Bútort eladni webshopban? A DODO-nak prémium szegmensben is sikerült

Dátum

Megosztás

Ismerőseik mondták, hogy szerintük az emberek meg akarják majd tapogatni a bútorokat, és online nehéz lesz eladni, főleg prémium bútorokat, lakberendezési tárgyakat. Néhány év alatt Vitvera Gáborék a Dodo-val bebizonyították, hogy elég gyorsan fel lehet építeni egy ilyen vállalkozást, ha tudatosan építjük a cégünket. Még csak 5 éves a vállalkozás, de már olyan szinten van a digitalizációban, amit 10 éves cégeknél sem láttam. A négybetűs lakberendezési szegmensbe lépett a DODO, és helytállt a piacon. Igazi digitalizáció csemegében lesz részünk természetesen a könnyen érthető és élvezhető Minner verzióban.

A Vodafone támogatásával egy új témasorozatba vágtunk bele a Minneren. A célunk, hogy támogassunk abban, hogy a vállalkozásod nincs helyhez kötve a digitalizációnak köszönhetően. Ezért olyan vállalkozókat mutatunk be, akikből inspirációt tudsz meríteni, akik ki tudták aknázni a digitalizáció nyújtotta lehetőségeket. Lássuk is, hogy ez hogyan sikerült nekik!

A podcast

Spotify-on itt éred el, Apple Podcast-ben itt éred el, vagy az alábbi lejátszón keresztül:

A podcast rövid leirata

Vitvera Gábor volt a vendégem, aki a DODO prémium lakberendezési vállalkozás vezetője. Webshopjuk is van és most már bemutatótermük is.

2017-ben indult el a vállalkozás, beléptek a 4 betűs lakberendezési márkák közé, méghozzá prémium szegmensben. A vállalkozás indításának ötlete onnan jött, hogy saját lakásukat rendezték be, és szerették volna természetesebb bútorokkal, tárgyakkal berendezni, de nem luxus áron. A lakásod karakterét tudod megfogni a Dodo webshop termékeivel, egyedibbé tenni.

Online bútort eladni

Első 4 évben csak webáruházban értékesítették a termékeiket. Ismerőseik is persze mondták, hogy: “Dehát meg akarom tapogatni a bútort, amit megveszek”. A piacon bizonyították, hogy így is lehet.

Bérelt rendszer mellett döntöttek, Shopify-t használnak. Több milliárd forintos forgalmú cégek futnak bérelt rendszeren, mivel Gábor nem az a technikai ember, így ők is a bérelt mellett tették le a voksot.

Mérés – mérjünk amit lehet, de nem kell tudományosnak lenni

Gábor mondta, hogy természetesen a shophoz bekötték a különböző online analitikai eszközökat, mint például a Google Analytics, de sok dolgot saját maguk is figyelnek, vagy akár papíron is vezetnek. Ahogy ő fogalmazott, nem kell tudományos méréseket készíteni ahhoz, hogy lássuk jó felé haladunk. De mérni kell!

A vevői visszajelzéseket id mérték. És amikor már úgy látták valóban sokan jelezték telefonon keresztül, hogy legyen bemutató terem, és úgy érezték forgalom is már igényli a változást, megnyitották bemutatótermüket.

Feladatkezelés, munkafolyamatok, projektek, ERP

Egy ERP rendszerrel kezelik a rendeléseket, számlázást és webshop alapüzemeltetési folyamatokat. A Trello-ba kerül minden olyan feladat, ami a napi munkavégzéshez kell. Például a vezetők itt delegálnak. Agilis projektmenedzsment rendszert alkalmaznak a Trello használata közben. Vezetnek folyamatleírásokat, vagyis tudástárat is. Erre korábbi interjúinkban is kitértünk.

Digiméter 2021-es kutatásából kiderült, hogy a hazai cégek alig 26%-a írja le a cégben, hogy mi hogyan működik a vállalkozásban, mik a folyamatok, mik a lépései az egyes tevékenységeknek (mik a támpontok, csekklista). 

