Befektetőként melyik ötletbe szállnál be? Cápák között 2. évad 3. rész véleményezés, elemzés

Dátum

Megosztás

Wow! A 3. részben egy igazi startupot is láthattunk, láthatóan magabiztos is volt az ötletgazda, sőt a befektetők is ráharaptak, nagyon tetszett nekik a projekt. Jó adás volt, tartalmas ötletek, vállalkozók voltak most. Ezzel is indulhatott volna az évad. A tavalyi évadhoz hasonlóan idén is elolvashatod a különböző részekhez kapcsolódó elemzéseket, egyéb plusz információkat.

A 2. évad 3. részét itt eléred az RTL Most-on. Az alábbi cikk spoileres lehet, ha még nem láttad. Érdemes egyszerre nézni a videót és hozzá nézni a Minner elemzését.

Cápák között 2. évad 3. rész ötletei

Venison Gusto

 • Az ötlet röviden: luxus, prémium szalámit és kolbászt gyárt főleg vadhúsból. 40-100%-os haszonnal adják tovább a terméket.
 • 50 millió forintot kér, 15%-ért cserébe
 • Egyik befektető sem adott pénzt
 • Minner vélemények: Nála is láthatod, hogy bérgyártásban készíti a termékeket. Könnyebb elindítani így egy vállalkozást, mintha saját gyárad lenne. Nem véletlen, hogy az ötletgazda is így vágott bele.
  A befektetők érezték a vállalkozón, hogy valami nem kerek és egyszerűen nem bíztak benne annyira, hogy az 50 millió forint helyett egyáltalán más ajánlattal előálljanak.

imagiLabs

 • Az ötlet röviden: Hölgyeket tanítanak programozni. Ennek első eleme egy programozható kütyü, kulcstartó. 30 000 forint az alap termék, már ezen is van haszna, de a cél, programozókat tanítani előfizetéses oktatási modellben. 2018-ban már 18 millió forintos árbevételük volt, amit egy közösségi finanszírozó kampányban gyűjtöttek össze (lásd lejjebb).
 • 20 millió forint befektetésért jött, 2%-os részesedést kér, de már van befektető a cégében, sőt egy nagyobb befektető kör előtt áll.
 • Balogh Péter és Tomán Szabina szállt bele a vállalkozásba 10-10 millió forinttal, 4-4% részesedéssel
 • Minner elemzés: A programozás oktatásnak eszméletlen nagy piaca van most, mert 6-12 hónap alatt magas szinten meg lehet tanítani bárkit programozni, és szükség is van programozókra, hát még javítani a férfi-női arányt!
  Közösségi finanszírozó kampánnyal validálták az ötletet. Vagyis meghirdették a Kickstarter oldalon a kulcstartót (másik megoldás az Indiegogo lett volna). 18 millió forint értékben gyűjtöttek így pénzt. Ide kattintva eléred a közösségi finanszírozó kampányukat.
  A közösségi finanszírozásnál előre kérhetsz pénzt az ötletedre azonnal a fogyasztóktól, valójában elővásárlókat szerzel. Erről itt olvashatsz: Mi az a közösségi finanszírozás? Hogyan lehet így pénzt gyűjteni egy ötletre, termékre, startuphoz?

Pesti Pipi

 • Az ötlet röviden: rántott csirkehúsos ételeket értékesítő gyorsétterem, már 4 üzlet, 350 milliós éves árbevétellel. Profitráta 15%
 • 40 millió forintot kért 10%-ért cserébe
 • Senki nem fektetett a cégbe. Balogh Leventének volt egy nagyobb ajánlata, 40%-ot kért volna, de igazából ő sem gondolta annyira komolyan, hiszen azért valljuk be, elég sok.
 • Minner elemzés: Érezhetően Moldován András csipkelődött a vállalkozón, és láthatóan már a buci esetében szarkazmussal élt. Nem véletlen, hiszen konkurenciát látott benne, továbbá azért is, mert András Jacks Burgere nem termel ennyit, mint a Pesti Pipi.
  Az ötletgazda ezt mondta: Egy rántott húsos szendvicsért az ember nem megy 5 kilométernél többet. Így akár több üzletet is tud üzemeltetni. Látható az ötletgazdán, hogy eszméletlenül ismeri a piacot, a vevőket, igényeket, a vevői rutinokat. Ez kell igazán egy vállalkozáshoz A lelkesedése egyébként a Facebook oldalukon is látszik. Az persze tény, hogy sokat dolgozik, de az első 3 évben sajnos ez csak így megy, ahogy Bill Gates mondja: Egy kezdő vállalkozó ne menjen nyaralni.

