Csak könyvjelzők értékesítéséből nem lehet megélni. Példa arra, hogyan ne üzemeltess webáruházat

Több induló startup is belefuthat abba a hibába, hogy kevés terméket árul ahhoz, hogy abból valós forgalom legyen, vagyis annyi bevétel legyen, hogy abból meg lehessen élni, és ne csak panaszkodni kelljen. Egyik ismerősöm mutatott egy webshopot, hogy mi a véleményem róla (nem ő üzemelteti). Nem linkelem be a shopot, mert nem akarom negatív színben feltüntetni. Egyébként is pár sorban leírható mivel kereskedik.

Ezt a hibát ne kövesd el webáruház indításánál / üzemeltetésénél!

Mit árul?
Könyvekhez kapcsolódó kisebb tárgyakat, 1-5 ezer forint közötti összegért (például könyvjelző). Könyvet tehát nem árul. A könyvjelzőket például saját maga készíti.
Ha belegondolsz, minimum 1 millió forint havi forgalom kellene ahhoz, hogy megérje neki, ha nem több. Még akkor is, ha nagy árréssel dolgozik. Ezekkel elérhető? Ennyi termék kevés! Még akkor is, ha árukeresőre felteszi.
Mi dobná meg az eladásaikat?
Néhány ötlet:.
– céges ajándékokra jobban ráállni (pl. céglogós könyvjelzők, itt a célcsoport egyébként is az 50 fő feletti cégek lesznek), de például céges reklámajándéknak sem utolsó
– rendezvények szervezése, könyvestek…
– a webáruházon kívüli offline értékesítés (nagyker-ként), pl. könyvesboltokba bejutni
– előzőhöz tartozik – antikváriumokba bejutni, külön polc elhelyezéssel például
– könyvklub üzemeltetése, akár online formában is

Marketingben mindenképpen a könyvajánlókra helyezném a hangsúlyt (a blog alapból hiányzott a webáruháznál, pedig könyv témában egyszerűen kihagyhatatlan marketingeszköz). Könyvklub ötlete is jó lehet.
Ehhez kapcsolódó Minneres ötlet: 96. ötlet – könyv (NEM) mindenkinek

Érted már? Kell a sok extra, mert az alap webshop így kevés lenne/lesz!
Mennyi bevétel kell…? Soha ne felejts el számolni! Mindig szorozd ki, hogy mennyi bevétel kell ahhoz, hogy X összeget keress havonta az adók megfizetése, költségek levonása után.

Webshopokkal kapcsolatos további cikkek és üzleti ötletek ittWebshop indításon te is gondolkodtál már? Ki nem!? Még nem késtél el!


Ha még csak tervezed a vállalkozásodat - Vállalkozás indítás minikurzus 6900 Ft-ért
Ez a rövid kis kurzus nemcsak hasznos információkkal, tippekkel lát el, hanem még motiválni is fog, hogy belevágj a vállalkozásodba. Már több mint 500-an a tanítványok között!!! Ár-érték arányban is nagyon jó döntés. Kattints ide!
Minél előbb elindítanád a vállalkozásod? Vállalkozási ötlet megvalósítási tréning
Több órányi videós tananyag. Benne üzleti modellekről, marketingről, stratégiáról, adózásról, weboldalakról és mindenről, amire szükséged lesz! 29 000 Ft Kattints ide!

Van még 5 perced? Instant üzlet

Olvasd el a Minner rövid üzleti híreit a Minner Instantban!Kattints ide és csak görgess lefelé a rövid üzleti információkat olvasva. Tovább a Minner Instantra! (A menüben is megtalálod)

Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!