Egy trükk, amivel elkápráztathatod a vevőidet

Melyik a jobb? Folyamatosan új vevőket szerezni, vagy a meglévőkkel foglalkozni? Igen, jól gondolod! A már megszerzett vásárlóval később könnyebb dolgod van, mert már jobban ismer, nem kell előröl kezdened az “udvarlást”. Na nézzük is, miről van szó!

EGO – Fontos vagy!

Kezdjük az alapokkal! Mindenki fontosnak szeretné érezni magát. Valójában a vevőid mindenképpen fontosak számodra, de ezt bizony nem adod eléggé a tudtukra. Tápláld az egojukat. Ebben segítenek az alul található tippek, továbbá az extra kis tippek, amit pl. itt látsz a bekezdésben:

Extra ötletek:
– Menj fel a partnered Facebook oldalára (céges), és lájkold időnként a posztjait, kommentelj… – Ez persze főleg B2B (vállalatok közötti üzlet) piacon alkalmazható.
– Kérj valami apróságot a vevődtől, tippet. Pl. könyvajánlót, étterem tippet…

Nem várt ajándék, jutalom – A TRÜKK

Anno olvastam egy kutatásról. Gyerekeket szerettek volna rávenni arra, hogy többet rajzoljanak. Két csoportra bontották a társaságot:
-A gyerekek felének minden rajz elkészítése után adtak oklevelet, vagy valamilyen kisebb jutalmat, és már az elején elmondták, hogy kapni fognak valamit.
– A másik felének pedig nem mondtak semmit, hanem időnként kaptak jutalmat, váratlanul.
A kutatás végén természetesen azok rajzoltak később is, akik nem várt jutalmat kaptak. Így fenn maradt a motivációjuk a rajzolás iránt. Míg a másik csoportnál, akik tudták, hogy kaphatnak valamit, még csökkent is a rajzolási kedv, miután megkapták a jutalmat, a motiváció elmaradt.
A gyerekek után jöhet is az éles váltás! Tudtad, hogy ezt használják ki a kaszinók is? És bizony, te is ki tudod használni. Nem csak nem várt jutalom miatt marad fenn a vevőid motivációja, hanem bizony az üzleti szférában még a fontosság, VIP érzést is el tudod érni náluk.

Hogy használd ki te is ezt a trükköt?

Keresd ki a vevőid közül (a “hogyan keresd ki”-hez tipp alul) azokat, akikben később is a legnagyobb potenciál van, vagy a top vevőidet! Időnként lepd meg egy ajándék termékkel, vagy egyéb dologgal!
Ötletek:

 • ajándék, ami lehet akár kiegészítő termék is, vagy olyan, amit te forgalmazol, vagy éppen egy partnered
 • YES! Az előző bekezdés végét folytatom. Még jobban fel tudod pörgetni ezt az ajándékozási dolgot, ha megkéred egy másik partneredet, hogy ajánljon fel valami ajándékot. Két legyet ütsz egy csapásra! 
 • VIP rendezvény a legnagyobb ügyfeleidnek!
 • személyes kiszállítás a főnök által. Képzeld csak el, hogy mennyire meglepődne az ügyfeled (ha olyan céged van), hogy nem egy futár viszi ki a terméket, hanem a főnök. Gondold tovább!

Hogyan keresd meg a legpotenciálisabb vevőidet?

Mérj mindent, amit csak lehet! Tudd, melyik vevőd mit vett és mikor, mennyiszer…. Ebben segít egy jó CRM, vagy számlázó rendszer. A cikk megjelenését is támogató számlázóprogramom.hu-nál ezeket a funkciókat megtalálod. Ez a cikk is azért készült el, mert mikor Malinovszky Lászlóval, a cég tulajdonosával beszélgettem, akkor inspirálódtam, és azonnal összeírtam ezeket az ötleteket. Próbáld ki a 30 napos ingyenes demó verziót! >>> Kattints ide <<<

Ehhez kapcsolódó cikk: Ha ezeket mondod a meglévő vevőidnek, akkor még több bevételre tehetsz szert – A szavak ereje a vevő kommunikációban

Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartom a lelkesedésed!. 6 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások üzleti modelljét alakítom át, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked is a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!

