Ezek a kisvállalkozások meghódították a TikTokot. A bevétel és a profit is számít!

Dátum

Megosztás

Arról már nem kell senkit sem győzködni, hogy a videó marketinggel lehet a legnagyobb eredményeket elérni a marketingben. Látod majd lejjebb is, hogy ennek a legnagyobb most a megtérülése (ROI). Egy viszont biztos, hogy bármilyen cégről is beszélünk nagy kihívás elindulni akár a TikTok videókról beszélünk, akár a Facebook, Instagram Reels-ről. De hogy lesz ebből profit? Mert megtekintésekkel sokan villognak, de a végén a vásárlás számít egy marketing kampányban.

A Minner a Clipz ügynökséggel dolgozik együtt, akiknek ügyfeleiből szemlézünk most néhányat, továbbá eredményekbe is beleláthatsz. A Clipz csapatával már tavaly megismerkedtünk és idén közös munkába is kezdtünk. Ennek egyik fő oka egyébként az, hogy ők ún. performance ügynökség. Nem a videó megtekintésre mennek, hanem az eredményekre.

A cikkben adatokat is láthatsz, amit külön köszönünk azoknak a magyar cégeknek, akik vannak olyan bátrak, hogy ezeket elmondják, nem titkolják. Ezzel is hozzájárulnak a többi cég sikerességéhez.

Performance marketing ügynökség. Mit jelent ez? TikTok marketing next level

A performance alapú marketing azt jelenti, hogy a teljesítményt helyezik előtérbe a marketing kampányok során. A fent említett Clipz -t olyan cégek keresik meg, akik NEM arra törekednek, hogy követőszámban és megtekintésszámban nőjenek, hanem a forgalmi adatokra, profitra legyen hatással a videós tevékenységük. Tehát a cél a vásárlás, lead generálás konverzió.

Rövid videó nélkül nincs marketing?

Természetesen van lehetőség kimagasló eredményeket elérni más formátumokkal is, de most itt a lehetőség a rövid formátumú videómarketingben, most fogd meg a lehetőséget! Ebben a cikkünkben: Rövid videók nélkül labdába sem rúgsz a marketingben? Készülj fel! láthattál már egy kutatást arról, hogy a legmagasabb megtérüléssel most a videómarketing rendelkezik:

Könyvelőcégnek TikTok? Igen.

Gondoltam kezdjünk egy extrém példával. A visszajelzések alapján sok cég azért fél a TikTok marketingtől, vagy más rövid videós formátumtól, mert féltik a szakmaiságuk elvesztését. A videókat mivel közösen készítitek, erre lehet készülni, és túlgondolja sok cég a fogyasztó elvárásait. Ő a problémáját akarja megoldani! Nem a videóban kell villantanod a szakmai profizmusod, persze ott is lehet, de az majd a marketingstratégiád következő elemében történik (weboldal, e-mail, telefon, vagy már az ügyfélkiszolgálás). A videók a figyelemfelkeltést szolgálják.

A BookKeepie TikTok csatornáját érdemes megnézni. Nagyon jó témákat dolgoznak fel. Céges autó, vállalkozás főállás mellett, mit lehet elszámolni cégként… Felkeltik az emberek figyelmét, látják a szakértelmet, pont ideális arra, hogy rátereljék a weboldalra az érdeklődőket.

Halboltnak TikTok? Helyi üzlet és a videómarketing

A Clipz-esek tevékenységére először a Budaörsi Halpiac esetében figyeltem fel. Látható, hogy itt a cég is bevállalta, hogy egy arcot adnak a videókhoz. Ez sok esetben jól szokott elsülni, de egyébként nem feltétel a sikerhez. Láthatóan ügyesen használják a videók végi CTA-t, kommentet generálnak vagy éppen weboldalra terelik a látogatót.

