Az agilitás munkaerőpiaci alapképességgé fog válni

Digitális? Agilis? Transzformáció? címmel szervezett MEeTUpot a METU Xpert és a Metropolitan Egyetem nemrégiben alapított Agilis Projekt Menedzsment Kutató Központja. A pezsgő hangulatú beszélgetésre meghívott szakértők szándékosan egymástól eltérő nézőponttal és háttérből érkeztek. Szmola Roland, az EON agilis transzformációs vezetője képviselte a nagyvállalati oldalt, Mizsei Szabolcs, a KÜRT Akadémia digitális és agilis transzformációs szakértője a szervezetfejlesztőket, Facskó János, a BlackBelt Technologies üzletágvezetője, agilis szoftverfejlesztést vitt sokáig, majd agilis coachként is belekóstolt ebbe a területbe. Egy mégis közös bennük: napi tevékenységük többségét közvetlen digitális transzformációs agilis üzleteket építésével töltik. A beszélgetés moderátora Csaba Zoltán, a Budapesti Metropolitan Egyetem stratégiai igazgatója volt, aki amellett, hogy agile coach, az egyetem Agilis Projekt Menedzsment Kutató Központjának ötletgazdája is. Bevezetőjében az agilis átállással foglalkozó projektek nagyszámú kudarcát emelte ki, felkérve beszélgetőtársait, hogy ássanak az okok mélyére.

A cikket a Budapesti Metropolitan Egyetemtől, Kiss-Molnár Zsuzsa, a  kiemelt projektek marketing menedzsere írta. 

Minden időszaknak megvan a Szent Grálja, ha az emberek és a projektek simább kezelése a cél. Jelenleg az agilis és digitális transzformáció módszertana és eszközrendszere a legtrendibb ezen a területen. A szakértők szerint viszont igen gyorsan akkora biznisz lett ebből, ezzel párhuzamosan egészen hamar akkora ellenállás alakult ki az agilitás irányába, hogy ma már lehet úgy szervezetfejlesztési vagy digitális transzformációs tendert nyerni, ha ígéretet tesznek, hogy ki sem ejtik az „a” betűs szót.

Buktatók az agilitás területén

Érdekes módon a közönség soraiban is az iránt mutatkozott a legnagyobb érdeklődés, hogy mik az agilis projektek legnagyobb buktatói. A szakértők szerint ez lehet például a hierarchikus távolság szervezeten belül, ahol a vezetők kimondják, hogy a most divatos agilis irányban elindul a cég, de azt csupán a szervezeti ranglétra alján kívánják kivitelezni, a saját szintjükre már nem engedik bevezetni. Kudarcra van ítélve az a projekt is, ahol pusztán csak szoftverfejlesztési eszközként tekintenek az agilitásra, holott az átállás holisztikus, az egész szervezetet érinti, tehát agilis organizáció van, a pénzügytől az IT-ig, és működésképtelen ott az agilitás, ahol nincs bevonva és felhatalmazva az egész csapat.

Hogyan lehet akkor jól csinálni?

Az agilitás nem iparág függő, de nagymértékben függ attól a siker, hogy mennyire áll bele változásba a döntéshozó. Nagy különbség van aközött, hogy egy szervezet agilisan cselekszik („doing agile”), ami általában kimerül az agilis ceremóniákban és átnevezett pozíciókban, vagy aközött, hogy agilisan létezik („being agile”), ami már egy jóval mélyebb meggyőződésből fakadó motivációt feltételez a cég részéről.

Arra sincs egyértelmű válasz, hogy egy egész szervezetet vagy a kis egységet érdemes először átállítani, hisz minden eset egyedi. Először a szervezetben rejlő fájdalompontokat kell megfelelően detektálni. Amelyik szervezetben nem találnak ilyen gócokat, az valószínűleg nem fog sikeresen átállni. Bármi, akár egy üzleti igény is lehet ilyen fájdalom, de az a legcélravezetőbb, ha az ügyfélközpontban töltünk egy napot, és az ügyfeleink valódi problémáinak megismerésére szánjuk az időt. Ha megtaláltuk a problémát, már egy lépéssel közelebb vagyunk a sikerhez: nem kell mást tennünk, mint álljunk rá, csináljuk, hibázzunk, majd próbáljuk újra – mondják a szakértők.

Hibázni (vagy megpróbálni azt) viszont csak egy pszichológiailag biztonságos környezetben lehet. A magyar hierarchikus felépítésű vállalatok viszont jellemzően erős és feszültségekkel teli központi ellenőrzés alatt állnak, egy kontroll vezérelt, 50-es vezető pedig az egyik legnagyobb trollja tud lenni az agilitásnak. A váltáshoz ezért a vezető részéről is szükség van egy komolyabb személyiségváltozáshoz. A felhatalmazás adás lehetőségével szinte kikényszerítődik a vezetői változás, és jó eséllyel servant leaderekké válnak.

Reziliencia!