Instant posztok

MinnerInstant

A digitális világban folyamatosan újabb trendek ütik fel a fejüket, amiket nehéz lekövetni és persze nem is mindig szükséges, de nem árt néha kísérletezgetni. Ezzel a küldetéssel nem azt mondjuk, hogy cseréld le teljesen a weboldalad dizájnját, apróbb módosításokkal is konverziónövekedést tudsz elérni. Például a Minner is 2018 óta apróbb módosításokat alkalmaz. Adunk pár támpontot, hogy milyen változtatásokat érdemes eszközölni:

 • Konverzióra optimalizált oldalak, a főoldal kivételével minden aloldalon csak egy CTA (call-to-action) lehetőség van, pl. vásárlás gomb, kosár, email-cím űrlap, kapcsolatfelvétel, stb.
 • Nagy, lapozható borítóképek (sliderek) a főoldalon.
 • Piktogramok, jelölések, tanúsítványok: segítik az információ feldolgozását, a látogató több ideig böngészik az oldalon.
 • A folyószöveg legalább 15-ös, de inkább 16-os betűméretű. A cím vagy kiemelt szöveg ennél nagyobb.
 • Színátmenetes háttér két színnel, lehetőleg a márkád színeinek kombinációjával.
 • Ha pedig a promóciós oldalad kinézetét frissítenéd, a Themeforest oldalon rengeteg sablon közül választhatsz.

Még több ehhez hasonló tippet, ötletet olvashatsz az alábbi cikkekben:

Milliárdos forgalmuk van. Mit csinálnak online?

Ideje redizájnolni a weboldalad. Akár WordPress oldalad van, akár más

MinnerInstant

Áprilisban, a Digitális Ninja hetek alatt számtalan nagyszerű szoftvert mutattunk be, amelyek segítenek új szintre emelni a digitalizációt a cégeden belül. Egyik leghasznosabb közülük a LastPass, egy online jelszószéf szoftver, amit nem csak a vállalkozásodban használhatsz, hanem magánszemélyként is. Az elfelejtett jelszó dühítő, és még hátráltat is, éves szinten akár órákat vehet el tőled az új jelszó igénylésének folyamata. Ne engedd, hogy ilyen apróságok visszafogják a hatékonyságod! Ha bizalmatlan lennél, ne adj meg érzékeny információt (pl. bankkártyaadat), de általános belépésekhez nyugodtan használhatod.

Ebben a cikkben segítünk, hogyan tudod beállítani: Az összes jelszavad egy helyen, biztonságos jelszószéfben – LastPass használata

MinnerInstant

Azt a célt tűztük ki, hogy minden egyes nap adunk egy olyan rövid üzleti tippet, melynek alkalmazásával hozzájárulhatsz céged fejlődéséhez, miközben kiadásaidat csökkentheted, a bevételeidet pedig növelheted. És hogy miért érdemes naponta 1 százalékot fejlődnöd? Sok kicsi sokra megy – tartja a mondás, de az alábbi ábra is remekül szemlélteti, mekkora különbséget jelenthet, ha minden nap csak 1 százalékkal jobban, és nem pedig gyengébben teljesítesz:

Napi 1% – Forrás: jamesclear.com

0. küldetés: Teljesíts annyi küldetést, amennyit csak tudsz!