Campsule

 • Az ötlet röviden: Áfa nélkül 750 000 forintba kerül egy ilyen termék. A célcsoport főleg kempingek és fesztiválok, bérlési rendszerben.
 • 30 millió forintot kérnek 5%-ért cserébe
 • Moldován András 30 millió forintot ajánlott először 25%-ért, majd próbáltak alkudni az ötletgazdák, de András végigvitte és megkapta a cég 25%-át ennyiért.
 • Minner elemzés: Az ilyen ötletek általában a gyártáson szoktak elbukni így az elején. De ahogy látjuk a vállalkozó páros rendelkezik egy másik céggel, ahol le tudják gyártani a „kapszulákat”.
  Láthatóan Balogh Leventében már marketing ötlet is megfogalmazódott, de végül nem ő tett ajánlatot. Sokan próbálkoztak már hasonló ötlettel, már több közösségi finanszírozó kampányban láttam, több startupnál is, mindenféle okos ötlettel előálltak már, de ahogy feljebb is írtam, mindig a gyártásnál akadtak el. Ezt a cég viszont áthidalta. Egy ötletnél mindig fontos, hogy tudd, a többi piaci szereplő min bukott el és nyomozd ki azt, hogy lehet megoldani, mivel lehet megoldani. Nekik adott volt a dolog.

Vállalkozást indítanál? Ezt olvasd el: Vállalkozás indítás lépései, feltételei. Alkalmazottból vállalkozó

Korábbi részek:

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Tűnj ki a tömegből kézművesként! Kézműves vállalkozó marketing tippek

Kézművesként nem könnyű kitűnni sok száz másik alkotó közül. Főleg, hogy nem is csak velük, de még a tömeggyártott alternatívákkal is versenyzel a lehetséges...

Ajándékozz olyat, ami hasznot termel és az inflációt is kiröhögi

Az ünnepi időszakban is érdemes felnézned a MinnerAkadémiára, mert már ajándékba is vehetsz online üzleti képzést. Garantáljuk, hogy ez az ajándék nem végzi a...

Innovációs csapat létrehozása. Gyorsan növekvő cégek 6. rész

Ha gyorsabban akarunk növekedni, akkor ide bizony új eszközkészlet, új rutinok, új dolgok kellenek. Ehhez elengedhetetlen, sőt már-már magával értetődő, hogy bevonjuk a csapatunkat....

Ezért nem működik a homeoffice? Tesla Cybertruck – beperelnek, ha eladod? Üzleti könyvajánló

A LIDL és a Rossmann bejelentette, hogy a dolgozóknak a december 24-i napot megadja szabadnapnak. Ez az új dolgozói juttatás? Milyen a hazai homeoffice...

Így dolgozz sikeresen a Z generációval!

Tudtad, hogy 4-ből 3 vezető szerint a Z generáció képviselőivel kifejezetten nehéz együttdolgozni? Hogy a Z generáció tagjait sűrűbben szokták elbocsátani, mint a...

„Ebből meg lehet élni?” „Miért nem keresel egy rendes munkát?” – Miért van ez a jelenség?

Az emberek 99%-a ma is hülyének nézne, ha azzal állnék elő, hogy el fogok indítani egy médiaoldalt, méghozzá üzleti témában. Nem bíztatnának, sőt mondhatni...

Big Ben pufferdzsekiben? – A nagy CGI gerillamarketing

Ha használod a TikTokot, és te is azok közé tartozol, akik még “csak ezt az egy videót megnézik”, akkor biztos szembejött a Big Ben...

Értékesíts ajándékkártyát! 20-30%-kal növelheti a forgalmad! + üzleti ötlet

Igazi magas labda, amit le kell tudnod csapni! Az ajándékkártya bevezetése egy vállalkozásba igencsak gyorsan megtörténhet, és ünnepi időszak (de ezen kívüli is) alatt...

Gyereknevelésben segít az AI? Alza előfizetés. A Youtube blokkolja a hirdetés blokkolókat. Könyvajánló

Megjelent az Alza+ előfizetés, amivel ingyenes szállítást biztosítanak csomagpontra és partnerpontra. Alza+ az új Amazon Prime? Vajon ki nyeri meg a hazai e-kereskedelmi piacot?...