Több induló startup is belefuthat abba a hibába, hogy kevés terméket árul ahhoz, hogy abból valós forgalom legyen, vagyis annyi bevétel legyen, hogy abból meg lehessen élni, és ne csak panaszkodni kelljen. Egyik ismerősöm mutatott egy webshopot, hogy mi a véleményem róla (nem ő üzemelteti). Nem linkelem be a shopot, mert nem akarom negatív színben feltüntetni. Egyébként is pár sorban leírható mivel kereskedik.

Ezt a hibát ne kövesd el webáruház indításánál / üzemeltetésénél!

Mit árul?
Könyvekhez kapcsolódó kisebb tárgyakat, 1-5 ezer forint közötti összegért (például könyvjelző). Könyvet tehát nem árul. A könyvjelzőket például saját maga készíti.
Ha belegondolsz, minimum 1 millió forint havi forgalom kellene ahhoz, hogy megérje neki, ha nem több. Még akkor is, ha nagy árréssel dolgozik. Ezekkel elérhető? Ennyi termék kevés! Még akkor is, ha árukeresőre felteszi.
Mi dobná meg az eladásaikat?
Néhány ötlet:.
– céges ajándékokra jobban ráállni (pl. céglogós könyvjelzők, itt a célcsoport egyébként is az 50 fő feletti cégek lesznek), de például céges reklámajándéknak sem utolsó
– rendezvények szervezése, könyvestek…
– a webáruházon kívüli offline értékesítés (nagyker-ként), pl. könyvesboltokba bejutni
– előzőhöz tartozik – antikváriumokba bejutni, külön polc elhelyezéssel például
– könyvklub üzemeltetése, akár online formában is

Marketingben mindenképpen a könyvajánlókra helyezném a hangsúlyt (a blog alapból hiányzott a webáruháznál, pedig könyv témában egyszerűen kihagyhatatlan marketingeszköz). Könyvklub ötlete is jó lehet.
Ehhez kapcsolódó Minneres ötlet: 96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek

Érted már? Kell a sok extra, mert az alap webshop így kevés lenne/lesz!
Mennyi bevétel kell…? Soha ne felejts el számolni! Mindig szorozd ki, hogy mennyi bevétel kell ahhoz, hogy X összeget keress havonta az adók megfizetése, költségek levonása után.

Webshopokkal kapcsolatos további cikkek és üzleti ötletek ittWebshop indításon te is gondolkodtál már? Ki nem!? Még nem késtél el!

Akció! Egy mozijegy áráért a Vállalkozás indítás minikurzus! 5900 Ft helyett 1500 Ft
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 190-en a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozás építés képzés +mentorprogram
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról. És közben a Minner segít, hogy megvalósítsd a vállalkozásodat. Kattints ide!
Volt már olyan, hogy valaki megvalósított egy ilyen ötletet?
Naná! Csak nem írom le, mert akkor nem kezdenél bele! Mindenki máshogyan valósítja meg! Gondold tovább az ötleteket!
Hogyan kezdjek neki? Ehhez írtam egy cikket:
Így használd a Minner vállalkozás ötleteit Vagy nézd meg én hogyan valósítottam meg az egyiket (videós esettanulmány): Így valósítok meg egy vállalkozás ötletet - vlog
Szeretnéd képezni magad, hogy még jobb vállalkozó legyél?
A Minner Akadémia videós oktatása segítenek benne! www.minnerakademia.hu
(x)Születésnapi akció! 5 éves a Minner! Egy mozijegy áráért megkapod most a minikurzusokat! 5900 Ft helyett 1500 Ft. Csak pár napig él az akció! Kattints ide!