Mennyire eredményes? A Budaörsi Halpiac esetébe a Clipz marketing ügynökséggel való közös munka megkezdése óta a halpiac havi bevétele 50%-kal növekedett, extra reklámköltés nélkül (értsd csak organikus videókra hagyatkoztak).

Ehhez ez kellett az ügynökség szerint:

  • Karizmatikus főszereplő, szakértői státusz kiépítése
  • Szokatlan “kellékek” = esetükben ezek a különböző tengeri élőlények voltak, amikkel az ember nem találkozik minden nap, a TikTok görgetése közben
  • Népszerűbb témákra fókuszálás, melyek az átlagembernek is érdekesek, hallott már róluk pl.: tonhalak
  • Aktív kommunikáció a kommentekben, reakcióvideók a nézői kérésekre/kérdésekre = közösség építése
  • Meghökkentő/izgalmas kérdéssel kezdtek hookként, pl.: “Tudod, melyik állatot esszük élve?” –> 347 ezer megtekintés
  • Ahol lehet, építés a TikTok trendekre, pl.: “A mai fogás” videó kezdete, a már azelőtt viral, “mai menü” hookból insipirálódott. (Egyébként milyen hamar ki tud égni egy trend, a mai menüs srácokat már nem is látom… – TikTok különlegessége)

Ajándék webshop kilövő konverzióval

Az ajándék piacon óriási verseny van az e-kereskedelemben. Az emberek természetesen itt is behúzták a kéziféket, láthatóan a kereslet csökkent. A piaci szereplők közül többen is próbálgatják a videómarketinget, van akinek ez kifejezetten jól sikerült. A Sparkl Magyarország most a következő példánk. Itt is láthatod, hogy nem a követőszám határozza meg a videók sikerességét akár nézettségben, akár a végén a fogyasztó pénztárhoz jutását. A jó tartalom az, ami elad, sikert hoz.

A Clipz-et a csapat a hirdetésekre bízta meg, amiben sikerült hozniuk a célt, sőt még felette is teljesítettek.

„TikTokon, Facebookon, Instagramon és Youtubeon együttesen 2500+ megtérülő vásárlást generált a videó 3 hónap alatt.”

Az alábbi videót csupán a TikTokon 12+ milliószor nézték meg. A hirdetés is megtérült 2500 vásárlást hozva a webshopnak, derül ki a Clipz beszámolójából (3 hónap alatt az napi +28 rendelés videókból!!!).

@sparklhungary Az ajándék, ami Rólatok szól ❤️ #lovenote #lovenotehungary #egyediajándék #nekedbe #magyartiktok #évforduló #évfordulósajándék ♬ Stories 2 – Danilo Stankovic

Néhány kulisszatitok:

A helyszín az ügyfél irodája volt, a szereplő hölgyet pedig az ügynökség vitte. Egy ilyen forgatásnál általában:

  • 3-4 videót forgatnak le,
  • különböző hookokkal, megközelítésekkel,
  • mindegyiket 2-4 nyelven (először a legjobban teljesítő országokra, aztán ha jól működnek hirdetésben, leforgatjuk a többire is).

Ebből a videóból 2 különböző változatot teszteltek, ahol a nyitóképernyőn megjelenő szöveget variálták. Mivel általában az első 3 mp a legfontosabb egy hirdetésben, ezért ők is erre szoktak fókuszálni.

Bővebben a fenti esettanulmányról a Clipz oldalán olvashatsz itt.

Merre tovább?

Mándó Milán
Mándó Milán
Azt az üzleti blogot írom, amit én is szívesen olvasnék. A célom, hogy nap mint nap benntartsalak az üzleti flowban, fenntartsam a lelkesedésed! 9 éve foglalkozom azzal, hogy vállalkozások működését fejlesztem, újítom meg. Imádom az üzleti statisztikákat, stratégiákat, kutatásokat és ezeket mind összekapcsolni. És ebben segítek neked a cikkekben, oktatásokban, sőt akár chaten is!