Folyamatosan készülünk új anyagokkal, garantáltan minden munkanapra jutni fog egy challange, ami csak arra vár, hogy a saját bizniszedben élesítsd! Nem probléma, ha egy adott küldetést valamilyen oknál fogva nem tudsz teljesíteni, vagy éppen kimarad. A lényeg: találj vissza erre az oldalra, vagy görgess lejjebb, keress olyan célt, amelyet teljesíteni tudsz. Ez nem csak a vállalkozásodnak lesz jövedelmező, de téged is motiválni fog. A megvalósított ötleteket, valamint ezek eredményeit dokumentáld, és küldd el nekünk az info@minner.hu email-címre. A legjobb, legötletesebb megvalósításokról ugyanis beszámolunk majd az olvasóknak, így lehet, hogy a következő esettanulmány már a Te cégedről fog szólni!

Hol fogod megtalálni?

A küldetések a Minner Instant-ban jelennek meg, az összes feladatot a minner.hu/kuldetes oldalon éred el. Hajrá!

MinnerInstant

Tavaly csődöt jelentett, több milliárdos tartozás, dühös partnerek, vevők, sőt emiatt még egy Minneres üzleti ötlet is született (lásd itt).

Hogy áll most?

 • Túl élte a csődöt
 • Csak a fele tartozást kell kifizetnie a hitelezők, partnerek felé.
 • A látogatottsága a tizedére csökkent, korábban havi 750-900 000 -szer nyitották meg a felhasználók a Bónuszbrigád oldalát, ma már csak alig havi 75 000-szer. Egy kisebb kuponos oldallá zsugorodott.
 • Szerződés kötött olyan platformokkal, mint a jegy.hu, hogy feltöltsék ajánlatokkal az oldalt.
 • A Facebookon már tiltják a kommentelési lehetőséget. Láthatóan sokan dühösek még (joggal).

A BónuszBrigád üzleti modellje alapjaiban hibás, ami egy következő hasonló esetet hozhat. Lényegében nem kezelik külön partnerek pénzét. Pedig egyébként még adózás szempontból is jobban tennék, ha letétként kezelnék.

Ugye! Érdemes elolvasni a cikket, ötletet! Piaci rés lett a hazai kuponos oldalak piacán. Te indítod a következőt? Üzleti ötlet…

MinnerInstant

Már 7 éves a Minner, és most is még egy újabb szintre került az oldal. Ebben a szegmensben a leglátogatottabb hazai oldal, így kell is villantani, diktálni a trendet. Ezt egyébként nem nagyon mondja el itthon senki a vállalkozóknak, de valóban nincs olyan, hogy a vállalkozásod kész van (Minneren írunk erről természetesen).

Folyamatosan újítani kell, akár az üzleti modellt, akár új terméket létrehozni, akár más területen. Én egy olyan média oldalt üzemeltetek, amihez hasonló még nem volt itthon, sőt ennyire nem foglalkoztak azzal, hogy például mi is legyen a menüben, hogyan is olvasnak a felhasználók, mi a rutinjuk. Nincs előttem minta, de talán ez jó is, mert nincs mi bekorlátozzon.

Sokan szokták kérdezni, hogy: “Milán, mi a lelkesedésed titka, hogy tudod már több éve ugyanazzal a lendülettel csinálni a vállalkozásodat?” – A válasz több is lehet, és nem lennék én, ha nem csak annyival intézem el a választ, hogy szeretem, amit csinálok. Főleg, mert azért vannak pillanatok, amikor… …. …
A válasz: pont az ilyen kis újítások, akkora lendületet adnak nekem, az oldalnak, és most már a munkatársaknak is, ami azonnal átvált lelkesedéssé.

Most éppen egy új menüpontot helyeztünk el az oldalra, aminek röviden ezt a nevet adtuk: Hol tartok Igen, ezzel az olvasó a vállalkozása életciklusa alapján tud a cikkeink közül szemezgetni. Új aloldalakat hoztunk létre. Majdhogynem egy újragondolt tartalomjegyzék. És, hogy a legjobb élmény legyen a Minneren lenni, mindezt megfelelő dizájnnal tálaljuk.

Az új aloldalakat elneveztük:


Megnézem a többi Instant üzleti posztot! 

Hol tart a vállalkozásod?

További friss cikkek