A szakértők kiemelték az egyéni agilitás, a csoport szintek és a szervezeti szintek közötti együttműködés és szinkron, a gyengeségekkel való szembenézés és a transzparens működés kialakításának jelentőségét. Az agilis tréningek befejezését követően ugyanis a szervezet egyedül marad, és az a szervezet, amely nem vált rezilienssé, nem tanult meg adaptálódni a folyamatosan változó világhoz, elbukik: előbb-utóbb visszatér a régi, rosszul működő struktúrákhoz. Az agilis keretrendszerek szuperül működnek, ha a helyén kezeljük őket. Ha a megszokott séma helyett másképp reagál a szervezet egy adott problémára, már hatékonyabban alkalmazkodik a változáshoz. A felhatalmazott munkavállalók együtt többet és jobban tudnak elérni. A digitális transzformáció a nyelv, a kód készlet pedig az agilitás, ami magyarra fordítva a józan paraszti ész mentén való cselekvés, megfelelő ütemben vannak-e bevonva az ügyfelek, illetve hogy történik meg a skálázás.

A Budapesti Metropolitan Egyetem Transformative Agile Leadership képzésén, a 2019. május 10-én induló Agilitás és innováció moduljában foglalkozik a témával, többek között az agilis transzformáció elősegítésével, vagy a hatékonyságnövelő módszerek megismertetésével.

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

Ipari ingatlanok, ipari telkek, pörög az ingatlan piac ezen a területen.

Úgy beindult a magyarországi e-kereskedelem, hogy elfogynak a raktáraknak való telkek – HVG
Soha nem látott mértékben nőtt a kereslet a jó helyen lévő, nagy ipari telkek iránt – írta az Mfor.hu. A jelenségnek egyértelműen a koronavírus-járvány alatti e-kereskedelem gyors felfutása az oka. A portál azt is írja, hogy a telekárak a járvány másfél éve alatt legalább 20-40 százalékkal nőttek, és ma már nemcsak a raktárakat, csarnokokat fejlesztők, hanem a végfelhasználók is a vevők között vannak.
A lap megszólaltatta VLK Cresa befektetési igazgatóját, Takács Pétert, aki azt mondta, hogy

egyre több hazai és külföldi ingatlanfejlesztő szeretne pozíciót fogni, vagyis olyan területet vásárolni, ahol aztán logisztikai központot, gyártócsarnokot, raktárt hoz létre, és bérbe adja azt.

Emlékszel mit írtam arról, hogy mi történne, hogyha az Amazon bejönne Magyarországra? Pont az ilyen telkek, logisztikai központok felértékelődéséről írtam. Nos ez most a 2020-as e-kereskedelmi boom miatt pörgött fel jobban, mintha az Amazon jött volna. Olvasd el azt a cikket is! 

MinnerInstant

Az IoT (Internet of Things) világában elég maradinak tűnhet ez a tipp, de mindenképp próbáld ki! Legyen szó egy széljegyzetről, egy meeting „jegyzőkönyvéről”, vagy akár brainstromingról, a papírra leírt jegyzetek nem csak a memorizálásban segítenek, hanem a feldolgozásban is. Míg gépi jegyzetelésnél szóról szóra követjük az elhangzottakat, papírra történő jegyzeteléskor szelektálunk, a lényeget írjuk le, az összefüggéseket (később is) jobban átlátjuk és értelmezzük. Nem beszélve arról a pozitív hatásról, hogy a memóriánkat is fitten tartja, így aki gyakran ír kézzel, akár a demencia kialakulásának esélyét is nagymértékben csökkentheti. További jegyzetelős tippeket itt olvashatsz.

MinnerInstant

Amennyiben a weboldalad már rendelkezik titkosítással, válassz egy másik küldetést a minner.hu/kuldetes oldalról!

Mit jelent ez a tanúsítvány, és miért van rá szükség?

SSL (Secure Sockets Layer): egy olyan eszköz, amely azért felel, hogy titkosított és biztonságos csatorna jöjjön létre a kliens és a szerver között. Ez akkor igazán fontos, amikor bizalmas információkat kezelsz (nevek, címek, bankkártyaadatok, stb.), de a Google keresője is előrébb sorolja a tanúsítvánnyal rendelkező weboldalakat.

Sőt már a böngészők többsége figyelmeztet rá, ha SSL nélküli oldallal találkozik, hogy NEM BIZTONSÁGOS az oldal.

Bizonyára nem örülne neki a vásárlód és te sem, ha adatvédelmi szivárgás történne, ezzel akár a bizniszed sikerét is kockáztathatod. Ezért ma már alapelvárás, hogy rendelkezz SSL tanúsítvánnyal. Ha egy weboldal titkosított, a http:// url kiegészül, így https:// lesz a tanúsítvány megszerzése után, így könnyen ellenőrizhető bárki által. Hogyan tudod megszerezni? Mindenképp a tárhelyszolgáltatódnál érdeklődj! Mivel valószínűleg nem te leszel az első ezzel a kéréssel, nagy eséllyel meg tudják oldani pár ezer Forintért. Amennyiben még nem rendelkezel weboldallal, mindenképp járj utána, hogy rögtön titkosított weboldallal indulhass és ne utólag kelljen megszerezned a tanúsítványt.

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

  • Túl élte a csődöt
  • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
  • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
  • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
  • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek