Csak könyvjelzők értékesítéséből nem lehet megélni. Példa arra, hogyan ne üzemeltess webáruházat

Dátum

Megosztás

Több induló startup is belefuthat abba a hibába, hogy kevés terméket árul ahhoz, hogy abból valós forgalom legyen, vagyis annyi bevétel legyen, hogy abból meg lehessen élni, és ne csak panaszkodni kelljen. Egyik ismerősöm mutatott egy webshopot, hogy mi a véleményem róla (nem ő üzemelteti). Nem linkelem be a shopot, mert nem akarom negatív színben feltüntetni. Egyébként is pár sorban leírható mivel kereskedik.

A Shoprenterrel együttműködve az e-kereskedelem rovatban olyan tartalmakat készítünk, amivel a webáruházad az első lépéstől profin működhet. Ahogy a Minnertől megszokhattad, azt keressük, hogyan lehet jobban csinálni!

Ezt a hibát ne kövesd el webáruház indításánál / üzemeltetésénél!

Mit árul?
Könyvekhez kapcsolódó kisebb tárgyakat, 1-5 ezer forint közötti összegért (például könyvjelző). Könyvet tehát nem árul. A könyvjelzőket például saját maga készíti.
Ha belegondolsz, minimum 1 millió forint havi forgalom kellene ahhoz, hogy megérje neki, ha nem több. Még akkor is, ha nagy árréssel dolgozik. Ezekkel elérhető? Ennyi termék kevés! Még akkor is, ha árukeresőre felteszi.
Mi dobná meg az eladásaikat?
Néhány ötlet:.
– céges ajándékokra jobban ráállni (pl. céglogós könyvjelzők, itt a célcsoport egyébként is az 50 fő feletti cégek lesznek), de például céges reklámajándéknak sem utolsó
– rendezvények szervezése, könyvestek…
– a webáruházon kívüli offline értékesítés (nagyker-ként), pl. könyvesboltokba bejutni
– előzőhöz tartozik – antikváriumokba bejutni, külön polc elhelyezéssel például
– könyvklub üzemeltetése, akár online formában is

Marketingben mindenképpen a könyvajánlókra helyezném a hangsúlyt (a blog alapból hiányzott a webáruháznál, pedig könyv témában egyszerűen kihagyhatatlan marketingeszköz). Könyvklub ötlete is jó lehet.
Ehhez kapcsolódó Minneres ötlet: 96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek

Érted már? Kell a sok extra, mert az alap webshop így kevés lenne/lesz!
Mennyi bevétel kell…? Soha ne felejts el számolni! Mindig szorozd ki, hogy mennyi bevétel kell ahhoz, hogy X összeget keress havonta az adók megfizetése, költségek levonása után.

Webshopokkal kapcsolatos további cikkek és üzleti ötletek ittWebshop indításon te is gondolkodtál már? Ki nem!? Még nem késtél el!

[adrotate banner=”5″]

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!