Cégfejlesztési ötletek 3.: Készítsünk reklámvideót. Videómarketing indul!

Dátum

Megosztás

Ma a videó formátumnak a legnagyobb a megtérülése. Ennek több oka is van, kezdve attól, hogy látványos, több ingerre hat, továbbá mivel a cégek többsége még nem csinálja így a reklámzaj is itt kisebb. Ha eddig bejöttek nekünk a képes hirdetések akkor is érdemes bővíteni, vagyis belekezdeni a videómarketingbe, mert egy újabb formátummal szélesíteni tudjuk a vásárlók felé érkező ingereket, ami növelni fogja a vásárlások számát, sőt a konverziót is. Miért ne lehetne? Közösségi média videókról van szó, ezen belül is Facebook, Tiktok és Youtube videóról is (15-60 másodperces reklámokról). Vágjunk bele!

Hol is vagy most? Ez a Minner új Cégfejlesztési cikksorozata! Külön kategóriát is kapott az ötleteken belül a főmenüben is! A cél, hogy rábökj több cégfejlesztési ötletre is, és minél előbb megcsináljátok a megvalósítási útmutató alapján. Ez itt 100% gyakorlat! Nézz vissza többször, mert újabb és újabb ötletekkel rukkolunk elő!

Az ötlet röviden: Készítsünk reklámvideót. Videómarketing indul!

Olyan 15-30 másodperces, vagy 40-60 másodperces reklámvideókat készítünk, ami vizuálisabban reklámozza a termékünket, cégünket. Vagyis inkább jobban megfogalmazva, videóval irányítjuk magunkra a figyelmet. Tudod, nem a legjobb reklám, ami 100%-ban a termékről szól, hanem az, ami a VEVŐRŐL – lásd 1. cégfejlesztési ötlet.
Olyan videó hirdetést készítünk, ami Facebook-on 15-30 másodperces hirdetésként meg tud jelenni, YouTube-on szintén. Nem kell szerepelni a videóban, még munkatársaknak sem.
Igencsak kedvező kattintási, konverziós költségekkel találkozunk, mert a videó hirdetéseket mindegyik platform szereti, előtérbe helyezi.
Kihasználjuk, hogy követő hirdetést tudunk alkalmazni például a FB-on azokra, akik a videót megnézték X ideig.

Például, mint ez (igaz itt pont én szerepelek, de nélkülem is működne):

A videóban említett ebook itt található: Facebook hirdetés alapok: Útmutató kis és nagy cégeknek egyaránt – Letölthető guide

 • Mennyibe fog ez kerülni nekem? Kell videós?
  A cikk megvalósítás részébe olyan példát hozunk, hogy azt akár Canva.com -on, akár CapCut-ba, vagy mobilon más videóvágóval is el tudod készíteni. Tehát a költség inkább a te időd, vagy egy kreatívabb, digitális munkatársadé, vagy szerzel egy videóst. Óradíjban ezek nem kerülnek sokba, és első 5-7 videó után nagyjából elég 1 óra egy videóra (kb. 15 000 ft).
 • Nem akarok szerepelni benne! Csapatban sincs olyan aki szerepelne.
  Nem is kell! Nem a videóban kell mindent elintézni, ami marketing. A cél, hogy felkeltsük a figyelmüket.

Miért a videómarketing?

A Hubspot marketing platform felmérése (1460 KKV bevonásával) egyezik a mi ügyfeleink körében végzett kutatásunkkal. A cégek most a rövid videó formátum felé fordulnak és ott emelik a kiadásaikat.

Ha az összesítő táblázatot nézzük (nem a fenti bontást), akkor a marketingszakemberek 26%-a a rövid videó formátumba fekteti pénzét, idejét.

A legnagyobb megtérülést (ROI) is a rövid videós formátumok hozzák a felmérések alapján:

Nincs is más hátra, mint belevetni magunkat a videózásba!

Az ötlet megvalósításának lépései nagyvonalakban

 • Ebben a cikkben szereplő videóötletekből kiválasztunk egyet: Nem akarok szerepelni a marketing videóban. Hogy csináljam? Videó hirdetés
 • Mi legyen a videóban? Ki a célcsoport? Mire kapja fel a figyelmét? Ezzel is az ötlet részletes lépéseinél bővebben is foglalkozunk.
 • A videónál megtervezzük a forgatókönyvet. Pl. Első 3-5 másodpercen ez a kép / videó és alatta a szöveg (ha van). A végén mi legyen a felhívás, hogy áttereljük az embereket (na és hová?)
  Itt a cikk további részében példákon keresztül látjátok ezt, másodpercre pontosan látod hogyan tervezünk reklámot.
 • Ha kell stock videót keresünk, (néha kép is elég, amit animálunk, közelít folyamatosan…), ha kell forgatunk valamit. Érdemes hangalámondást is csinálni.
 • Szöveg, felirat? TikTok videónál, vagy hosszabb FB videónál (értsd 30-60 perc közötti) érdemes a hangalámondást szövegesen is kiírni (pl. descript.com -mal).
 • Elkészíteni a videót álló formátumba, majd ugyanígy fekvőben is (Facebook és Youtube méretek)
 • Elindítani a hirdetéseket.
 • Beállítani a remarketing célközönséget, hogy elmentse azokat, akik megnézték a videókat.

Segítség kell még? Lássuk részletesen kibontva a pontokat!

Na, de hogyan is menjünk tovább? Mit csináljon a csapat? Részletesen a megvalósítás lépései

Oldd fel a cikket és szerezz előnyt a piacodon!

A Minner Előny előfizetéssel még szakmaibb, gyakorlatiasabb, részletesebb üzleti tartalmak várnak rád. Csatlakozz a prémium tagsághoz, a Minner Előnyhöz azonnali, korlátlan hozzáférésért.

Már tag vagy? Jelentkezz be az olvasáshoz! (Itt a FB, Google login is)

További Cégfejlesztési ötletek:

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!