Vélemények értékelések

Nehéz minden kis termékhez gyűjteniük értékeléseket, de most lehet erősíteni tudnak valamivel. Ez pedig az, hogy a bemutatótermüknél a Google-ben tudnak gyűjteni értékeléseket sokkal jobban, sokkal összeszedettebben. Sok cégnél nehézkes az értékelések gyűjtése, akiknél ilyen szerteágazó a termékpaletta. Náluk kifejezetten szükség van egy egyedi stratégiára.

Egytermékes webshop itthon nem lesz sikeres?

Lehet 1-2 sikeres egytermékes webshopot itthon felépíteni, de ezen a területen még nehezebb elérni, hogy egy igazi nagy vállalkozást létrehozzunk. Tehát csak hazai piacra nehéz ilyet építeni, mert az elején lehet jönnek az eredmények, de lesz egy plafon ahol egyszerűen megáll az egész és jön a földbeállás. Talán megoldás, út ilyen esetben, hogy mész külföldre. Ajándék piacon talán el lehet érni ilyen eredményt, ahogy láthattad a Csillagokalatt esettanulmányunkban.

Kollaborációs marketingről is beszélgettünk a podacastben. Hallgasd meg a teljes beszélgetést!

Van még ilyen!

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 7 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

A fiataloknak NEM ELÉG egy munkahely – Vigyázz töröl a Gmail – Kövesd az IKEA példáját – Hírszemle

Az IKEA szülőket ünneplő, "büszkén második legjobb" kampányával kezdjük a Hírszemle adást. Beszéltünk a hírről, ami szerint a Gmail hamarosan törölni fogja a 2...

Ugyanazt árulom. Miért fog engem választani a vevő? – Vállalkozói attitűd 3. rész

Konkurencia mindig lesz, na de mi alapján érhető el, hogy minket válasszon a vevő a másik cég helyett, miközben ugyanazt áruljuk? Ahogy más üzleti...
01:07:28

200 millió forint felett. Így ugord át a forgalmi plafonod e-kereskedőként – podcast

Úgy érzed, hogy elértél egy forgalmi plafont? Vagy benne vagy egy olyan halálzónában, ahol nem nő olyan gyorsan a forgalom és a haszon, ahogy...
00:41:26

Csődbe ment az antikapitalista – AI startup lufi – Ruhamegsemmisítés VS EU – Hírszemle

A mai Hírszemle podcastban beszélgettünk a Twitter új CEO-járól, Linda Yaccarinoról: zseniális választás hirdetési díjakért küzdő cégnek a hirdetési tapasztalata miatt, vagy az üvegszikla...

Saját raktárból fulfillmentbe. Esettanulmány

Te is éppen vacilálsz, hogy átköltöztesd a logisztikád egy fulfillment raktárba? Neked meg érné -e mindez? Valahol webshoposként erről álmodunk nem? Csak hátradőlsz és...

Miért éri meg átállni a GA4-re? [+ esettanulmány]

“Úgy hiányzik a GA4 átállás mint egy hasbarúgás!” - mondta az egyik ügyfelünk. Sokaknak valami hasonló jut eszébe, amikor szembesül a migráció gondolatával. Szinte...

E-kereskedelmi körkép 2023 – Webshop statisztikák

1323 millárd forinton osztozkodtak tavaly a hazai e-kereskedelmi szereplők. Míg 2020-2021 igazi pénzeső volt az e-kereskedelemben, 2022-ben már egy számjegyű növekedés volt csak, és...

Lidl digitális árak, Bud Light szivárványbotrány – Hírszemle

A mai Hírszemle adásban foglalkoztunk a Lidl új, digitális árcímkéivel. Vajon ez lehetőséget ad majd, hogy a kereskedelmi lánc dinamikus árazást vezessen be? Drágább...