgozni! Fontos tudni, hogy a gépeden fog kattintgatni a rendszer, tehát be kell kapcsolva lennie. Azt emeltem ki egy korábbi cikkben, hogy akár integrációkat meg lehet spórolni két vagy akár több rendszer között is, vagyis például adatmásolást. Lényegében mielőtt lefejlesztenénk egy rendszer ki tudjuk próbálni, tényleg hasznos-e az a folyamat, már pénzt spóroltunk, és közben lehet ki is derül, hogy bőven elég az, amit a robot csinál.

Weboldal: https://ui.vision
Ár: Ingyenesen használható, korlátozott darabszámú folyamatot használva. De a program díja egyszeri 89 dollár, ami nagyon jó ár / érték arányú a hasonló programokhoz képest.

Ui.Vision vs UiPath

  • Hasonló módon épül fel mint az UiPath, viszont utóbbi az igazi nagytestvér. Ha kezdő vagy az RPA robotokban, akkor érdemes UI.Vision-t használni.
  • A kezelőfelülete igazán kezdőknek lesz kialakítva, könnyebb használni, mint az UiPath-ot. Utóbbihoz kicsit több fejlesztői tudásra van szükség már az első használathoz, Ui.Vision-nál azért könnyebb dolgunk van.
  • DE! Ahhoz, hogy mélyebb folyamatokat meg tudjunk csinálni, ha / vagy elágazásokat csináljunk, nos ahhoz nem elég egy hétvége, hanem kell legalább néhány hét tanulás.
  • Elég jók a demo-k, template-ek, ahogy azt megszokhattuk hasonló no-code rendszereknél.
  • Ami fontos még az én részemről, hogy Mac-en is elfut

UI.Vision telepítése

A telepítés nagyon egyszerű és elég jó guide-ot, útmutatót ad a cég hozzá, így azt nem mutatom végig. Válaszd ki melyik böngészőhöz kapcsolódjon a bővítmény. https://ui.vision/#get

Érdemes később folytatni a telepítést, és az ún. X modul-t is hozzátenni, mert ezzel később még minőségibb folyamatokat tudunk majd készíteni. https://ui.vision/rpa/x

Egy videó készítettem az első használatról, amiben bemutatom hogyan tudtam automatizálni egy számlaletöltést. Persze első verzió. A cikk végét is a videóban hallhatod.

Kapcsolódó cikkek:

Fotó: Envato Elements

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!